Merhaba arkadaşlar Fuly ile C# Öğreniyorum'un ikinci dersine hoş geldiniz. Bu dersimizde hep beraber "Visual C# 2008" yazılımını yakından tanımaya çalışalım.
Hemen sağ tarafta C Sharp programının ilk açılış ekranını görüyorsunuz. Bu ekranda yapabileceğiniz pek bir şey yok kullanacağınız ana menüleri şu şekilde açıklayabiliriz.
Kırmızı kutular içine alınmış alanlar yeni bir C# projesi açabileceğiniz alanlardır.
Mavı kutular içine alınmış alanlar daha önceden oluşturulmuş bir C# projesini açabilme imkanını sunar.
Turnuncu kutu içine alınmış alan ise MSDN ve Microsoft'un son güncelleme / geliştirme haberlerinin akış alanıdır (pek ilginize çekeceğiniz zannetmiyorum).
Biz derslerimizde iki çeşit yazılım üzerinden gideceğiz bunlardan birisi "Console Application" diğeri ise "Windows Forms Application"dır. Konsol programlama doss tipi yazılımdır ve görsellik entegre edilemez. Windows Forms ile yapacağımız yazılıma ise görsel yazılım / programlama adı verilir.
Yukarıda görmüş olduğunuz bir Konsol programlama örneğidir. Sadece klavyeden girilen verilerle programın akışı sağlanır buton, text, label vb. gibi görsel hiç bir nesne barındırmaz. Günümüz teknolojisinde konsol programlama minimum seviyeye düşmüş olsada ilk derslerimizi Konsol programlama üzerinden göreceğiz çünkü sadece bir yapıya sahip olduğu için kodları daha çabuk kavrayarak sonuca daha hızlı ulaşacaksınız. Alt yapımız yerine oturduktan yani kodların ne anlama geldiğini, yapılarını kavrayabildiğimiz zaman görsel programlamaya geçiş yapacağız. Bir sonra ki dersimizde Konsol programlamaya giriş yaparak örneklere başlıyoruz...
kaynak