lostyazilim

wordpress sorusu

12 Mesajlar 2.028 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

EnesAli EnesAli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)
nasıl açıklayacağımı tam olarak bilmiyorum ama sayfaya veya yazıya bir açılır menü eklemek istiyorum bu menü kısaca örneğin

- giyim
--pantolonlar
---kot pantolonlar
----mavi pantolonlar
----siyah pantolonlar
---kumaş pantolonlar

şeklinde çalışacak. yani giyimi tıklayınca giyim ürünleri bir alt açılır menüde açılacak

anlatabildim mi acaba. pek beceremedim sanırım ama inşallah anlayan çıkmıştır. sitelerdeki illeri tıklayınca bir altında ilçelerin otomatik gelmesi gibi bir şey. bunun bir adı vardı unuttum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

baggal baggal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2020
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
PM atıldı

İyi Çalışmalar

Cihannetwork Cihannetwork cihannetwork.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 180
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 12, (%83)
Pm gönderin çözelim

https://cihannetwork.com
EnesAli

kişi bu mesajı beğendi.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Buna dropdown menü denir.
Bunu yapmak için öncelikle ana kategoriyi belirlemeniz gerekir. Sonra her ana kategori için alt kategorileri oluşturun.

Kolay uygulama yolu ise, görünüm >Menülere gidin Özel bağlantılar sekmesinde bağlantı yerine # işareti koyun, Buton adına da örn. Giyim adı verip Menüye Ekle yapın. Menüne görünmesini istediğiniz konumu sürükleyerek belirleyin, Menüyü kaydedin.

Alt kategorileri bu menüye nasıl ekleyeceksiniz_?

Yazı oluşturun, Editör sayfasının sağında gördüğünüz kategoriler bölümünde Yazınızı eklemek istediğiniz alt kategori adını girin ve enter ile ekleyin, Burada üst yani ana kategori olan Giyim i de seçebilirsiniz. yeni bir yazıyı da bir alt kategoriye bu şekilde ekleyebilirsiniz.

Bu şekilde istediğiniz biçimde;
Giyim
-Alt kategori
-- alt alt kategori

şeklinde bir menüye sahip olursunuz.
EnesAli

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Buna dropdown menü denir.
Bunu yapmak için öncelikle ana kategoriyi belirlemeniz gerekir. Sonra her ana kategori için alt kategorileri oluşturun.

Kolay uygulama yolu ise, görünüm >Menülere gidin Özel bağlantılar sekmesinde bağlantı yerine # işareti koyun, Buton adına da örn. Giyim adı verip Menüye Ekle yapın. Menüne görünmesini istediğiniz konumu sürükleyerek belirleyin, Menüyü kaydedin.

Alt kategorileri bu menüye nasıl ekleyeceksiniz_?

Yazı oluşturun, Editör sayfasının sağında gördüğünüz kategoriler bölümünde Yazınızı eklemek istediğiniz alt kategori adını girin ve enter ile ekleyin, Burada üst yani ana kategori olan Giyim i de seçebilirsiniz. yeni bir yazıyı da bir alt kategoriye bu şekilde ekleyebilirsiniz.

Bu şekilde istediğiniz biçimde;
Giyim
-Alt kategori
-- alt alt kategori

şeklinde bir menüye sahip olursunuz.

Çok teşekkür ederim. Menünün wordpressin izin verdiği alanlar dışında sayfada görünmesini sağlayabilir miyim? Ekleniyor ama açılır menü şeklinde değil liste şeklinde oluyor gerçi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

EnesAli adlı üyeden alıntı

Çok teşekkür ederim. Menünün wordpressin izin verdiği alanlar dışında sayfada görünmesini sağlayabilir miyim? Ekleniyor ama açılır menü şeklinde değil liste şeklinde oluyor gerçi.

Görünüm > Menü ayarlarında yada Özelleştirme >Menüler bölümünde sürükleme ile konumlandırmayı yapabilirsiniz.

"Wordpressin izin verdiği alanlar dışında" ki ifadeniz ile yapmak istediğinizi anlamadım. Bir yada yeni bir menü ve o menüde bazı linklerin mi görünmesini istiyorsunuz_?

Örn: ana sayfa menüde kullandığınız standart Menü 1
Shop sayfalarında ise Mağaza kategori menüsü mü düşünüyorsunuz?

• Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)

Görünüm > Menü ayarlarında yada Özelleştirme >Menüler bölümünde sürükleme ile konumlandırmayı yapabilirsiniz.

"Wordpressin izin verdiği alanlar dışında" ki ifadeniz ile yapmak istediğinizi anlamadım. Bir yada yeni bir menü ve o menüde bazı linklerin mi görünmesini istiyorsunuz_?

Örn: ana sayfa menüde kullandığınız standart Menü 1
Shop sayfalarında ise Mağaza kategori menüsü mü düşünüyorsunuz?

wordpressten kasıt temada menü alanları zaten belli oluyor bu alanların dışında örneğin bir yazının veya sayfanın içine aılır menü şeklinde bir menü eklemek istiyorum. kolay erişim menüsü gibi düşünün sayfaya gireceksiniz sadece o menü olacak orada seçenekleri seçip aradığınız kategoriye hızlıca ulaşacaksınız.

eğitime uyarlarsak
- bölüm
-- sınıf
--- sınıf dersleri

yani mevcut navigasyon menülerinin dışında sadece bir alanda kullanacağım bir menü.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

wordpressten kasıt temada menü alanları zaten belli oluyor bu alanların dışında örneğin bir yazının veya sayfanın içine aılır menü şeklinde bir menü eklemek istiyorum. kolay erişim menüsü gibi düşünün sayfaya gireceksiniz sadece o menü olacak orada seçenekleri seçip aradığınız kategoriye hızlıca ulaşacaksınız.

eğitime uyarlarsak
- bölüm
-- sınıf
--- sınıf dersleri

yani mevcut navigasyon menülerinin dışında sadece bir alanda kullanacağım bir menü.

Bu belirttiğinizi sadece o sayfa içinde mi kullanmak istiyorsunuz?
Eğer bunu düşünüyorsanız bu Anchor (çapa) dediğimiz uygulamadır. Makale başında belirttiğiniz şekilde menü olur, tıklandığında link sizi sayfa içinde ilgili bölüme götürür.

İstediğiniz bu ise eğer yapı kısmında #1bölüm #2sınıf şeklinde bir yapı ile yapmalısınız.

• Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)

Bu belirttiğinizi sadece o sayfa içinde mi kullanmak istiyorsunuz?
Eğer bunu düşünüyorsanız bu Anchor (çapa) dediğimiz uygulamadır. Makale başında belirttiğiniz şekilde menü olur, tıklandığında link sizi sayfa içinde ilgili bölüme götürür.

İstediğiniz bu ise eğer yapı kısmında #1bölüm #2sınıf şeklinde bir yapı ile yapmalısınız.

kabaca çizerek anlattım :) bu sefer oldu mu bilmiyorum. bir üstteki seçenek seçilmeden bir alttaki aktif olmayacak.

Bkz. http://prntscr.com/w2q4u4

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

kabaca çizerek anlattım :) bu sefer oldu mu bilmiyorum. bir üstteki seçenek seçilmeden bir alttaki aktif olmayacak.

Bkz. http://prntscr.com/w2q4u4

Saayfa içinde Akordeon Tab şeklinde mi olacak.
örn: http://demos.upperthemes.com/koral/demo1/home/homepage7/
Buradaki Our Agency bölümü gibi istediğiniz_?

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al