-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
YGS'de kaç bininci oldunuz? Yazılım mühendisliğindense bilgisayar daha iyi diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
@Back-End Developer.
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam mühendislikte şöyle bir kural vardır ya en iyisisinizdir. yada sürünüyorsunuzdur ortası felan yoktur bu meslegin benim görüşüm budur kesin ve kaliteli bir iş istiyorsanız en iyisi olmak zorunludur ve kazanacagınız mevlalarda tabi dogru orantılıdır. İşinizi iyi yapar kafanızı kullanır iseniz ve istekli iseniz güzel mevlalar kazana bilirmisiniz ve işinizide severek yaparsanız :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
x
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
para kazanabilir miyim diye baslarsan ise, hic okuma dostum. sinir tanimaz bir dürtü ve istek ile baslarsin, yetenegin varsa basari sureci hizlanir. soru temelde yanlis yani. sayisal sozel bolum secerken belirlemen gereken bir konu bu oncesinde kendini test etmen, calisma kosullarini hesaplaman felan, bilmiyorum arkadaslar daha realist cevaplar verebilir sanirim. mutlu olursun umarim, basarilar.
YORci
yorci.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Arkaplan Yazılım
-
-
Ad Soyad
I** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Yazılımın temeli matematiksel mantıktır, yapabiliyorsan ve yapmaktan hoşlanıyorsan neden olmasın, ama para için yazılım meslek edinilmez, Türkiye'de 1 milyon yazılımcıyım diyen varsa bunun sadece 10 bin'i gerçekten yazılımcı, diğerleri ezbercilikle sınırlı şeyler yapabilen insanlar, komplex mimariler tasarlayamazlar, bu 990 binden birisi olmayacağına inanıyorsan okul okumadan da olabilirsin hatta bence işini en iyi yapanlar diplomalılardan daha çok alaylı yazılımcılar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
U** İ**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam ben sana bir şey söyleyim mi bu iş yazılım mühendisliğine falan bakmıyor he mühendis olacağım diyorsan çok iyi bir mühendis olacaksın ki öyle yani buda bilgi demek eğer hevesli istekli yenilikçi ve yazılım bilgi fazla ise işe yarar veya babanın parası varsa yoksa bu sektör barındırmıyor.
Ne üzerine okumalıyım dersen c# daha yaygın fakat şuan çoğu firma web ve mobil programlama üzerine gitmeye gayret gösteriyor. bunun yanında AngularJS de yakında ön planda olacak diller.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kendi işini kurmayı düşünüyorsan LYS vs ile vaktini harcama. Yasal yaşa gelmişsin.
Kur şirketini, birkaç mühendis işe al, para kazanırsın. Cebinde yatırım yapacak paran varsa okumaya hiç gerek yok. Birçok danışmanlık firmaları var, senin adına herşeyi yapıyor, yönlendiriyor.
Ama param yok, mühendislikte iyi para varsa giderim diyorsan boşver. Mühendislik de diğer özel sektör işleri gibi. Önce senelerce sürüneceksin, orada burada amelelik yapacaksın. Seneler sonra yavaş yavaş yükseleceksin vs.... Sonu yok tabii.
Ankara'da Siemens'de çalışan bir tanıdığım vardı. Mühendis falan değildi ama beyaz eşyaların yazılımlarını yapıyordu. O ekibin de başıydı. Mühendislere eğitim veriyordu.
Şuan ise başka bir arkadaşım var, bilgisayar mühendisliği okuyor ve dünyadan haberi yok. Derste ne gördüyse o. Biyere işe girer çalışırım diyor. Nasıl olsa mühendis olacağız diyor. Çok beklersin dedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Herkese cevapları için teşekkür ederim.para kazanırmıyım sorusunu işsiz kalmaktan veya asgari ücretle çalışmak istemediğim için sordum.düşünsenize 16 sene okul okuyorsunuz 1200 tl maaş alıyorsunuz hiç okumayan biride 1200 tl maaş alıyor.
Ve anladığım kadarı ile bölümü seç kendini geliştir diyorsunuz.zaten şimdide unity üzerinde basit oyunlar yapıyorum