-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, bu aralar sektöre yönelik sorumluluk mesajları gönderesim tuttu. Ama başlıkta belirtiyim olayı yapan birçok webmaster var. Hele ki forumlarda.
Birçok kişi Bilgilenmek için birçok site dolaşıyor(bloglar, forumlar vs.) net bilgiler alıp faydalanmak istiyorlar ama hiç reklam görmek istemiyorlar. Bu adam harcadığı emeği, site giderlerini nasıl karşılayacak hiç düşünüyorlar mı? Hayır. düşünen çok az adam var. Sonra forumlar siteler neden gelişmiyor diye yankınıyorlar.
Webmasterlar bile birbirine destek olamayacaksa kullanıcıların adblock kullanması çok doğal.
AdBlock kullanmak bir nevi emeğe saygısızlıktır. Kullananları kınıyorum. :) Tamam bazı siteler reklamları abartıyor olabilir fakat kullanıcıyı da düşünüp iyi yerleşim yapanlar da var. En azından size faydası olan veya bu forum gibi ekmeğini yediğiniz ticaret yaptığınız platformalar için devre dışı bırakın.
Herkese iyi forumlar.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
bir sitede 55 tane reklam var ise sürekli pop-up açılıyorsa mouse yanlışlıkla tıkladığında bile hemen yan sekmede reklam açılıyorsa o webmaster para kazanmasın. Zaten hakkıyla işini yapan sitelerin çoğunda adblock çalıştırmam.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
@redwm Türkiye'de ilk 100 içinde olan site yazı olarak reklam vermek istediğinde bahsettiği fiyatlar 5000tl üzeri ama adam pop-up dan para kazanmak istiyor bana saçma geliyor. 1 kere çıksa anlarım her tıklama bir pop-up açıyor en temizi adblock o yüzden. Wikipedia dünyaları kazanıyor ama bir tane reklamı yok işini iyi yaparsan bazı şeyleri abartmanın gerçekten anlamı yok bence. Ama benim kişisel çözümüm önce bakarım siteye gerçekten yararlı mi diye sonra reklam düzeyine bakarım eğer sorun yoksa adblock çalıştırma diye eklerim bazende reklamlarını tıklarım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam adblock reklam kullanmak birşey mi bizzat geçen gün bu forumda bir konu gördüm. Adam neden reklamlarım tiklanmiyor yazmış. İyi niyetle dedim bir bakayım. Elimden geldiği kadar reklam yerleşimine. Adamın siteye bir girdim en çok okunan konusu adblock nedir nasıl kullanılır.
Yani demek istediğim zamanında bu adblock denilen eklentiyi inanın kendini bilmez webmasterlar tanıttı. Yoksa bu kadar tanınması inanın mümkün değildi.
4 kişi bu mesajı beğendi.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Planlama
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Reklam koy işinde özellikle film sitelerinde işin suyu çıktı.İş bilgisayara virüs girmesine kadar gidiyor.Hemde tıklamadığın halde.Ayrıca çoluk çocuk açıyor falan ben poper blocker kullanıyorum özellikle pop-up reklamları sevmiyorum.Kimse kusura bakmasın pop-up siteye koyan da emek hırsızıdır.
https://www.turkmaxi.org Webmaster Forumu
aciltavuk
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
ogrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
eğer adsenseden gerektiği kadar kazanamadığını belirtiyorsa bir insan yapacağı şey hitini artırmak yeni siteler yapmaktır. çünkü 2bin hiti var 10 lira kazanıyorsa 4 bine çıkarır kazanç 20 lira olur.
ek olarak isteyen istediği reklkamı koyar isteyen de istediği reklamönleyiciyi koyar. herkese yalvaralım mı allahaşkına reklam önleyici koyma para kazanamıyorum diye ya da önümüze gelene sövelim mi popup reklam koyuyorsun çok reklam koyuyorsun diye?
seo konusunda bir tane tecrübe paylaşan yok şu forumda hepiniz mi ergensiniz arkadaş? siteler yapın denemeler yanılmalar yapın bizimle paylaşın da herkes birşeyler öğrensin. öteki forumda herkes uzman olmuş burnu bi karış yukarda kimse bilgi paylaşmıyor herkes satmanın derdinde. burda desen açılan konuları görünce ben niye giryorum buraya diyorum kendi kendime. Yanlışları söylemezseniz adamlar yanlış yapmaya dvam eder sayın modlar sayın eski üyeler sayın işi bilenler.insanları doğru yönlendirellim iyiyi güzeli öğretelim.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** İ**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
AdBlock kullanmayı emeğe saygısızlık olarak görmüyorum. Yüzlerce saçma sapan reklamın olmasından rahatsız olduğum için AdBlock kullanıyorum. Çoğu sitede AdBlock eklentisini kapatıyorum. AdBlock kullanımını tartışmak gerekli değil bana göre. Siz sitenizi sevdirirseniz siz sevilirseniz her zaman ekmek yersiniz o siteden.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
aklıma geldi operaya ekledim. tşkler konu için :)