lostyazilim

Son Zamanlarda Artan Dolandırıcılık Vakaları Hakkında

23 Mesajlar 5.356 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Altay Altay MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)
Peki ticaret puanının güvenliği ve doğru olduğu ne malum. Kişi farklı hesaplar yardımı ile kendisine ticaret puanı aktarabilir. Benim 0 puanım var. Kişi kendisine 2 hesaptan puan gönderse beni rahatlıkla kazıklayabilir.

Kontrol ediliyor mu bu puanlar?

Kişi belki forumdan biri ile anlaşır.

PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net
wmaraci
reklam

Yunusemre Yunusemre Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 963 / 278
  • Ticaret 97, (%100)

Altay adlı üyeden alıntı

Peki ticaret puanının güvenliği ve doğru olduğu ne malum. Kişi farklı hesaplar yardımı ile kendisine ticaret puanı aktarabilir. Benim 0 puanım var. Kişi kendisine 2 hesaptan puan gönderse beni rahatlıkla kazıklayabilir.

Evet kontrol ediliyor tabiki, multi üyelikler dikkatle takip ediliyor, takip ettiğime göre.
Yani multi üyelikten bahsediyorsanız tabikide.

adem123 adem123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 176
  • Beğeniler 10 / 27
  • Ticaret 0, (%0)

Yunusemre adlı üyeden alıntı

Yanlış anlamayın şakasına demiştim, peki hocam, bunun dışında örneğin bir arkadaşımız atıyorum 400 TL dolandırıldı,
sizin yapacağınız sanırım zaten takip ettiğime göre önce kişiyi konuya davet etmek, sonra cezasını vermek yani süresiz banlamak,
ama dolandırılan kişi gene rahat olmayacaktır zaten, hani dediğim gibi TC NO ekleme gibi bir sistemmi getirilse?, yada bunun dışında farklı birşeyler? umarım düşünüyorsunuzdur böyle birşeyler elbette.

Yani kişi dolandırıldı, dolandıran kişi banlandı konu kapandı gitti, dolandırılan kişi eli kolu bağlı kaldı, birşey yapamıyor. Merak ettim.

başka sitelerde adam dolandırmadığı kimse kalmamış adam hacklink satıyor hacklink ile hesap satın alıyor becklink verecem diye ve bu **************lar acaip organize şekilde çalışıyor hemde 3-4 kişi mesela çağlar uzun adında seobir adında bir bloğu var adamın işi gücü **************lık ortalama günde 2 kişiyi çarpsa 100 tl den ayda eder 6 bin tl gerisini siz düşünün ve adam ne diyor biliyormusunuz seobizim tekelimizde benimde 100 tl mi çarptı site adminlerinde adamın bilgilerini istedim adamlar beni banladılar ve adam yine cirit atıyor ortalıkta
Yunusemre

kişi bu mesajı beğendi.

Pr 4 - (3) adet sitede ücretsiz tanıtım yazısı

http://goo.gl/ZhW1nH

UtkuBrs UtkuBrs WM Aracı Yönetici
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1549
  • Beğeniler 527 / 527
  • Ticaret 186, (%100)

Yunusemre adlı üyeden alıntı

Yani kişi dolandırıldı, dolandıran kişi banlandı konu kapandı gitti, dolandırılan kişi eli kolu bağlı kaldı, birşey yapamıyor. Merak ettim.

Yönetimin bütün ticaretleri denetlemesi imkansız. Burada iş size düşüyor. İlk yapmanız gereken ticaret puanına özen göstermeniz dolandırcılık söz konusu ise diğer üyelerin de zarar görmemesi için kısa sürede üye forumdan uzaklaştırılır. Eliniz kolunuz bağlı kalmıyor, ödeme yaptığınız dekont ile bilişim suçlarına başvuru yaparak hakkınızı arayabilirsiniz.

durancan adlı üyeden alıntı

peki diyelim ticaretimizi yaptık alan memnun satan memnun fakat karşı taraf bize ticaret puanı aktarmadığı zaman duyuruda bulunabiliyor muyuz ?

Ticaret puanı kullanılması zorunluluğu yok. Ancak karşılıklı puan kullanılması 2 taraf içinde ilerideki ticaretlerine +1 puan kazanmasını sağlayacaktır, ihmal etmemekte fayda var.

Altay adlı üyeden alıntı

Forumda multi üyelikler sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Açılmaya çalışıldığı anda 2 hesapta süresiz durdurulmaktadır. Ticaret yapılmadan puan kullanılmasıda kesinlikle yasaktır. Tespit edildiği anda üyelik durdurulur. Ayrıca belirtmekte fayda var 10 TL altı alışverişlerde de ticaret puanı kullanımı yasaktır.

Kendi deneyimlerimden birşeyler yazmak gerekirse, büyük mebla ile yaptığınız alışverişlerde paypal kullanmak yerine banka hesabı tercih edin. Dolandırcılık sonrasında elinizde gerçek bir isim soyisme ait dekont bulunması hakkınızı aramanıza fayda sağlar. Ticaret yaptığınız kişiye dair şüpheleriniz var ise, göndermiş olduğu hesap bilgilerindeki isim ve soyisimi muhakkak arama motorlarında ve webmaster forumlarında aratın bu tarz tiplerin ne ilk dolandırcılığıdır nede son olacaktır illaki bir şeyler bulursunuz. Ciddi meblalarda alışveriş gerçekleştiriyorsanız noter onaylı sözleşme isteyin. Uzun süreli projelerde parayı peşin yatırmak yerine %50 iş başı %50 iş sonu tercihi yapın.
Psycho Pasa durancan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

OmerFaruuk OmerFaruuk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 389
  • Beğeniler 64 / 67
  • Ticaret 38, (%100)
Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ediyorum hocam. Adamın ticaret puanı sıfır mesaj sayısı, beğenilen mesaj sayısı bile yüksek ama buna bile aldanmamak gerekir daha dün başımıza geldi biliyosun. Hepsini geçtim adama işlemleri yapması için ftp bilgisini verdim adam burda banlandıktan sonra herşeyi sıfırlamış. Ya nasıl insanlar var inanamıyorum. Sunucumda zaten kayıtlı yedeği var hergün alınıyor şimdi yeniden yükletiyorum hepsini ama el insaf, biraz insan olsa bu adamlar arkalarından böyle konuşturmazlar. Söylenecek çok şey var da allahından bulsunlar bu kadar..
Psycho

kişi bu mesajı beğendi.

spinabifida spinabifida Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 440
  • Beğeniler 46 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
Önemli bir konuya değinmişsiniz. Son zamanlarda **************lar çoğaldı. Dikkat etmek gerek. Alışveriş yapmadan önce karşıdakinin ticaret puanına, üyelik tarihine ve konulara bıraktığı iletilere bakmakta fayda var.

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Foruma bir havuz sistemi lazım aslında :D

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Mobil onay kodu getirilsin Üyeliklere hiç yoktan ulasilacak bir telefon numarasi olur elde.

Bunun yani sira ise havuz olayı getirilebilir. Wm aracı parayi kendi alır sonra aktarım yapar bunun için belirli saatler belirlenir güven problemi yaşayacak üyeler o saatler de ticaretlerini yapabilirler.
harry

kişi bu mesajı beğendi.

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

utkubrs adlı üyeden alıntı

Yönetimin bütün ticaretleri denetlemesi imkansız. Burada iş size düşüyor. İlk yapmanız gereken ticaret puanına özen göstermeniz dolandırcılık söz konusu ise diğer üyelerin de zarar görmemesi için kısa sürede üye forumdan uzaklaştırılır. Eliniz kolunuz bağlı kalmıyor, ödeme yaptığınız dekont ile bilişim suçlarına başvuru yaparak hakkınızı arayabilirsiniz.

Ticaret puanı kullanılması zorunluluğu yok. Ancak karşılıklı puan kullanılması 2 taraf içinde ilerideki ticaretlerine +1 puan kazanmasını sağlayacaktır, ihmal etmemekte fayda var.

Forumda multi üyelikler sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Açılmaya çalışıldığı anda 2 hesapta süresiz durdurulmaktadır. Ticaret yapılmadan puan kullanılmasıda kesinlikle yasaktır. Tespit edildiği anda üyelik durdurulur. Ayrıca belirtmekte fayda var 10 TL altı alışverişlerde de ticaret puanı kullanımı yasaktır.

Kendi deneyimlerimden birşeyler yazmak gerekirse, büyük mebla ile yaptığınız alışverişlerde paypal kullanmak yerine banka hesabı tercih edin. Dolandırcılık sonrasında elinizde gerçek bir isim soyisme ait dekont bulunması hakkınızı aramanıza fayda sağlar. Ticaret yaptığınız kişiye dair şüpheleriniz var ise, göndermiş olduğu hesap bilgilerindeki isim ve soyisimi muhakkak arama motorlarında ve webmaster forumlarında aratın bu tarz tiplerin ne ilk dolandırcılığıdır nede son olacaktır illaki bir şeyler bulursunuz. Ciddi meblalarda alışveriş gerçekleştiriyorsanız noter onaylı sözleşme isteyin. Uzun süreli projelerde parayı peşin yatırmak yerine %50 iş başı %50 iş sonu tercihi yapın.

Multi üyelik konusuna birde söyle bakmak gerekiyor. Atıyorum benim 20 tane arkadaşım var forumda fakat çoğu kisi bilmiyor hepsinin de ticaret kategori lerinde konuları var hepsiyle yalan yoldan ticaret yapmış gibi görünüp 20 tane ticaret puanı aldim peki şimdi ne olacak. ? :)

SmmPaneliComTR SmmPaneliComTR SmmPaneli.Com.T Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest.
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 603
  • Beğeniler 113 / 112
  • Ticaret 5, (%80)
Benim bu forumda gözüm kapalı ticaret yapabileceğim çok kişi var. Genelde Wmaracı eski üyelerindendir Aorhan olsun İsousluer gibi vs. Ancak dediğiniz gibi üyelik çalınmalarına yine her zaman tedbirli olmak lazım.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al