-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Çevremdeki insanlar az çok beni tanırlar, 18-20 yaşlarında çok sevdiğim, sürekli irtibat halinde olduğum kardeşlerim mevcut. Yani ben yok senin yaşın 18'miş, daha çocuksun muamelesi kolay kolay yapmam. Ama arkadaşın uslûbuna bakıyorum, konuya mesaj yazan arkadaşlara verdiği cevaplara bakıyorum, 100.000 liram var ne yapayım demesine bakıyorum ve sonuç olarak kafamda şu algı oluşuyor; konuyu açan arkadaş 18 yaşında forumda, işsiz, boş zamanını boş işlerle harcayan, aksiyon arayan bir çocuk. Neden diye soracak olursanız maddeler halinde açıklayım.
1- 100.000 liran olduğuna şahsen inanmıyorum, hadi babanda olduğunu farzedelim; ben sanmıyorum ki babana gidip baba bu parayı internete yatıralım dedin. Aşırı zenginsinizdir, 100.000 lira sizin için belki birkaç ayda kazanılan bir paradır, o zaman eyvallah.
2- 100.000 liran olduğunu farzedelim, 100.000 lirası olan adam yaş ortamalası 15-20 olan bir foruma konu açıp buradan ciddi cevaplar almayı beklemez. Çünkü hangimizin hangi konuda tecrübesi var ki akıl verelim. Sadece varsayımlar. 100.000 lira da varsayımlara inanılarak çöpe atılacak bir para değil.
3- Yaş engel değil demişsin. Yaş en büyük engel. Şuan saygın bir firmaya iş görüşmesine gittiğin zaman adam senin bilgine ne kadar önem veriyorsa duruşuna, uslûbuna, yaşına, tecrübene de o kadar önem verir. Ki 18 yaşındasın, senin saygın bir firmaya gidip iş görüşmesi yapman bile mucize olur kanımca.
4- Şu kadar param var ne yapabilirim diye konu açan ilk sen değilsin, büyük bir ihtimal son da olmazsın. Ben görmedim ki daha önce bu şekilde konu açıp cevap verenlerin fikrine göre bir iş kurup ayda binlerce lira paza kazanan. Yani sırf aksiyon olsun diye bu tarz konular açılıyor.
Son olarak madem o kadar paran var (sanmıyorum ama) git eğitimine harca öncelikle.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Seo & E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşım evvela bence askerliği yap. Ben 27 yaşındayım henüz askerliğimi yapmadım ve bu ay sonu askerim inşallah. Ama çok pişmanım. Keşke biran evvel yapsaydım diye. Kafamda bir sürü plan var fakat askerlik yüzünden hiçbirine el atamıyorum. Benden sana ister abi de ister arkadaş tavsiyesi önce askerliğini hallet kafan rahat olsun. Zaten orada gelince ne yapacağına düşünmeye vaktin olur.
100.000 tl güzel para. bence bu parayı internet sektöründe kullanma. illa kullanmak istiyorsan 10.000 ini kullan geri kalanı için ise benim tavsiye güneş panel sistemleri işine gir. en azından ben öyle yapardım. geleceğin sektörü bence. iyice bi araştır ama önce.
Ustadu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Seo-Adsense Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar Eleganın her ne kadar ciddiyetsiz bir konu açtığını düşünsenizde,sizce 100 bin lirası olmadığını düşünsenizde,Yaşının 18 oluşu beceremez düşüncesi sizde olmuşsada,o kadar parası olan bir insanın burada ne işi var piyasayı araştırır şeklinde yorumlasanızda.Aslında bu genç arkadaşı değil verdiğiniz cevaplarla kendinizi aşşalıyorsunuz?.
1.Ciddiyetsiz geldiyse konu sizlere.Bu arkadaş bana 100 bin lira verin çok kazanacaz paylaşacağız şeklinde sizlere yönelik bir davranışta bulunmuyorki,abidik kubidik cevaplar veriyorsunuz.
2.Benim yaşım 17 iken ailemden ayrı başka şehirde,tek başıma günlük olarak çalışıp,otelde kalıyor paşa paşa geçiniyor ailemede para gönderiyordum.Babasının desteği ile 18 yaşında iş kurmasımı çok zor.Zaten yaşının küçüklüğünden tecrübesizliğinden sizlerden birer abi nasihatı almak için açmış bu konuyu.Yetişkin adam neden açsın !.
3.İssiz güçsüz takımı boş insanlar,parası olanın burda ne işi var diyerek,yani kalifiye adamın burada ne işi var şeklindeki davranışlarla kendisini ne kadar kaliteli insan sınıfına koyduğu ortaya çıkıyor.
Sonuç : Elegan kardeşim Burada boş,luzumsuz,fitne fesat toğumuyla harmanlanmış birçok insan var hiç kendini yorma cevapda verme bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
122, (%99)
Yatır bankaya , faiziyle yaşa :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Ahh ahh =) Zenginin parası zühürtün çenesi hesabı olmuş konu (:
Kuva-i Kafsinkaf
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web yazılım
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
ben 22 yasındayım freelancer olarak web yazılım tasarım yapıyordum karşıma 30 yasında adamda çıkıyordu 50 yasında adamda öncelikli tavsiyem yatırım için ciddi anlamda yaşını bekle 25 30 dan aşağı kimse ciddiye almıyo yaşım 22 ya 22 ama karşımdaki ciddiye almıyo anlıyorum ...projeni kendin üretki kendin inan paranın üzerinede ozamana kadar para koy 1 açacağına 5 aç acele işle olmaz ben kaç proje batırdım sanalansiklopedi.com ben almıştım 15 liraya ve 30 liraya satmıştım yerli wiki projesi yapcaktım salaklığıma geldi bu foumdan birine verdim 3 yıl oldu heralde hala düşssede alsam diyorum nete yatırım yapcaksan ölmeyen proje eğitimdir. öğrenim bitermi hayır ozaman benden sana abi kardeş artık ne anlarsan tavsiye bu kadar paran varsa eğitim sitesi oluştur ama böyle matematik biyoloji değil. bunun için çizgi tagem sitesine gir üye ol dolaş ve onların tek gelir kaynağı cd dvd ve bağışlar... paranın üzerine para koyacağına nette böyle iş yap adın duyulsun ozaman ilk baş insan kazanırsın saygınlık kazanırsın sonra bağışlar ve satışlardan para elde edersin hemen kafan para kazanıyım noktasındaysa başlama çünkü şimdiden battın kardeşim :D