wmaraci reklam
lidertakipci

Adsense Kullanıcılarının Dikkatine!!!

19 Mesajlar 2.531 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Herkese Selamlar.

Arkadaşlar bu Adsense saçmalıklarından bıktık usandık artık. Adamı resmen aptal yerine koyuyorlar. Binbir emeklerle yürütülen nice web siteleri hakettiği kazançları sağlayamıyor. Resmen kullanılıyor. Tabi bu sırada Google amca milyarlarına milyar katıyor.

Aşağıda Adsense müşteri temsilciliğinin e-mail adresini veriyorum. Konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen aşağıda belirteceğim konularla ilgili şikayette bulunun. Ben eminim ki toplu bir şikayet, tüm bu konuların değerlendirilmesini sağlayacaktır. Lütfen kayıtsız kalmayın. En fazla 10 dakikanızı alır.

E-MAIL : adsense-support@google.com

Şikayet Konuları :

1-) Çöp Siteler

Sivilce, bağırsak, zayıflama, ten açıcı, boy uzatıcı vs. gibi saçma sapan aslı astarı olmayan reklamlardan bıktık usandık artık.

Bu reklamların, reklam verme aşamasında düzgün bir şekilde kontrol edilmesini ve bu ürünlerin envanterden çıkartılmasını talep ediyoruz.

Tüm engellemelerimize rağmen her gün farklı bir domain ile yüzlerce reklam modeli oluşturan bu reklam verenlerin takibe alınmasını istiyoruz.

Kategori kısmından ve url bölümünden engellememize rağmen bunların önüne geçemiyoruz. Bu tip reklamlar kullanıcı deneyimini olumsuz şekilde etkilemektedir.

Bu tip reklamlar aynı zamanda tıklama oranlarımızı ve tık başına maliyetlerimizi aşırı derecede düşürmektedir.

2-) Düşük TBM ler.

Sitelerimizde yayınladığımız reklam modellerinin TBM leri aşırı derecede düşük. Bunun sebebini ciddi manada öğrenmek istiyoruz. Milyonlarca reklam verenin bulunduğu bir sektörde nasıl oluyorda 0.02-0.04 gibi tık ücretleri ödeniyor.

Geçersiz tıklama veya ticaret dönüşümü düşük olan tıklamalar için ücret iadesi bizi ne derece ilgilendiriyor? Biz yayınımızı yapmışız, kişi ürünü almamış veya reklam sayfasını açılır açılmaz kapatmış. Bu niçin bizim üstümüze yıkılıyor? Reklam ağını koruma bahanesinin arkasına sığınan Google, şayet doğru söylüyorsa bu reklamlar için reklam veren tarafından ödenen TBM leri raporlar sayfasında yayınlasın.

Eğer gerçekten bu doğru ise, o halde reklam yayıncılarını da korumak adına reklam düzenleme aşamasında TBM alt limiti getirsin. Adamın sitesinde 100 tık var, TBM ücreti 0.05. Bu çok komik ve ayıp bir şey. Resmen dalga geçiyorlar.

Alakasız tıklamalar bizim problemimiz değil. Her fırsatta algoritmalarına çok güvendiğini belirten Google, ziyaretçi ile alakalı reklamlar getirsin o zaman.

Aynı şekilde yanlışlıkla yapılan tıklamalar da bizi ilgilendirmiyor. Özellikle mobile cihazlarda sıkça karşılaştığımız bu yanlış tıklamaların faturası bize kesiliyor. Mobile'in doğasında olan kaydırma esnasında yapılan yanlış tıklamaların faturasını gitsinler samsung'a veya apple'a kessinler. Ne kadar saçma.

3-) Çakal Reklam Verenler

Özellikle sipariş hattı gibi tık başı reklam düzenlemesi ile reklam veren firmaların, reklamın içine koydukları telefon numaraları, reklamların tıklanmasını engellemektedir. Bu tarz reklamların, onay aşamasında düzgün bir şekilde kontrol edilmesini istiyoruz. Bu tip reklam verenlerin sadece gösterim başına ödeme yöntemi ile reklam verebilmesi gerekiyor. (Mc Donalds Reklamları)

4-) Mobile Reklamlar

Özellikle 300x250 reklam modelinde yayınlanan hareketli içerikler mobile cihazların kasılmasına ve kullanım açısından problem çıkmasına neden olmaktadır. Bu reklam türünün mobile cihazlara göre dizayn edilmesini talep ediyoruz.

Zaten kısıtlı olan hareket alanını, 3 kuruş para kazanıcaz diye reklamlar ile iyice daraltmamız, para kazandırmadığı gibi ziyaretçi kaybetmemize neden oluyor.

Google her seferinde topu reklam verenlere atıyor ve reklam verenlerin mobile için düşük ücret ödediklerini idda ediyor. Ben şahsen buna inanmıyorum. Madem öyle raporlar kısmında reklam için ödenen genel ücretleri yayınlasınlar.

Bu mobile reklamlara ya bir çözüm bulsunlar yada komple kaldıralım. Bari ziyaretçileri elde tutalım.

5-) Çifte Standart

Küçük sitelere her türlü politika yaptırımı uygulanırken büyük sitelere hiç bir engel koyulmuyor. Büyük siteler bir çok kurala uymazken, bunlara ses çıkarılmıyor. Bu politikalar herkese aynı şekilde uygulansın. Yada bıraksınlar herkes bildiği gibi yapsın.

6-) Şeffaflık

Sitelerimizde tık alan reklamları görmek istiyoruz. Her fırsatta şeffaf olduğunu dile getiren Google, bu tıklamaları niçin gizliyor. Tık alan reklam içeriklerini raporlar sekmesinde görmek istiyoruz.

--------------------------------------------------------

Bu yukarıda saydıklarım en belirgin konulardır. Ben inanıyorum ki birlikten kuvvet doğar. Şuradan 100-200 kişi çıksa ve yukarıdaki konular hakkında verdiğim adrese şikayet maili gönderse, bu kadar probleme ve yayıncıya karşı kayıtsız kalamayacaklardır. Koyun olmadığımızı gösterelim.

Lütfen umutsuz olmayın ve bananecilik yapmayın. Sizden sadece 10 dakika istiyorum. Kayıtsız kalmayın ve küçük bir paragraf ile şikayetinizi gönderin. Konu seçimi size kalmış. Gönül ister ki buradaki her konuya değinin.

Mail atanlar buradan attığını belirtsin lütfen. Sayıyı görelim. Attığınız maillere 2 gün içerisinde cevap gelecek. Lütfen o cevaplarıda buradan paylaşın. Bir görelim bakalım ne diyorlar.

Ekleyeceğimiz bir şey olursa buradan devam edelim.

Herkese teşekkürler
tamerh hero27

kişi bu mesajı beğendi.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
wmaraci
reklam

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Ben de şöyle bir not düşeyim; adsense kullandığınız mailden sakın mail atmayın sonucu ban olur.
 

 

Muhammed Muhammed Nev-i Şahsına Münhasır Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Acil Tıp Teknikeri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1713
  • Beğeniler 630 / 629
  • Ticaret 38, (%97)
Sitemin mail adresiyle gönderdim hadi bakalım ne gelecek.
 

 

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)

ö k adlı üyeden alıntı

Ben de şöyle bir not düşeyim; adsense kullandığınız mailden sakın mail atmayın sonucu ban olur.



Selamlar.

Böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını ifade ediyorum. Ben sürekli kendi adsense gmail'im ile mailleşiyorum. Tam aksine hesabınızla ilgilendiğinizin bir kanıtıdır.

Adsense hesabınızda ki mail adresi ile mail göndermeniz daha gerçekçi ve kale alınır bir durumdur. Farklı bir mail adresine gerek yoktur.

Teşekkürler

Ek Olarak: Alıcı: adsense-support

Adsense konusunda, uzman seviyesinde bilgi birikimine sahibiz.
Genel olarak her konuda fikir edinebileceğimiz yardım merkezinizden de ihtiyaca göre istifade ediyoruz.
Sitemiz üzerinde yerleşim ve tasarım olarak uygun olduğu ölçüde gerekli optimizasyonları da sürekli olarak yapmaktayız.

Fakat takdir edersiniz ki yardım merkezi veya çeşitli kanallar aracılığı ile sunulan destek tüm yayıncıları kapsadığından spesifik bilgilerden ziyade genel bilgilendirme amacı taşıyor. Bu sebepten ötürü bazı konularda sizlerden detaylı bilgi almamız gerekebiliyor.

Mobile cihazlarda yürütülen reklam mantığı ile PC tarafında yürütülen reklam mantığı farklılıklar göstermektedir.
Mobile cihazlarda çeşitli sebeplerden ötürü yanlışlıkla yapılan tıklamalar veya herhangi bir ticaret ile sonuçlanmayan tıklamaların yüksek olması sebebiyle sürekli olarak kesintiler yaşıyoruz ve çok komik TBM rakamları ile karşı karşıya kalıyoruz.

Reklam ağının devamlılığını hedeflemek suretiyle reklam vereni korumaya yönelik geliştirilen bu algoritma biz yayıncıları oldukça huzursuz etmekte ve mobile tarafında sağlanan kazançları büyük ölçüde etkilemektedir. Elimizden geldiğince ilgisiz tıklamların önüne geçmeye çalışsak da mobile cihazlardaki etkileşim alanlarının yetersizliğinden ötürü bu tıklamalar ile karşılaşmak durumunda kalıyoruz.

Fakat son zamanlarda gördüğümüz ve çevremizdeki diğer yayıncıların da şikayetçi oldukları bir durum var ki, o da bu kesintilerin artık tolerans sınırını aşarak çok büyük ölçülere ulaştığıdır. Rapor panelimizde en son gördüğümüz rakam, mobile den yapılan 88 tıklamaya toplamda 7 TL vermesidir. Bu fiyatlandırma özellikle de açık arttırmalı bir sistemde şayet reklam kıtlığı yaşanmıyorsa ki hiç zannetmiyorum, söz konusu algoritmaların hatalı işlediğinin bir göstergesidir.

Şunun şurasında 3 veya 4 ay öncesine baktığımızda 0.34 - 0.37 TL lerde olan TBM'ler bu gün 0.07-0.08 gibi rakamları göstermektedir. İçinde bulunduğumuz zamana göre değerlendirecek olduğumuzda, yatırımların ve bütçelerin en yoğun olduğu zaman dilimlerinde bulunduğumuzu da hatırlatmak isterim.

Bu konu hakkında daha detaylı örnekler verebilirim fakat konuyu fazla uzatmayacağım. Sonuç olarak reklam yayını, zaten kısıtlı kullanım alanına sahip olan mobile cihazlarda büyük bir risk taşımaktadır ve tahmin ediyorum ki büyük ölçüde hit kaybına sebep olmaktadır.

Şimdi biz bu durumda ne yapmalıyız?
3-5 lira için ziyaretçi kaybetmeye değer mi?

Yoksa bizim bilmediğimiz fakat kendi bünyenizde farkında olduğunuz anormal bir durum mu söz konusu? Konu hakkındaki değerlendirmelerinizi ve varsa tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.


AdSense Müşteri Desteği Ekibi

Merhaba Ali Bey,

Detaylı e-postanız için teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili endişelerinizi kesinlikle anlıyorum.

Mobil cihazlardan alınan tıklamalarımızda ne yazık ki TBM'lerimiz masaüstü bilgisayarlardaki reklamlarımıza göre daha düşüktür, bunun temel sebebi ise sizin belirtmiş olduğunuz gibi, reklamverenlerimizin, mobil uyumlu sitelerinin olmaması, mobilde yüksek oranda hatalı tıklama olduğuna inanmaları vb. sebepler ile, mobilde reklam göstermeyi masaüstü bilgisayarlarda reklam göstermekten daha az tercih etmesidir.

Performans raporlarınızı incelediğimde, mobilden aldığınız tıklamlarınızdaki TBM'lerinizi Eylül ayından itibaren incelediğimde mobil TBM'lerinizin 0.08 - 0.12 TL bandında olduğunu görüyorum. Ekte bununla ilgili ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Mobil cihazlardan yayıncılarımızın aldığı TBM'leri artırabilmek adına ürün ekibimiz sürekli olarak çalışmalar yaparak, mobil reklamların reklamverenlerimiz için daha çekici olmasını sağlamaya çalışıyorlar, ancak sizin de raporlarınızından görebileceğiniz gibi, mobil cihazlardan alınan TBM'ler ne yazık ki şu an için masaüstü bilgisayarlardan alınan TBM'lerden daha düşük seyrediyor.

Konu ile ilgili kısa süreki bir çözüm öneremediğim, bu sorun ile ilgili henüz bir çözüm üretemediğimiz için AdSense Ekibimiz olarak özür diliyorum.

...... Devamı var


Burada gördüğünüz mail içeriği adsense hesabıma bağlı gmail adresinden yapılmıştır.
 

 

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
wmaraci
wmaraci

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)

Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Selamlar.

Böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını ifade ediyorum. Ben sürekli kendi adsense gmail'im ile mailleşiyorum. Tam aksine hesabınızla ilgilendiğinizin bir kanıtıdır.

Adsense hesabınızda ki mail adresi ile mail göndermeniz daha gerçekçi ve kale alınır bir durumdur. Farklı bir mail adresine gerek yoktur.

Teşekkürler


Merhaba hocam,

Ben iki kez haklı olduğum konularda yaptığım öneriler nedeniyle ban yedim 2 hesap öyle mailleşme yüzünden gitti, oldukça kurumsal bir dil ile yazmama rağmen nedensiz yere geçersiz etkinlik diye banlandım. Şimdi 3. hesap 6 yıldır mail atmıyorum maşallah sorun yok. Belki de böyle susturuyorlar diye düşündüm. Sadece bir öneriydi, umarım mail atanlar böyle bir sorun yaşamazlar. Bu durum belki de çok eskide kaldı benim için acı bir tecrübeydi. Ben de farklı bir mailden mail göndereceğim. Size de teşekkürler,
 

 

NavarinTR NavarinTR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Görsel Tasarım Uzmanı ve Sanat Yönetmeni
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 77 / 36
  • Ticaret 1, (%100)
Google'a milyonlarca reklamveren vardır fakat senin sitende bir ayda en fazla 100 farklı reklamverenin reklamı gözükür. 100 reklamverene karşılık o reklamları yayınlayan milyonlarca websitesi var. TMB oranlarının düşük olması reklam yayıncılarının fazla olmasından da kaynaklanıyor.

Bazı konularda haklısınız fakat yanlış düşündüğünüz yerler de var. Adsense ile oldukça iyi gelir sağlayan insanlar var etrafımda. Ve bu insanlar bie webrazzi veya wmaraci da değil. Enerjinizi Adsense'i şikayet etmek yerine sitenizi geliştirmeye harcamalısınız.

Google'ın bu şikayetleri dikkate alıp herkese bol keseden TBM dağıtacağını sanmıyorum.
 

 

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)

ö k adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam,

Ben iki kez haklı olduğum konularda yaptığım öneriler nedeniyle ban yedim 2 hesap öyle mailleşme yüzünden gitti, oldukça kurumsal bir dil ile yazmama rağmen nedensiz yere geçersiz etkinlik diye banlandım. Şimdi 3. hesap 6 yıldır mail atmıyorum maşallah sorun yok. Belki de böyle susturuyorlar diye düşündüm. Sadece bir öneriydi, umarım mail atanlar böyle bir sorun yaşamazlar. Bu durum belki de çok eskide kaldı benim için acı bir tecrübeydi. Ben de farklı bir mailden mail göndereceğim. Size de teşekkürler,


Bir mailleşme örneğini yayınladım. Cevap uslubuna dikkat ederseniz bu onlar tarafından gayet hoş karşılanan bir durum.

Teşekkürler
 

 

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri

JrFree JrFree . Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 485
  • Beğeniler 80 / 76
  • Ticaret 30, (%100)

ö k adlı üyeden alıntı

Ben de şöyle bir not düşeyim; adsense kullandığınız mailden sakın mail atmayın sonucu ban olur.


Zaten adsense olmayan mailimizi kullansak adamlar ne kadar ciddi alır ki?
 

 

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)

NavarinTR adlı üyeden alıntı

Google'a milyonlarca reklamveren vardır fakat senin sitende bir ayda en fazla 100 farklı reklamverenin reklamı gözükür. 100 reklamverene karşılık o reklamları yayınlayan milyonlarca websitesi var. TMB oranlarının düşük olması reklam yayıncılarının fazla olmasından da kaynaklanıyor.

Bazı konularda haklısınız fakat yanlış düşündüğünüz yerler de var. Adsense ile oldukça iyi gelir sağlayan insanlar var etrafımda. Ve bu insanlar bie webrazzi veya wmaraci da değil. Enerjinizi Adsense'i şikayet etmek yerine sitenizi geliştirmeye harcamalısınız.

Google'ın bu şikayetleri dikkate alıp herkese bol keseden TBM dağıtacağını sanmıyorum.


Selamlar. Mesajınız için teşekkür ederim. Teknik konulara girmeyeceğim.

Bizim amacımız söz konusu bu problemlerin üstü kapatılan taraflarının incelenmesidir.

TBM için etki eden bir çok konu vardır. Bunları zaten biliyoruz. Bizim davamız başka. Her şeyin detayına girersek kitap yazmamız gerekir.

Adsense ile yakından ilgilenen arkadaşlar, burada yazılan problemlerden az çok konunun özünü anlamışlardır. Zaten şu an maillerini hazırlıyorlardır.
 

 

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri

NavarinTR NavarinTR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Görsel Tasarım Uzmanı ve Sanat Yönetmeni
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 77 / 36
  • Ticaret 1, (%100)

Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Selamlar. Mesajınız için teşekkür ederim. Teknik konulara girmeyeceğim.

Bizim amacımız söz konusu bu problemlerin üstü kapatılan taraflarının incelenmesidir.

TBM için etki eden bir çok konu vardır. Bunları zaten biliyoruz. Bizim davamız başka. Her şeyin detayına girersek kitap yazmamız gerekir.

Adsense ile yakından ilgilenen arkadaşlar, burada yazılan problemlerden az çok konunun özünü anlamışlardır. Zaten şu an maillerini hazırlıyorlardır.


6 senedir Adsense kullanıcısıyım, yayınlarınıza göre doğru taktiklerle iyi kazançlar sağlanabiliyor. İlk başlarda benim de TBM oranların düşüktü yaptığım araştırma ve geliştirmelerle 4 senedir sürekli artan bir kazanç elde ediyorum.

Benim de demek istediğim sorunu karşı tarafa yüklemekten ve Google'ın belirlediği politikalara muhalefet olmaktansa kendizi bu konuda geliştirip var olan sistemde başarı sağlamanızdır.

Benim Google'a Adsense için attığım hiçbir mail uygulamaya konulmadı. Hepsi sıcak samimi insanlar tarafınca iyi niyetle yanıtlandı fakat hiçbirisi hayata geçmedi.

Sizin istediğiniz Coca-Cola'nın gizli formülünü açıklaması için bir mail kampanyası başlatmanız gibi bir durum oluşturuyor. 1 milyar kişi Coca-Cola'ya gizli formülünü açıklamsı için mail atsa da Coca-Cola bu formülünü açıklamaz. Yine aynı şekilde Adsense de kazanç politikalarından taviz vermez.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al