lostyazilim
tr.link

WordPress Site Taşıma

6 Mesajlar 860 Okunma
lstbozum
tr.link

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar arkadaşlar.

Diyelim ki WordPress sitemi yeni bir sunucuya taşıyacağım.

Ben veribanındaki temamla ilgili bilgilerin, eklenti ve bileşen bilgilerinin taşınmasını istemiyorum. Sadece yazılarım, sayfalarım, kullanıcılar taşınsın, bununla birlikte bu yazı ve sayfalardaki resimler taşınsın istiyorum.

Veritabanı yedeği alırken hangi tabloları bu durumda almam yeterli?

Bir de wp-content'teki resimleri taşıdığımda WordPress bunları direkt görecek midir? Yoksa veritabanında bu resimler için de ayrıdan bir tablo mu vardır?

wmaraci
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
İstediğiniz bir çalışma ile yedek alıp hiç kurmadım ama mantıken, resimlerinizin olduğu klasörün yedeğini aktardıktan sonra, dış aktar yaptığınız konu ve diğer sayfaların yedeğini içe aktardığınız sitenize aynı şekilde gelmesi gerekiyor. Sub domain açıp deneyin isterseniz yada localde ona göre devam edersiniz.

MirzaPlus MirzaPlus WordPress & AdSense Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım & Dijital Pazarlama
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 36 / 16
  • Ticaret 4, (%100)
Wordpress Import diye bir eklenti var aynı eklenti ile wordpress ini dışarıya çıkartabilir yine o eklenti ile içeriye ekleye bilirsin. Tam olarak detayını bilemiyorum ama bu eklenti ile taşındığını duymuştum

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Aynı konuyu ben de bir hafta önce açtım. Veritabanı yedeği almak istemiyorum çünkü veritabanını wordpressi ilk kullanmaya başladığım zamanlarda onlarca eklenti ve tema ile şişirmiştim. Güncel eklentiler ne yazık ki artıkları tam temizlemiyor ve sorun oluşuyor.

Bir arkadaş worpress'in dışa aktrama komutunun işe yaradığını yazmıştı benim konumda. Yalnızca resim klasörünü olduğu gibi kopylamak gerekiyormuş. Kalıcı bağlantı gibi ayraları da aynen yapmak gerekeir herhalde ama denemeye cesaretim yok

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
wmaraci

emrtplglu emrtplglu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 10 / 14
  • Ticaret 15, (%93)
Hocam eklenti falan uğraşmayın direk veritabanı yedekleyin.
YEDEKLEME:
Admin paneli-Araçlar-Dışa aktar
YEDEKLEDİĞİNİZİ TAŞIMA
Admin paneli-Araçlar-İçe aktar

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)

Zargana adlı üyeden alıntı

Aynı konuyu ben de bir hafta önce açtım. Veritabanı yedeği almak istemiyorum çünkü veritabanını wordpressi ilk kullanmaya başladığım zamanlarda onlarca eklenti ve tema ile şişirmiştim. Güncel eklentiler ne yazık ki artıkları tam temizlemiyor ve sorun oluşuyor.

Bir arkadaş worpress'in dışa aktrama komutunun işe yaradığını yazmıştı benim konumda. Yalnızca resim klasörünü olduğu gibi kopylamak gerekiyormuş. Kalıcı bağlantı gibi ayraları da aynen yapmak gerekeir herhalde ama denemeye cesaretim yok

Benim de derdim veritabanındaki onlarca gereksiz girdide kurtulmak zaten.

Sıfırdan aynı temayı, aynı eklentileri kullanacağım. Yazılarımın, sayfalarımın aynı kalmasını istiyorum.

Ama öbür yandan da resimlere kafam takılı kaldı. WP'nin kendi aktarım aracıyla aktarıp, içe aldığımda yine yazılarıma ve Ortam Kütüphane'me resimler ekli olacak mı onu bilemiyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al