wmaraci reklam

Hızlı - Hafif VİRAL TEMA? (Cpu sorunu olmayan)

14 Mesajlar 2.176 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkürler hocam ilginiz icin. Uckan temayı biliyorum çok da beğendiğim bir tema, yalnız çok fazla sorun var temada onun için almamıştım. Ozellikle mobil yönünde. Demoyu baya incelemistim zamanında. Türk temalarda SEO eksikliği var deniliyor. O kadar profesyonel insanlarin tema yapmadığı söyleniyor. Siralamalarda da ilk sıralarda bu temayı kullananlari hiç görmedim evet. Genelde 3-5. Sayfada oluyorlar. Yada arama hacmi çok düşük kelimelerde bulabiliyorum. Demek ki bir SEO problemi var. Themeforest'in de türk temalarini kalitesiz kodlamadan dolayı kabul etmedikleri yazıyor bu forumda bir çok yerde görmüşsündür belki
 

 

wmaraci
reklam

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Doruk adlı üyeden alıntı

https://siteadi.org/ sitemde Interactive kullanıyorum Mfa95

Digital ocean 1GB sunucuda barınıyor site. Hız için göz gezdirebilirsin


Güzel domain hocam :) iyi bulmussunuz. Bu temaya daha önce bakmıştim temanın demolarinda ciddi problem vardi hocam header kısmında dehşet bir gecikme var. Kayan yazılar önce duzetin gibi aşağı doğru birikiyor sonra duzeliyor. O yüzden elemistim. Hâlâ demosunda aynı sorunlar var baktım şimdi de. Duzeltilmemis.
Pingdom 1.43 saniye makul bir derece 900 kb da uygun. Mobil skor 77 gravatarlari sunucudan cekerseniz çok daha hızlanacaktır. 5 dakikalık tazeleme süresi pagespeed önbellek için uygun bir kriter değil. Tema çok sade başka projelerde kullanabilirim belki ama biraz daha viral özellikler olan bir tema gerekiyor şimdiki projem icin. Site hızınız da gerçek zamanlı olarak baya hızlı masallah :) bana trend yazılar popüler yazılar ve oylama sistemi gibi özellikler lazım. Oneriniz için teşekkürler. Başka projeler için uygun bir tema
 

 

LitmuS LitmuS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Dijital Web Hizmetleri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 93 / 93
  • Ticaret 10, (%100)

Mfa95 adlı üyeden alıntı

Hocam teknobit temasını biliyorum. Demoyu baya test etmiştim. Görüntü olarak güzel bir tema ama islevsellikten şüpheliyim. Turk yapımı temalarda çok fazla sorunla karşılaşıyorum. En önemlisi bu forumda da bir çok konu açılmıştı. Türk yapımı temaların görünüm olarak iyi olduğu fakat SEO ve kod kalitesinde asla başarılı olamadiklarina dair birçok konu var hocam. Yıllardır SEO ile uğraşan üstadlar böyle deyince çekiniyor insan


Diğer konunuda gördüm kaliteli temayı nasıl anlarız gibisinden başlığı güzel atmışsında konuda yazılımcılara giydirerek başlamışsın üzerine bunuda görünce söylemek istedim TEMA YAPIMCILARI SEO UZMANI DEĞİLDİR her hafta değişen farklı seo algoritmalarını takip etmezler işleri yazılım ve programcılıktır. GELİŞEN KODLAMA TÜRLERİNİ TAKİP EDERLER SEO'YU DEĞİL. YILLARDIR SEO İŞİ YAPAN ÜSTADLARININ ASIL İŞİ YAZILIM KONULARINA GİRİP BOŞ YAPMAK DEĞİL YAPILAN TEMAYI SEO'YA GÖRE DÜZENLETECEK YAZILIMCI'YI BÜNYELERİNDE BULUNDURMAK VEYA ONLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞMAK OLMASI GEREKLİ.

Seo danışmanlarına yazılımcıymış gibi davranılamıyor "ya sen seocusun anlarsın temanın\yazılımın şurasına iletişim formu özelliği\fonksiyonuda ekle" denilirse hemen wordpress 'in eklentiler bölümüne girip contact 7 kuran yada insanlara wordpress seo yapacağız diyerek HAZIR YAZILIM OLAN all in one seo veya yoast kuran kişilerin basite indirgeyeceği bir iş değil. Bahsettiğin seo ile ilgilenen üstadlarınında yazılımcılara seo danışmanıymış gibi bakmaması gerektiğini bilmesi gerekiyor, kimse kendi işini bir başka branştaki kişiye yıkmasının mantığı yok.

Kaldı ki kodun kalitelisini anlamaları için en az 5 yıl dirsek çürütmeleri gerekli bu işte çünkü sadece html 'e hello word yazdırma ile bitmiyor. Bir tema yaparken kullanılan bazı dil veya özellikler kişiye göre değişir. Bootstrap4, font awesome, html5, css3, php, javascript, ajax, java, schema.org, wordpress in kendi özel fonksiyonları gibi gibi gider.

Seo'yu tema ve eklentiler ( yani yazılımcılar) yapacak ise sen niye seo uzmanısın danışmanısın?
Sosyal medya paylaşımını otomatik olarak yazılımlar yapıyor. Tanıtım ve blog türü backlinkleri yazılımlar yapıyor. Seo yu hatalımı değilmi yazılımlar (yoast) kontrol ediyor. gibi gibi uzar gider.

Yazılımcılar kendi web tecrübelerine göre zaten işleri ve sorumlulukları olmamasına rağmen yine extra şeyler ekliyorlar ürünlerine satışlarını arttırabilmek için ancak bunu bir zorunluluk gibi lanse edilmesinin gereği yok.

Senin özelinde değil bu söylediklerim sadece bilmen için söylüyorum yanlış bilgilendirmede bulunmasın kimse.
Hosting satanlara'da bu konuda sitemim var ancak ondan bahsetmediğin için pas geçiyorum.

Başkalarının söylemleri ile çekineceğin bir şeyde yok Ecancan 'ın sattığı teknobit teması çok versiyon geçirdi ve sürekli güncellendi dünün yazılımcısı değil almayı düşünürsende için rahat olsun.

Vaktim vardı çok uzattım sonuna kadar okuyan hakkını helal etsin.
Ecancan

kişi bu mesajı beğendi.

Detaylar iftardan sonra 🟢

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
LitmuS Hocam öncelikle yanlis anlamışsıniz kimseye giydirmek gibi bir niyetim yoktu kusura bakmayın. yazınızı da 2 defa okudum
ben de yanlış anlamamak için. Bu zamana kadar birçok konuda arastirmam oldu veya birçok proje yapmayla uğraştım. Hemen her konuda az biraz (kendimce) bilgi sahibiyim. Bilgiyi severim ve daha da arttırmak için uğraşıyorum. Ticari olarak bu işlerin içerisinde değilim biraz hobi, biraz da ortaya güzel şeyler çıkarabilmek inşallah, insanlığa bir fayda sağlayabilecek projelerin içinde yer alma arzusu.

Haliyle en mükemmeli en iyiyi bulmak istiyorum her konuda. İnsanız sonuçta. Evet SEO uzmanları ve yazılımcılar farklı alanlara sahip, fakat internette genel görüntü ikisinin bir olduğu algısı. İnternette muhakkak karşılaşmışsinızdir evet kopyala yapistirla tema yapanlar bile mükemmel SEO uyumu harika hız vb... Şekilde pazarlıyor. Bir şey ticarete dönüştüğü zaman satıcıların gözleri dönüyor olup olmayan her şeyi var diye yazıyorlar. Ee bunun ölçüsü nedir? Bunu nasıl anlarız? Profesyonel bir seocu veya yazılımcı olsam zaten sormazdim hocam kaynak kodlara bakar karar verirdim ama benim gibi orta veya orta altı seviyede bilgiyle öğrenmek için uğraşan insanlar bunları nasıl ayırt edebilir onu merak ediyorum.

SEO uzmanların demissiniz ama ben taraf tutmuyorum, sadece öğrenmek istiyorum. Bu forumda da onlarca yazı gördüm bu şekilde, diğer forumlar da da rastlayabilirsiniz. Türk yapımcıların SEO ve kod kalitesinde yetersiz olduklarını, themeforest gibi sitelerin bu yüzden türk temalarını kabul etmediklerini yazıyorlar her yerde. KEŞKE TURK YAPİMCİLAR COK SAGLAM KODLAR YAZİYOR OLSA DA BİZDE GURURLA DESTEK OLABİLSEK. Birçok örnek verebilirim hocam bu konuda mesela geçenlerde bir yazı okudum. Yıllar önce bir tema yapmış bir arkadaş. Birkaç yıldır hiç uğraşıyordum ara vermistim o ara temayı satın alanlar filan olmuş. Şimdi yeni bir tema yaptım diyordu. Yani anlıyoruz ki önceki temaya yıllardır destek güncelleme gelmemiş. Bunun yanında yeni temayi yapmadan önce de birkaç yıl boyunca piyasadan ve kod gelisimlerinden habersiz şekilde yeni bir tema yapmış.anlatabilmisimdir inşallah.
Maalesef ki bizim türk milleti diye başlayan cümleyi kurmak gerekiyor. Sizin alanınız nedir bilmiyorum ama benim şikayet ettiğim şeyde sizinkiyle aynı. Türkiye'de birşeyi bilmeyen yok herkes SEO uzmanı herkes yazılımcı... Böyleyken kaliteyi tüketiciler nasıl anlayacak?
Benimde forumda sorduğum birçok soruya alakasız cevaplar geliyor maalesef sonra konuya cevap verildi herhalde deyip gelen giden olmuyor konu saptigi için. Çözüm bulmak da çok zor.
Vel-hasıl inşallah güzel bir projem var hocam (para için değil) bunun için biraz daha viral tarzı bir temaya ihtiyacım var. Olabilecek en hızlı en hafif en SEO dostu temayı arıyorum. Biraz mükemmelliyetci yaklaşıyorum bu projeye inşallah. Onun için her alanıyla ilgili elimi taşın altına koyup birşeyler yapmaya calisiyorum. Baştan savma şekilde 15 dakikada halledilecek şeye 3-4 ay araştırma geliştirme için uğraştım hocam daha siteyi açmadım bile. Bunları niye anlatiyorsun derseniz dediğim gibi en mükemmeli yapmak istiyorum bu projede. Hemde öğrenmek istiyorum. Meşhur atasözü gibi bir tane balık değil balık tutmayı öğrenmeye çalışıyorum
LitmuS

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al