Mfa95 adlı üyeden alıntı
Hocam teknobit temasını biliyorum. Demoyu baya test etmiştim. Görüntü olarak güzel bir tema ama islevsellikten şüpheliyim. Turk yapımı temalarda çok fazla sorunla karşılaşıyorum. En önemlisi bu forumda da bir çok konu açılmıştı. Türk yapımı temaların görünüm olarak iyi olduğu fakat SEO ve kod kalitesinde asla başarılı olamadiklarina dair birçok konu var hocam. Yıllardır SEO ile uğraşan üstadlar böyle deyince çekiniyor insan
Diğer konunuda gördüm kaliteli temayı nasıl anlarız gibisinden başlığı güzel atmışsında konuda yazılımcılara giydirerek başlamışsın üzerine bunuda görünce söylemek istedim
TEMA YAPIMCILARI SEO UZMANI DEĞİLDİR her hafta değişen farklı seo algoritmalarını takip etmezler işleri yazılım ve programcılıktır.
GELİŞEN KODLAMA TÜRLERİNİ TAKİP EDERLER SEO'YU DEĞİL. YILLARDIR SEO İŞİ YAPAN ÜSTADLARININ ASIL İŞİ YAZILIM KONULARINA GİRİP BOŞ YAPMAK DEĞİL YAPILAN TEMAYI SEO'YA GÖRE DÜZENLETECEK YAZILIMCI'YI BÜNYELERİNDE BULUNDURMAK VEYA ONLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞMAK OLMASI GEREKLİ.
Seo danışmanlarına yazılımcıymış gibi davranılamıyor "ya sen seocusun anlarsın temanın\yazılımın şurasına iletişim formu özelliği\fonksiyonuda ekle" denilirse hemen wordpress 'in eklentiler bölümüne girip contact 7 kuran yada insanlara wordpress seo yapacağız diyerek HAZIR YAZILIM OLAN all in one seo veya yoast kuran kişilerin basite indirgeyeceği bir iş değil. Bahsettiğin seo ile ilgilenen üstadlarınında yazılımcılara seo danışmanıymış gibi bakmaması gerektiğini bilmesi gerekiyor, kimse kendi işini bir başka branştaki kişiye yıkmasının mantığı yok.
Kaldı ki kodun kalitelisini anlamaları için en az 5 yıl dirsek çürütmeleri gerekli bu işte çünkü sadece html 'e hello word yazdırma ile bitmiyor. Bir tema yaparken kullanılan bazı dil veya özellikler kişiye göre değişir. Bootstrap4, font awesome, html5, css3, php, javascript, ajax, java, schema.org, wordpress in kendi özel fonksiyonları gibi gibi gider.
Seo'yu tema ve eklentiler ( yani yazılımcılar) yapacak ise sen niye seo uzmanısın danışmanısın?
Sosyal medya paylaşımını otomatik olarak yazılımlar yapıyor. Tanıtım ve blog türü backlinkleri yazılımlar yapıyor. Seo yu hatalımı değilmi yazılımlar (yoast) kontrol ediyor. gibi gibi uzar gider.
Yazılımcılar kendi web tecrübelerine göre zaten işleri ve sorumlulukları olmamasına rağmen yine extra şeyler ekliyorlar ürünlerine satışlarını arttırabilmek için ancak bunu bir zorunluluk gibi lanse edilmesinin gereği yok.
Senin özelinde değil bu söylediklerim sadece bilmen için söylüyorum yanlış bilgilendirmede bulunmasın kimse.
Hosting satanlara'da bu konuda sitemim var ancak ondan bahsetmediğin için pas geçiyorum.
Başkalarının söylemleri ile çekineceğin bir şeyde yok
Ecancan 'ın sattığı teknobit teması çok versiyon geçirdi ve sürekli güncellendi dünün yazılımcısı değil almayı düşünürsende için rahat olsun.
Vaktim vardı çok uzattım sonuna kadar okuyan hakkını helal etsin.