-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
amatör webmaster
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle sormak istediğim hangi paneli kullanıyorsunuz. cpanel kullanıyorsanız en sağlıklı yedek cpanelden alınır.
sitenizdeki yavaşlama sorunu sunucudanda kaynaklanabilir ve kullandığınız eklentilerdende bundan emin olmak için eklentilerinizi devre dışı bırakıp deneyin.Zaten sorun hala varsa sıkıntı sunucunuzda yani şirketle görüşmelisniz.
Dediğim gibi cpanel kullanıyorsanız.Yedek almak oldukça kolay ben cpanel kullanıyorum ve en pratik en sağlıklı yedek cpanelden alınır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Uzman
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Cpanelde complete backup en mantıklısı katılıyorum, ama hostinge de güvenmem derseniz site dizini (public_html içi) ve mysql yeterlidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlarında söylediği gibi full backup alabilirsin kullandığın host panelinden.
Yavaşlık konusuna gelince bu host özellikleri ve kullandığın eklentilerle alakalı bir durum. Eğer bu eklentiler olmazsa olmazım diyorsan ve hızlı bir site istiyorsan host paketi sana yeterli gelmeyecektir vps veya vds seçeneklerini denemen veya servarları hızlı ve binlerce site barındırılmayan kaliteli bir host satın alman gerekecek.
Bunun yanında çok fazla eklenti çok fazla sorgu demek ve ziyaretçi sayın arttığında cpu kullanım miktarında artacak ve sonunda suspend edilme durumları ortaya çıkacaktır. Yine çözüm vps veya vds serverlardır. Eklentilerinden 19 tanesi sorunsuz 20.si sorunluda olabilir yani çok fazla ve yorucu sorgular bulundurabilir. Bu durumda sorunlu eklentiyi bulmak için tek tek açıp kapayarak deneyebilir veya hosting firmandan cpu kullanım oranlarını ve logları talep edebilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sadece sql için sorunsuz yedek istiyorsanız phpmyadminden alın
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Görsel İletişim Tasarımcısı
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
natro kullanıyorum cpanel ve phpmyadmin yok. sql yedeği aldım natronun panelinden. bir de ftp'yi manuel olarak pc'ye çektim. yeterli mi?