wmaraci reklam

Wordpress Sitelerimde Search Console Önemli Web Verileri Hataları

19 Mesajlar 3.581 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

sofu44 adlı üyeden alıntı

bu sorun yakın zamanda hepimizin başına gelmeye başladı. Açıkcası hosting kullanan herkes etkilenmiş görülüyor.
takipteyim konuyu bende merak ettim.


Kuaza adlı üyeden alıntı

amp eklentisini kullanıyormusunuz ? wp-admine girdiğinizde yavaşlık oluyor mu ?


yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Site adreslerini bilmeden buna yorum yapmak maalesef zor.

Bir ara özelden site adreslerini iletirseniz bakalım.

Bazen bir logo bile neden olabiliyor, bazen slide. Duruma göre değişir kısacası.


42patriot42 adlı üyeden alıntı

hayır admin sayfasında veya mobilden telefona girdiğimde bir yavaşlık tıkladığım sayfa anında açılıyor


Kuaza adlı üyeden alıntı

hostingle alakalı olduğunu düşünmüyorum, sitenizin incelenip optimizasyon yapılması gerekiyor, sitenizi incelemeden bunları anlamam zor özel mesajdan yada burdan iletirseniz inceleyip küçük bir rapor verebilirim size.


Lejyoner adlı üyeden alıntı

evet benim wordpress admine girdiğinde hafif kasma yapıyor neden ?


sancar adlı üyeden alıntı

Sitelere bakıp incelemek gerekli muhtemelen hosting firmasından bağımsızdır hatalar ama ucuz fiyata kaliteli hizmet ne yazıkki söz konusu değil godaddy,natro,turhost gibi firmaları kullandım şimdiye kadar hosting kaynaklı herhangi bir problem yaşamadım


yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Her wp admin yavaşlığı hosting kaynaklı diyemeyiz, bunu da not düşmek istedim.

Bazı güvenlik eklentileri, fazla kullanılan eklentiler, tema ve eklentilerin güncellenmemiş olması, düşük php sürümü kullanımı ve en son hostinge bakılmalıdır.


Empat adlı üyeden alıntı

Çözüm sağlayabilirim. Profesyonel destek için pm atabilirsiniz.


Sevgili dostlarım internette gezerken bu konuyu buldum bende lcp tarzı sorunlar yaşıyorum. Şimdi ben 4 senedir GüzelHosting kullanıyorum. Ilk zamanlar çok hızlı idi. Şu an ise sitelerimde yüksek bir loading responsive time sorunu var. Adresi yazınca 3-4 sn bekliyor site gelince hızlı geliyor ama o ilk sunucu tepki süresi biraz fazla. Bugün page speed yaptım Google'dan sunucu responsive time hatasi verdi bazen 503 hatası alıyorum çok fazla sitem var bu bahsettim en küçük blog olan. Site sıralamada düşüşleri buna bağlıyorum ben. Dolar kur arttı vps ayda 5 dolar olsa senede 400 500 buluyor Türkiyede ki hostları çok kaliteli bulmuyorum. Aklımda netinternet turhost ve hosting com tr var turhost iyi gibi. Ama emin olamıyorsun. Sorun yaşamamak için baya bütçe ayırıp yabancı host veya vps alıp kendi Plesk panel vs hosting sisteminizi kurmanız lazım. Bu da senede en basit bir site için 300-500 tl demek Bu site düşmeleri search console hataları hosting kaynaklı bence. Site bir an geliyor jet gibi ama oğu zaman %90 ağır. Güzelhostingten ilk zaman ki gibi verim alamıyorum. 5 6 eklenti ücretli tema cdn servisi cache kullanıyorum gtmetrix 97 alıyor ama site ağır 1 aya kadar 30-40 puanlar da idim

Telden yazıyorum cevap yazın tartışalım
Aklıma ne geldi bu hetzner mi ne var ondan 3 euro makina kiralanıp Plesk kurup 1 2 site ekleyip ortak girilebilir cloud her neyse centros Plesk nginx kurulu olacak o kadar ben fazla uzman değilim ama çok mantıklı. Şu an bir hosta senelik ödeme 17 dolardan 140 tl ediyor. Turhost veya hosting.com.tr'de fiyatlar bu şekilde. Güzelhostingta 1gb alan 15 trafik 80 küsür lira ve wordpress hosting 3gb alan 50 gb trafik 85 tl çok cazip. 100 lira cepten çıkıyor. https://www.hetzner.com/cloud en düşük cloud 3euro buda 30 tl senede 360 tl buluyor.

@42patriot42 fikirlerimi paylaştım gelin tartışalım. Sevgiler saygılar
 

 

wmaraci
reklam

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Konu güncellemesi:

Arkadaşlar öncelikle konuya katılımınızı bekliyorum konu önemli.
Şimdi ben ilk alıntı mesajımda biraz hostinge yüklendim ama çözmediğim çok garip durumlar var.
Eskiden basit ücretsiz wordpress temalarından kullanıyordum. Site çok hızlıydı sonra ücretli newspaper temasına geçtim. 2-3 sene önce de bu temayı kullanmıştım. O zamanlar cache ayarlarını yapınca enter bastığım gibi siteye gireiyordu. Ama o zamanlar bu page speed mobil olayları lcp vs varmıydı bilemiyorum. Mobil bu kadar ön planda değildi. Ama şundan eminim şimdi aynı hostingteyim guzelde giriş hızları düşük. Puanlara gelince masaüstü gtxmetrix 95 puan alıyorum mobil 60-70 değişiyor.

Şunu buldum
https://themeforest.net/item/newspaper/5489609/comments?utf8=%E2%9C%93&term=LCP&from_buyers_and_authors_only=0

Şimdi biz tema alıyoruz görsele bakıyoruz ama temalardada ciddi css js sorunları olabiliyor ben bu temayla masaüstü süper not alıyorum ama mobilde search consolede sorunlar var. Şimdi bugun tema değiştim basit ücretsiz site çok hızlı oldu Astra teması yükledim mobil ve masaüstü çok hızlıydı sanırım kullanılan temalarla ilgili sorunda var diye düşünüyorum.

Şimdi bunu çözmenin yanı güzçlü bir hostingte bu newspaper temasını denemek belki daha hızlı açılırsa notlar değişebilir bunu denemeden bilemem ama yukarıda attığım linkte yabancılar bu lcp sorunu yaşayanlar var. 5 yorum gördüm

Ya çok saçma durumlar söz konusu insanın bunlarla uğraşmaması gerek içerik gireceğimize uğraştımız şeyler komik neyse konumuza dönelim. Newspaper temasının mobileklentisi var onu aktif edince %100 puan herşey ama bu mobil temada [shortcode] kullanamıyorun yani atıyorum page sayfa oluşturucu ile bir sayfa oluşturduysan bir konuya mail gönderme formu koyduysan hiçbiri çalışmıyo buda handikap. Mesela ben ana sayfayı sayfa yapıcı ile düzenledim. Bir dosya göndrme formu koydum bazı yazılarıma dedim gibi bunlar gözükmüyor mobil temada.

Newspaperde gözümden baya düştü diyebilirim ama tema değişince site çok hızlandı bunu diyebilirim. Az bi gecikme var salisalik ama newspaper kadar değil. Soru su acaba daha iyi bir hostingte bu sorun ortadan kalkarmı denemek lazım.

Para sorunu değil oturmus bir siteyi ordan oraya taksımak da risk.

Sizlerin katkılarınızı bekliyorum yazın cevap atın bilgi akıtın arkadaşlar. Özelden benle konusmak isteyenler tel bıraksınlar.

Önemli bir konu site hızı sıralamayı doğrudan ekilediğine inanıyorum
 

 

sofu44 sofu44 Mumince.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 1149
  • Beğeniler 5 / 377
  • Ticaret 0, (%0)
Ironhazee
Ben hala sorunun hosting kaynaklı olduğunu düşünenlerdenim. Kendime ait resellerim var. Yıllık süresi kısa zamanda dolacak. Kendi açımdan reslelere vereceğim paranın üstüne 100 tl fark ödeyip vps ye geçmeye karar verdim. Piyasada aşırı pahalı olmayan ve güvendiğim 1-2 fırmadan vps fiyatlarına bakıyorumda öyle yıllık bazda abartılacak gibi değiller. Enazından benim gibi 1den fazla site barındıranlar için.
 

 

Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3155 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Bir sitenin genel durumuna analizlerle bakmak gerekir. Kısacası tema, eklenti, sunucu vs diyemeyiz net olarak.

https://webpagetest.org/ misal buradan sitenizi analiz edin, dosya yüklenme sürelerini görebilirsiniz. TR lokasyonda barınan siteler için Europe, Frankfurt Cermany olarak bakmalısınız.

En geç yüklenen dosya veya resim ne ise onun üzerine fikir yürütülebilir ancak. First Byte ne kadar sürede yükleniyor, ona bakılmalıdır.

https://tools.pingdom.com/ buradan analiz edildiğinde ortalama 2-3 sn veriyor veya 1 sn altında ise zaten sunucuda bir problem var diyemeyiz mesela. Çok geç yükleniyor ise sunucudan şüphelenebiliriz. Ama öncesinde siteyi detaylı incelemeli, kendimizden emin olmalıyız.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/ bu demo üzerinden Pingdom da analiz ettiğimizde; https://prnt.sc/12dzv39 fontlar 145 KB ağırlığında, tema dosyaları ise ortalama 190 KB ağırlığında ama resimler 950 KB yani ortalama 1 MB geliyor. Burada direkt temayı suçlayamayız bence. İlla ki bir yerde bazı yanlış düzenleme veya ayar söz konusudur. https://prnt.sc/12e0158 bu da Pagespeed Mobil analiz sonucu.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/wp-content/uploads/2019/08/h104.jpg bu öne çıkan görsel ebatları düzenlenirse çok daha iyi netice alınabilir mesela.

Ayrıca direkt hosting diyemeyiz; kullanılan Php sürümü bile çok fark eder. Mesela php sürüm ayarlarında ''opcache'' kapalı ise bu bile olumsuz bir etkendir.

Ama siz diyorsanız ki yok ben inat ettim hosting firmasını değiştireceğim, vds kiralayacağım vs, o zaman siz bilirsiniz.

Bu arada elbette bazı firmalar hosting hizmetlerinde bazı değerleri kısıtlayabilirler, bu da bazen yavaş açılmalara neden olabilir buna bir itirazım yok. Ancak direkt X kaynaklı diyemeyiz, buna dikkat çekmek istedim.

Misal yukarıda linkini vermiş olduğum resim webp formatında olsa bile daha hızlı yüklenmez aslında. Ama bir çok yerde hemen webp formatına çevir derler. Alakası yok maalesef. Önce resim doğru ebatlandırılmalı, ardından optimize edilmeli ve o şekilde yüklenmelidir siteye. Sonrasında istenirse webp formatına çevirilebilir. Yani ezbere konuşanlara da prim verilmemelidir.

CDN mesela; TR lokasyonda barınan bir site için asla faydası yoktur. TR lokasyonda olan bir CDN var ise onu kullanabilirsiniz ancak ciddi masraflı olur; gereksizdir.

Cloudflare kullanımı da çok yaygın site sahipleri arasında. Site üzerinde bir ayar yapılır sonra site yavaş açılıyor denilir. Cloudflare cache nedir, ne yapar hiç düşünülmez o an. Ama hemen tema sunucu vs suçlanmaya hazırdır :)

Yine uzattım, affola..

Kolay gelsin herkese.
 

 

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

sofu44 adlı üyeden alıntı

Ironhazee
Ben hala sorunun hosting kaynaklı olduğunu düşünenlerdenim. Kendime ait resellerim var. Yıllık süresi kısa zamanda dolacak. Kendi açımdan reslelere vereceğim paranın üstüne 100 tl fark ödeyip vps ye geçmeye karar verdim. Piyasada aşırı pahalı olmayan ve güvendiğim 1-2 fırmadan vps fiyatlarına bakıyorumda öyle yıllık bazda abartılacak gibi değiller. Enazından benim gibi 1den fazla site barındıranlar için.



yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Bir sitenin genel durumuna analizlerle bakmak gerekir. Kısacası tema, eklenti, sunucu vs diyemeyiz net olarak.

https://webpagetest.org/ misal buradan sitenizi analiz edin, dosya yüklenme sürelerini görebilirsiniz. TR lokasyonda barınan siteler için Europe, Frankfurt Cermany olarak bakmalısınız.

En geç yüklenen dosya veya resim ne ise onun üzerine fikir yürütülebilir ancak. First Byte ne kadar sürede yükleniyor, ona bakılmalıdır.

https://tools.pingdom.com/ buradan analiz edildiğinde ortalama 2-3 sn veriyor veya 1 sn altında ise zaten sunucuda bir problem var diyemeyiz mesela. Çok geç yükleniyor ise sunucudan şüphelenebiliriz. Ama öncesinde siteyi detaylı incelemeli, kendimizden emin olmalıyız.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/ bu demo üzerinden Pingdom da analiz ettiğimizde; https://prnt.sc/12dzv39 fontlar 145 KB ağırlığında, tema dosyaları ise ortalama 190 KB ağırlığında ama resimler 950 KB yani ortalama 1 MB geliyor. Burada direkt temayı suçlayamayız bence. İlla ki bir yerde bazı yanlış düzenleme veya ayar söz konusudur. https://prnt.sc/12e0158 bu da Pagespeed Mobil analiz sonucu.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/wp-content/uploads/2019/08/h104.jpg bu öne çıkan görsel ebatları düzenlenirse çok daha iyi netice alınabilir mesela.

Ayrıca direkt hosting diyemeyiz; kullanılan Php sürümü bile çok fark eder. Mesela php sürüm ayarlarında ''opcache'' kapalı ise bu bile olumsuz bir etkendir.

Ama siz diyorsanız ki yok ben inat ettim hosting firmasını değiştireceğim, vds kiralayacağım vs, o zaman siz bilirsiniz.

Bu arada elbette bazı firmalar hosting hizmetlerinde bazı değerleri kısıtlayabilirler, bu da bazen yavaş açılmalara neden olabilir buna bir itirazım yok. Ancak direkt X kaynaklı diyemeyiz, buna dikkat çekmek istedim.

Misal yukarıda linkini vermiş olduğum resim webp formatında olsa bile daha hızlı yüklenmez aslında. Ama bir çok yerde hemen webp formatına çevir derler. Alakası yok maalesef. Önce resim doğru ebatlandırılmalı, ardından optimize edilmeli ve o şekilde yüklenmelidir siteye. Sonrasında istenirse webp formatına çevirilebilir. Yani ezbere konuşanlara da prim verilmemelidir.

CDN mesela; TR lokasyonda barınan bir site için asla faydası yoktur. TR lokasyonda olan bir CDN var ise onu kullanabilirsiniz ancak ciddi masraflı olur; gereksizdir.

Cloudflare kullanımı da çok yaygın site sahipleri arasında. Site üzerinde bir ayar yapılır sonra site yavaş açılıyor denilir. Cloudflare cache nedir, ne yapar hiç düşünülmez o an. Ama hemen tema sunucu vs suçlanmaya hazırdır :)

Yine uzattım, affola..

Kolay gelsin herkese.



Vay konu hareketlenmiş harika :)
Cevap yazmanıza sevindim.
Şimdi bilgim dahilinde düşüncelerimi paylaşayım.

Firmalardan vps değilde çünkü Türkiye'de kimin ne sattığı belli değil, eğer hosting değiştirecekseniz benim aklıma yatan şu:
https://www.hetzner.com/cloud
CX 11 1 işlemci 2gb ram ve 20 t trafik veriyor ayda 2.96 euro 3 euro diyelim 30 tl
Sende 360 tl yapıyor.
Araştırmayı seven biriyim en iyi perfomansı almak için centros+plesk+nginx kurmak lazımmış. Bu litespeed kullanıyorlar bunlar paylaşımlı hostlarda performans almak için. Bunu kurmak zor değil.
Zaten makina oluşturunca centros kuruluyor plesk kurulumu 1 kanal var
https://www.youtube.com/watch?v=hBrFFNP2Wnw&list=PLdEX9q3CqvN-vBgGSJahcba_9ViSZysMz
Tek link ile kuruuyor plesk içinden zaten nginx aktif ediliyor bu yapılabilir halledilmeyecek bişe değil ama yıllık 360 tl patlar. Plesk 15 gün kullanım var ama sürekli yeni maille uzatılabiliyor 1 blut kiralanıp plesk kurulursa hosting paneli gibi arkadaşlara host verebiliyorsunuz 2 kişi 2 site barındıır kolayca 180er paylaşılabilir.
Digitalogean vultr gibi firmalar ayda 5 dolar alıyor. buda ayda 40 tl yapar cok pahalı.
Türkiyede satılan vpslere güvenmiyorum denenebilir mi olabilir ama fiyatları yüksektir ya senelik 350den asa bulunaz bence.

..........................................................................


Diğer konuya geçtim. Ücretsiz astra yükledim veya wordpress klasik teması 2021 ile site ucuyor sanırım güzelhostingte sorun yok. çok hafif bir gecikme var ama hissedilmeyecek kadar. Astra ücretsiz tema %100 mobil dektop çıktı. Ama o temayı yapılandırmak lazım.

Şimdi ben 3-4 sene önce newpaper aldığımda cache cloudflare ile jet gibiydi ama ozman 8 sürümüydü çok şey değişi o zamandan bu zamana tma agırlastı kastı diyenler var.

Şimdi ben gtmetrixte su anda 96 dan asa puan almıyorum. page speed google 97.
Cloudflare + litespeed cache kullanyorum. Ama bu lcp hatası veriyor mobilde. Mobil sıkıntılı. Search consolede su an hatalar var bende lcp csl mi öyle bişeler.

Şimdi guzelhosting konusunda kafamda su var. Site 1 ay önce gtxmeterden 30 40 alıyordu bu ay baya hızlandı ama stabil değil. Mesela bir ölçüom 90 puan alıyor responsime 300 ms gece bir ölcüyorum puan 30 40 900 ms cıkıor gecikme responsive time yani. Yani hep kötü deil hep iyide değil. Dengesizlik tutarsızlık var. Şimdi puan %97 alırken bile siteyi acarken 3-4 saniye loadingte kalıyor site açılınca jet gibi giriyor. Ama pagespeed ve gtmetixt puan 97 nasıl oluyorsa :) Şu an baktım jet gibi. Tutarsız yani. Buna anlam veremiyorum. Düngece saat 3te site adresi yazdım 7-8 sn girdi :D
Takip ettiğim popüler bloglar var.
https://ferdykorpershoek.com/
Şu eleman çok popüler sürekli temalar inceler blogger ve sağlam biri site testlerine baktım.
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr&url=https%3A%2F%2Fferdykorpershoek.com%2F&tab=mobile
https://gtmetrix.com/reports/ferdykorpershoek.com/cS5ISrO8/
bu adamların böyleyse...

Şimdi kendi sitemi test ettim. fişek gibi enter basınca açılıyor ama hermzna böyle değil ama kafamı karışıran geçen site böyle kasarken tema değiştim het gibi site açılmıştı. Yani sunucudamı sorun temadamı tam çıkaramıyorum.Şu an tam ste jet gibiylen ölçümlerimi yazıyorum mobil 71 masasütü 99 gtmeter 53 çıktı şaka gibi webpagetest çok iyi çıktı 0.483s first byte B gerisi A Security score F
Bir ekran görüntüsü paylaştım


Bu böyleyle yüksek iken gtx 53 aldı onda ilk byte 900 ms filan cıkmıstı
Cloudflare + litespeed cache var



Şimdi benim mobildeki sorunlar sunlar. pagespeede göre
Oluşturmayı engelleyen kaynakları ortadan kaldırın 1,42 s
css?family=…(fonts.googleapis.com)1,9 KiB 780 ms
…jquery/jquery.min.js?ver=3.5.1 30kb 150ms (kendi sitem.com)

Ya 30 kb jendi sunucumdaki bir dosya 150 msde nasıl acılır google font cekimi 1,9 kb veri 780 ms nedir?

Kullanılmayan csleri kaldırın
/litespeed/cssjs/c3de5.css?21d3a
Ben sitemde form kullanıyorum dosya gödnerme dolayısıyla litespeed cache jsleri kombine dersem form gönderme bozuluyor.
Kullandıgım ayarlar CSS Minify css conbine açık JS Minify açık cs kombine kapalı
https://bcankara.com/lscache-guncel-ayarlari-newspaper-temasi-theme/
ayarları kullanıyorum memnunum


Ana iş parçacığı çalışmasını en aza indir 2,4 sn.
JS'yi ayrıştırma, derleme ve yürütme için harcanan zamanı kısaltabilirsiniz. Daha küçük JS yüklerinin sağlanması bu konuda yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi
Kategori
Harcanan Süre
Script Evaluation
720 ms
Style & Layout
678 ms
Other
572 ms
Parse HTML & CSS
216 ms
Rendering
104 ms
Script Parsing & Compilation
90 ms

Buda ayrı bir komedi
Statik öğeleri verimli bir önbellek politikasıyla yayınlayın 20 kaynak bulundu
Ben cloudflarede 8 gün kullanıyorum cache sitedede page cacheyi atım onada 8 gnülük saniye verdim.


URL
TTL'yi Önbelleğe Alma
Aktarım Boyutu
/analytics.js(www.google-analytics.com)
2 h
20 KiB
…cssjs/c3de5.css?21d3a
8 d
99 KiB
…font-awesome/fontawesome-webfont.woff2?v=4.7.0
8 d
76 KiB
…cssjs/d1213.js?65c60
8 d
55 KiB
…jquery/jquery.min.js?ver=3.5.1
8 d
30 KiB
…icons/newspaper.woff?19
8 d
25 KiB
…open-iconic/open-iconic.woff
8 d
16 KiB
…uploads/retina-logo.png
8 d
10 KiB
…cssjs/e7120.js?efbf5
8 d
8 KiB
…cssjs/c347b.js?d6db6
8 d
6 KiB
…uploads/wifi.png
8 d
6 KiB
…uploads/mobil-logo-retina.png
8 d
6 KiB
…js/wp-emoji-release.min.js?ver=5.7.
8 d
5 KiB
…cssjs/4f7c5.js?25db1
8 d
5 KiB
…uploads/mobil-logo.png
8 d
3 KiB
…cssjs/b68b5.js?30c1b
8 d
3 KiB
…cssjs/1b9f7.js?67711
8 d
3 KiB
…cssjs/a2678.js?c3a0f
8 d
2 KiB
…cssjs/cb076.js?db29c
8 d
2 KiB
…cssjs/e779d.js?c9d6a
8 d
2 KiB

Yaw ne saçma birşey.
Uzun önbellek ömrü, sayfanızın tekrar ziyaret edilmesi sürecini hızlandırabilir. Daha fazla bilgi.
WordPress
Read about Browser Caching in WordPress.
Hem browser cache kullan diyor kullanıncada hata verdiyiryor

Bu mail harbi sıkıntı. Mobil hatalarım böyle consolede 4 ms üstünde lcp hata var.

SonuÇ
10 senedir profesyonel olarak seo ile ilgileniyorum işim kelime analizleri ve site içerik girme 1 konu yazıyorum 2-3 saatimi alıyor uğraştığımız şeylere bak.


Güzel bir istatistikle kapatayım Güzelhosting aslında bu zmana kadar beni iyi tasıdı cloudflare ve litespeed ile %90 trafik ve sorgu avantajı sağladım. 1gba alan 15 gb trafiğim var ama hite bakın :D
Şu ana kadar 1 milyon hit alan bir bloğum var. Toplamda 280 tl ödemişim host için 280 tl 1 milyon hit çoğu l gösterim sanırım 1.2 milyondu fena sayılmaz. 15gb trafikle hemde ilginç bir istatistik


Mobil konularda bilgisi olan bir arkadaşımız yardımcı olursa sevinirim.
Umarım birgün hostmu temamı sorun ne çözebilirim yanlız su mobil sorunları çözmek sorun en azından su mobil hatalar konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
 

 

sofu44 sofu44 Mumince.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 1149
  • Beğeniler 5 / 377
  • Ticaret 0, (%0)
Ironhazee Öncelikle newspaper benimde sevdiğim temalardan birisiydi. Ondaki işlevselliği hiç bir temada bulamadım. Ama tema yapımcısı bile temayı hosting de kullanmayı tavsiye etmiyor. Bu nedenle ben en azından vps yada vds alana kadar geçici olarak jannah temasına geçtim. Biraz daha iyi gibi. Ama newspaperi aratmıyor da değil.
Vps konusuna gelecek olursakda ben açıkcası muhattap bulmak konusundan dolayı Türkiye'den almak taraftarıyım. Bu nedenle kısa sürede iyi işler başaran odeaweb den vds almayı düşünüyorum. Yıllık ücreti indirim kuponu ile 450 tl ediyor. Açıkcası ben 400 tlye reseller kullanıyorum. Bence fiyata göre iyi.
 

 

Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Çok çok önemli bir konuyu atladım
Newspaper de nasıl mobil %100 cıkıyor?
Şimdi bunlar mobil plugin yapıslar %100 cıkıyor ama sorun şu mobil sayfalarda ]shortcode[ çalışmıyor bu ne demek. Konu içine bir iletişim formu eklediniz yada bir sayfayı page builder ile editledinizz hep bu sistmler page builder kullandıgı için mobilde biri o sayfaya girince boş çıkıyor.
Nem bunu şu şekilde çözebilirim php ile bir form koyarsam sorun çözelebilir ama uğraşmak istemedim.

Mobil plugin 1-2 dezavantajı daha var google siteyi ziyarete gelince gellek geçmişine bakınca mobil temayı ve mobil görünümü indexliyor. Mobil eklentide anasaydfada 3 kutu var 3 konu gösteriyorsun altındada işte blog konuları hepsi link hiç içerik yok. Bu seo açısından iyi değil içerikte olması lazım anasayfada ama google indexlerken ön bellege bakıyorum masaütünü değilde nedense neden se nedense mobili indexlemiş. Bunda su sorun da olmus olabilir tam emn değilim. Cache eklentisi ile mobil eklentisi çok iyi çalışmıyor newspaper diyorki w3 super onu kullanın ben litespeed kullanıyordum ozmanlarda mobil cach özelliği vardı eklentide açmıyordum acaba ondan mı botlar girip mobil versiyonu indexdedi bilemiyorum.
O eklentiile mobil %100 oluyorda benim işime gelmiyor

şu an su na baktım
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Akc_QJn9Z2QJ:https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
Masaüstü indexlenmiş sanırım cache ayarından sorun yaşadım.

Bir sorunda su w3 super mi ne kullanınca css js sıkıştırmıyor birde Autoptimize mi neydi o tarz bir eklenti lazım bunlar için Ben bir keresinde w3 super cache ve Autoptimize kullanmıstım siteyi felc etmişti neden bilmiyorum. Ya ben bu newspaperle baya sorun yaşadım içini dışını öğrendimde.
Bu mobil eeklentiye bida sans verip denemek lazım aslıdna ama artık hevesim kalmadı sorun sorun sorun. İndexe bakıyorum google gitmiş mobil temayı mobil sayfa görünümlerini indexlemişti nasıl olduysa.
 

 

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Yine gelişmeler oldukça paslaşalım harf hataları için üzgünüm hızlı yazmaktan kaynaklandı.
newspaper 8 sürümünde hiç sorun yoktu sanki çok hızlıydı simdi bakıyorum baya hantal. ozmanlar cache kurunca fişek gibiydi. Şu an wordpress ücretsiz bir tema seçin biraz editleyin kodla widget eklenebiliyor biraz üstüne düşün temayı elle yapılandırın bu ücretli temalardan 1000 kat iyi sanki. :D Çok bişey beklememek lazım sade olur ama hızlı olur.
Tema indirime girerse astra almayı düşünüyorum. genesis framework ilgimi geçti generate press te cok hızlı. ***da bir arkadaş 50 tl satıyor. Sınırsız kullanım 200 dolar filandı sanırım. 1 yıllık lisans 60 dolarmı neydi. Arkadaş full lisans aldı satıyordu. Denenebilir.

Yine bir gelişme oldukça yazarım. Okudugunuz için teşekkürler
 

 

Ironhazee Ironhazee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 10 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

sofu44 adlı üyeden alıntı

Ironhazee Öncelikle newspaper benimde sevdiğim temalardan birisiydi. Ondaki işlevselliği hiç bir temada bulamadım. Ama tema yapımcısı bile temayı hosting de kullanmayı tavsiye etmiyor. Bu nedenle ben en azından vps yada vds alana kadar geçici olarak jannah temasına geçtim. Biraz daha iyi gibi. Ama newspaperi aratmıyor da değil.
Vps konusuna gelecek olursakda ben açıkcası muhattap bulmak konusundan dolayı Türkiye'den almak taraftarıyım. Bu nedenle kısa sürede iyi işler başaran odeaweb den vds almayı düşünüyorum. Yıllık ücreti indirim kuponu ile 450 tl ediyor. Açıkcası ben 400 tlye reseller kullanıyorum. Bence fiyata göre iyi.


yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Bir sitenin genel durumuna analizlerle bakmak gerekir. Kısacası tema, eklenti, sunucu vs diyemeyiz net olarak.

https://webpagetest.org/ misal buradan sitenizi analiz edin, dosya yüklenme sürelerini görebilirsiniz. TR lokasyonda barınan siteler için Europe, Frankfurt Cermany olarak bakmalısınız.

En geç yüklenen dosya veya resim ne ise onun üzerine fikir yürütülebilir ancak. First Byte ne kadar sürede yükleniyor, ona bakılmalıdır.

https://tools.pingdom.com/ buradan analiz edildiğinde ortalama 2-3 sn veriyor veya 1 sn altında ise zaten sunucuda bir problem var diyemeyiz mesela. Çok geç yükleniyor ise sunucudan şüphelenebiliriz. Ama öncesinde siteyi detaylı incelemeli, kendimizden emin olmalıyız.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/ bu demo üzerinden Pingdom da analiz ettiğimizde; https://prnt.sc/12dzv39 fontlar 145 KB ağırlığında, tema dosyaları ise ortalama 190 KB ağırlığında ama resimler 950 KB yani ortalama 1 MB geliyor. Burada direkt temayı suçlayamayız bence. İlla ki bir yerde bazı yanlış düzenleme veya ayar söz konusudur. https://prnt.sc/12e0158 bu da Pagespeed Mobil analiz sonucu.

https://demo.tagdiv.com/newspaper_pro/wp-content/uploads/2019/08/h104.jpg bu öne çıkan görsel ebatları düzenlenirse çok daha iyi netice alınabilir mesela.

Ayrıca direkt hosting diyemeyiz; kullanılan Php sürümü bile çok fark eder. Mesela php sürüm ayarlarında ''opcache'' kapalı ise bu bile olumsuz bir etkendir.

Ama siz diyorsanız ki yok ben inat ettim hosting firmasını değiştireceğim, vds kiralayacağım vs, o zaman siz bilirsiniz.

Bu arada elbette bazı firmalar hosting hizmetlerinde bazı değerleri kısıtlayabilirler, bu da bazen yavaş açılmalara neden olabilir buna bir itirazım yok. Ancak direkt X kaynaklı diyemeyiz, buna dikkat çekmek istedim.

Misal yukarıda linkini vermiş olduğum resim webp formatında olsa bile daha hızlı yüklenmez aslında. Ama bir çok yerde hemen webp formatına çevir derler. Alakası yok maalesef. Önce resim doğru ebatlandırılmalı, ardından optimize edilmeli ve o şekilde yüklenmelidir siteye. Sonrasında istenirse webp formatına çevirilebilir. Yani ezbere konuşanlara da prim verilmemelidir.

CDN mesela; TR lokasyonda barınan bir site için asla faydası yoktur. TR lokasyonda olan bir CDN var ise onu kullanabilirsiniz ancak ciddi masraflı olur; gereksizdir.

Cloudflare kullanımı da çok yaygın site sahipleri arasında. Site üzerinde bir ayar yapılır sonra site yavaş açılıyor denilir. Cloudflare cache nedir, ne yapar hiç düşünülmez o an. Ama hemen tema sunucu vs suçlanmaya hazırdır :)

Yine uzattım, affola..

Kolay gelsin herkese.


sofu44 adlı üyeden alıntı

Ironhazee
Ben hala sorunun hosting kaynaklı olduğunu düşünenlerdenim. Kendime ait resellerim var. Yıllık süresi kısa zamanda dolacak. Kendi açımdan reslelere vereceğim paranın üstüne 100 tl fark ödeyip vps ye geçmeye karar verdim. Piyasada aşırı pahalı olmayan ve güvendiğim 1-2 fırmadan vps fiyatlarına bakıyorumda öyle yıllık bazda abartılacak gibi değiller. Enazından benim gibi 1den fazla site barındıranlar için.


Temayı değiştirme kararı aldım
Anasayfada 100 puan yakalansada alt sayfalar çok vasat 12 puan alan konular var.
Üstelik bu temayı kullandığımdan beri 1 aydır search consolede hatalar vermiş lcp hataları.
Kelimelerde düşüş yaşadım.
Kimseye önermiyorum.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al