lostyazilim

sitemde resim link-url sorunu

14 Mesajlar 2.562 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

zeynepcik zeynepcik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / K
  • Meslek Web tasarımcı .
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 40 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Sitemize bir yazı giriyoruz ve küçük resim ekliyoruz .Küçük resimin adresini kopyalıyoruz ve yapıştırıyoruz .Tamam da her küçük resim için ister istemez ,iyi kötü demeden link veriyoruz .Gizli link bile olsa bir bağlantı adresi var sonuçta .Sitemiz küçük resim yüzünden link çöplüğünü dönecek .Bu resim sorununu nasıl halledebiliriz .Önce bilgisayarıma indirsem ,bilgisayarım şişecek

wmaraci
reklam

SoWaLYe SoWaLYe MCPD Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek MCPD
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 111 / 54
  • Ticaret 2, (%100)

zeynepcik adlı üyeden alıntı

Sitemize bir yazı giriyoruz ve küçük resim ekliyoruz .Küçük resimin adresini kopyalıyoruz ve yapıştırıyoruz .Tamam da her küçük resim için ister istemez ,iyi kötü demeden link veriyoruz .Gizli link bile olsa bir bağlantı adresi var sonuçta .Sitemiz küçük resim yüzünden link çöplüğünü dönecek .Bu resim sorununu nasıl halledebiliriz .Önce bilgisayarıma indirsem ,bilgisayarım şişecek

bilgisayarın şişmez indir sonra sunucuya at bilgisayarından sil kaliteli format resimler olmadığı için şişme söz konusu olmayacaktır tabi sunucu özelliklerin de yazman da fayda var

• Üyelik 31.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / K
  • Meslek Web tasarımcı .
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 40 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
evet sonuçta küçük resim .Acaba herkes böyle mi yapıyor yoksa resim adresini mi kopyalıyor ? Birde cümlenin sonunu anlamadım ''sunucu özelliklerin de yazmam'' ne demek ?

SoWaLYe SoWaLYe MCPD Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek MCPD
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 111 / 54
  • Ticaret 2, (%100)

zeynepcik adlı üyeden alıntı

evet sonuçta küçük resim .Acaba herkes böyle mi yapıyor yoksa resim adresini mi kopyalıyor ? Birde cümlenin sonunu anlamadım ''sunucu özelliklerin de yazmam'' ne demek ?

Bir sitede, harici kaynaklı dosyaların çalıştırılması ayrı dnslerin sorgulanması yoluyla gerçekleştirilmektedir. Google, sitelerin dns sorgu sayılarının sitenin yavaşlamasındaki en önemli faktör olduğunu bilmekte ve bu sebeple webmaster araçlarında site hızlandırma bölümünde tavsiyeler arasında bu konuya değinmektedir.

Not: Önemli Olan Herkesin Yaptığını Değil Doğru Olanı Yapmaktır

(Özet)

Önce Bilgisayarına İndir Sonra Ekle
:cool:
zeynepcik

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
WordPress kullanıyorsanız en basit yolunu söyleyeyim. Resimi sunucuya upload edin ve resim üzerindeyken title ve alt başlığı verdikten sonra en altında yazıdaki bağlantıyı kaldır diye bi yer olcak diye hatırlıyorum. resmin adresini kaldırdığınız zaman otomatik olarak bağlantı vermeniz kalkacaktır.

DemAktas DemAktas DemAktas Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Hentbol Hakemi
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 17 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Zeynepcik ben mesela blogta bir yazı paylaşacağım zaman google images ten en güzel ve en iyi anlatabilecek bir resim arıyorum. Resimi bilgisayara indiriyorum sonra sunucuya yüklüyorum ve bilgisayarımdan resimi siliyorum. Böylesi daha iyi yani.

• Üyelik 31.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / K
  • Meslek Web tasarımcı .
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 40 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Evet wordpress kullanıyorum .Ben hep resim bağlantı adresi verdim .O zaman gidip hepsini sileyim .Seo makale resim alt başlığı ,üst başlığı falan veremiyorum çünkü küçük resim özelliğim kullandığım weblebi temasının bir özelliği .Yani temanın küçük resim özelliğini kullanıyordum ,wordpressin değil .Wordpressin küçük resim özelliğini mi kullanmalıyım .Öteki türlü hiç ayar yapılmıyor .

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Öne çıkarılmış görsel kullan Zeynep. Ya da özel alan ile küçük resim ekle. En önemlisi tüm resimleri kendi sunucuna yükle. Hem index sayında artma olur hem resimlerin silinip silinmeme problemi olmaz.
zeynepcik

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 31.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / K
  • Meslek Web tasarımcı .
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 40 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
İyiki sormuşum :) Yeni fikirler aldım .Kendi sunucuna yükle ne demek ,başkasının sunucusuna mı yüklüyorum ki ? Kendi bilgisayarına yükle demek istedin herhalde .Veee çook teşekkür ederim ,

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Hayır kendi sunucuna yükle dedim. :) Senin eklediğin resimler başka sunucuda, sen bilgisayarına indirip kendi sunucuna yükle. :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al