Olaya dar görüşlü bakan arkadaşlarımızın Wordpress yazılımını beğenmiyor olması veya kötülemesi gayet normal bir durum.
Wordpress basit bir yapı değil ve basit bir iki cümle ile aşağılanacak yada bir kayıp yaşayacak bir yapıda değil.
13 yıldan fazladır var olan bir yapıdan bahsediyoruz ve her daim yenilikleri kendisine en kısa sürede uygulayan tek sistem. Yüzlerce yetkili geliştiricisi var, binlerce destekçi geliştiricisi var ve dünyada önde gelen güvenlik firmaları ile sürekli fikir alışverişi yapılan bir sistem.
3 binden fazla hazır tema 48 binden fazla hazır eklenti mevcut.
Normal şartlarda beş haneli (xx.xxx) rakamlara bile yaptırılamayacak bir sistemden bahsediyoruz.
100-200 TL'ye satılan scriptler ile Wordpress'i kıyaslayanlara zaten diyecek laf bulamıyorum, aklına şaşıyorum ben o kişilerin. Sistem geliştirmeyi sadece html,php,css zanneden bir, iki kişinin 3-5 günde yazdığı kıytırıktan teyyare scriptler ile 13 yıllık tecrübeyi, alanlarında profesyonel binlerce kişinin gecesini, gündüzünü bir tutan bir kişi zaten akıl yoksunudur. Bunu kimse hakaret olarak algılamasın doru olan bir şeyi yazıya döküyorum sadece.
1500 küsür dosyadan 140 küsür klasörden oluşan devasa bir sistemden bahsediyoruz.
İstediğinizi her hangi bir değişimi, geliştirmeyi yada düzeltmeyi dakikalar içerisinde kendi başınıza halledebildiğiniz bir sistem.
Yeri gelip blog olan bir sistem, yeri gelip forum olan bir sistem, yeri gelip e-ticaret olan bir sistem, yeri gelip film, soru-cevap, sözlük olabilen bir sistem. Herkesin ihtiyacına tek elden karşılık olan bir sistem.
Günümüzde kıytırık bir makarna markasının web sitesinin yazılımına bile 20 bin TL teklif edilirken size ÜCRETSİZ sunulan bir sistemden bahsediyoruz.
Hatalarmış, beyaz sayfalarmış yok efendim çok yavaşmış. Bunlar hep kullanıcı taraflı sorunlardır.
Gerekli şekilde ayarlama yapılan bir Wordpress'te ne hata olur, ne beyaz sayfa olur nede yavaş olur.
Açıklar her sistemde olabilir, açığı olmayan bir sistem şuan için hiçte mümkün görünmüyor.
Hayır şu soruyu soran yok mu kendisine; Ulan benim yaptırdığım script'i daha dün php öğrenmiş biri yazdı, bu wordpress'i ise profesyonel kişiler/ekipler yazdı şimdi ben hangisine güveneyim.
Açık olması gayet beklenebilecek bir şey, belkide daha ortaya çıkmamış başka açıklarda mevcuttur. Bu durum gayet normal bir şey bu denli büyük bir sistem için bırakın normali büyük bir başarı sayılması gereken bir şey.
UNKEF analogfikir