-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik, Eelektronik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
selamun aleykum hayırlı akşamlar arkadaşlar.Henüz yeni yeni kavramaya başladığım webmasterlik olayını bir kaç forumda sürekli aktif olarak ve açılan her konuyu okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Kafama takılan en tuhaf şey seo işi oldu.Seo derken kastım site içi değil site dışı olanından bahsediyorum.
Öncelikle konu baltalama diye tabir ettiğiniz olayı üstlenecek bir konu olmayacaktır.Örnek vererek başlamak istiyorum 'Siteniz bu paketlerle uçacak' Başlıklı bir çok konu hergün gözüme çarpıyor.Emek vererek güzel görsel bir konu hazırlanıp bizlere sunuluyor.Altında satın alanların yorumlarından oluşan bir kesit görüyorum.Hemen arından ise Uygulanan sitenin hitlerinin arttığına dair bir görsel daha görüyorum.Yazımı uzatmadan maddeler halinde aklımdakiler yazacağım
1)Bu çalışma yapıldıktan sonra görsellerle desteklenen hit artışı cidden normal midir? Örnek 100 hitten 500 e çıkma
2)Bu çalışmaları onlarca kişiye yapan şahısların paylaşım yaptıkları siteler Çöp site kavramına girmez mi?
3)Bu tür çalışmaların yine bir webmaster forumunda okudum artık önemi kalmamış, peki neden halen bu çalışmalar yoğun halde yapılmaktadır.Faydası halen devam etmekte midir?
Herkeze çalışmalarında başarılar diliyorum
www.yaziyo.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Bilgisayar Öğretmeni SEO uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
değerli arkadaşım google ın yeni algoritması hummingbird ile backlinklerin değersiz olanları veya çöp sitelerden alınanları artık tamamen geöersiz duruma düştü bu yüzden de pek çok site al aşağı olurken kaliteli içeriğe sahip siteler ise üst sıralara çıktı.
tavsiyem sitenizi en güzel çekilde deliştirmeniz ve sosyal medya da yaymanız
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
As. Hayırlı Akşamlar
Bu işin iki yönü var. Birincisi site sahipleri kısa yoldan hemen köşeyi dönmek istiyor. Sektörler tanınmadan bir site açılıyor. Adamın konu hakkında bilgisi yok ki. Sitesini geliştirsin. Nasıl yükselecek link alarak yükseleceğini sanacak. Bu işler bu kadar kolay olsaydı. Google arama motoru olmaktan çıkardı.
Neden bu tür paketler satılıyor. İhtiyaç var o yüzden. Ülkemizde seo denilen şey link almakla eş değer hale geldi. Google açısından bu böyle değil. O kadar ince eleyip sık dokuyor ki siz buna insanlara anlatamıyorsunuz.
Çok fazla rekabet olan bir ortam internet. Fakat bu rekabet çok kalitesiz. Bu kadar kalitesiz ortam da biraz kafanız çalışıyorsa, biraz araştırma yeteneğiniz varsa geride bırakamayacağınız site yok.
Seo denilen şey seo denilerek yapılan çalışmaları unutmakla başlar.
Bunlar benim kişisel düşüncem. İsteyen satar isteyen alır. Ama işin aslı dediğim gibi bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik, Eelektronik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Konu cidden ciddi bir konu ve yorum yapan kardeşlerimin özenli davranması beni sevindirdi.Güzel ve kişisel tecrübelerin paylaşılması ile kişilerin daha emin adımlarla sitelerinin gelecekte daha güçlü şekilde şekillendirmelerine kesinlikle yardımcı olacağı kanaatindeyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.yaziyo.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben her fırsatta yazıyorum. Ama bu forumda bir çok defa konular siliniyor. Konu baltalamak oluyor. İnsanların emiği 5, 10 TL için heba olup gidiyor. Beni bu şekilde sitesi filtrede olan bir çok arkadaşım var. Bir site filtreye girdiği zaman zaten çıkması nerdeyse imkansız. Bu kadar risk almaya gerek var mı? Birileri para kazansın fakat hak ettiği şekilde.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik, Eelektronik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi kardeşim üslup önemlidir.Haklısın Konu baltalama olayı cidden yanlış algılanıyor.Ben kişilerin alacağı hizmeti sonuna kadar incelemesi ve inceleme anında sorular ile istediklerini almasından yanayım.Örnek verecek olursam web site alıcaksınız soruyorsunuz hıtı kaç hitler organik mi? site ne kadardır aktif, hitler tek bir konudan mı gelir gibi uzatabilirim.Benim düşüncem bu konuda Konu baltalama tabiri ile yaklaşacak kişi veya kişilerin daha kendi yaptıkları yada savundukları işten tam emin olmadıklarını çıkarırım.Diğer arkadaşlarında bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum.
www.yaziyo.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Nasıl yazalım bilmiyorum ki. Arkadaşlar bu tür uygulamalardan uzak durun sitenize zararlı yazıyoruz. Hemen siliniyor. Neden silindiği de belli. Forumun yöneticisi olup bu işin içinde olan insanlar da var. Birilerinin çıkarına ters düşen yorum yapma hakkınız yok. İşte durum böyle olunca herkes link satışı yapıyor.
Pagarank değeri bilmem kaç site diyip tanıtım yazısı satılıyor. Aynı sitede kaç tane tanıtım yazısı var kimse bunu sormuyor. Yazacak söyleyecek çok şey var fakat ne yazık ki kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz.
İşler bu şekilde yürüyünce işi bilenler de tabiki alıp başını gidiyor.