-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
76, (%100)
En iyisi kardesim css bilgini biraz gelistirirsin.Kolayina kacmadigin icin tebrik ederim seni.Kolay gelsin :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
makina mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben biraz denedim, ancak bi li döngüsünde olduğu için beceremedim. eklentinin kendi css dosyası da yok. o nedenle sadece yazı seçeneğini seçtim.
ama asıl sorunu bu sabah gördüm.
sitemin özelliği hergün otomatik olarak konu çekerek yayınlaması. ve kategorilere girince normal olarak son konu gösteriyor. gösterim olarak ta tek yazı seçtim. ancak bugun gördüğümde kategoriye girince ayın 3 nde açılmış konuyu gösteriyor. yani günlük fala giren kişi 3 eylüle bakıyor direk. baktığımda bugüne kadar bütün günler açılmış. ama kategoride ilk sırada 3 eylül var.
qtranslatei bu tarihte kullanmıştım (veritabanını düzeltme işlemi). eklentiyi etkisizleştirdim ve yine son konu üstte oldu. veritabanı değiştirdikten sonra bi sıkıntı oldu sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
memur
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
qTranslate eklentisini okuyup yazmadan geçemedim.
Öncelikle oldukça güzel düşünülmüş bir eklenti. Eğer çok dilli bir site istiyorsanız belki de işini en iyi yapan ücretsizlerden. Yaklaşık olarak bir ay kullandım. Herşey güzel giderken sitede yavaşlama olduğunu fark ettim. Test sitelerinde yaptığım incelemeler sonucu (eklentiden önce ve sonra) qTranslate'in sitenin ilk açılışında bir 2-3 saniyelik cevap süresi gecikmesi yaşattığını fark ettim.
Araştırmalarım sonucu qTranslate'in kod yapısının biraz karışık olduğunu ve internette bunun için düzeltmeler iyileştiriciler ve hatta qtranslate iyileştirici eklentiler olduğunu fark ettim. Hepsini denedim. Örnek vermek gerekirse 3 saniye olan yavaşlama 2,5 saniyeye indi. Bu beni çok rahatsız etti ve eklentiyi pasif duruma getirdiğimde gördüm ki site tak diye açılıyor. 3-4 saniyelik ilk gecikme büyük bir süre.
Tabi denemeden önce neden uyarmak istedim? Çünkü qTranslate yüklediğinizde bir çok yerde ve yeni konularda başlara sonlara vs komut kelimeleri giriyorsunuz. Sonra eklentiyi bir kaldırıyorsunuz bütün bu kodlar vs hepsi kabak gibi ortaya çıkıyor. Database karışıyor. ve Google sitenin diğer dilinde olan versiyonu çoktan indekslemiş oluyor.
Sonuç olarak site biraz yavaşlasa da ben bu eklentiyi kullanmak zorundayım ve çok dilli bir siteye kavuşmak zorundayım, bu işten de geri dönüşüm kesinlikle olmayacak diyorsanız güle güle kullanın, oldukça güzel bir eklenti.
Ama bu yavaşlama beni rahatsız eder, ben daha sonra tek dile geri dönebilirim ya da eklentiyi bir şekilde kaldırmak zorunda kalabilirim diyorsanız size dönüşte tonlarca iş yükü çıkartacak bir eklentidir, kaldırdığınızda ortalığı çöplüğe çevirir haberiniz olsun.
qTranslate deneyimim bu şekilde, umarım faydalı olmuştur.
ccc