Gerçekten bu soruyu kendime 1 yıldır soruyorum bir türlü tanı veya tabiri caizse teşhis koyamadım kendime arkadaşlar. Belki saçma gelebilir fakat ayran gönüllü müyüm? Yoksa kendimi övebilecek bir özelliğim olsun gibi gelişime açık biri miyim merak ediyorum. O kadar farklı işleri bir arada yapmaya çalışıyorum ki yığılıp kalıyorum bu kadar işin altında. Aslında pek çok sebebi var : Aile demeyeceğim ailem yok sadece babam ile yaşıyorum onunla da pek ikili diyaloğumuz iyi değil klasik Türk Baba figürü kendisi onun üzerime kurmaya çalıştığı baskı, çevreden gelen baskı, çevreden farklı olmak, yaptığım işlerin büyük çoğunluğunun boş iş gözüyle bakılması gibi çok sebep var aslında beni farklı şeyler yapmaya iten. Şimdi gelelim neden kendime bir teşhis koyamadığıma kısaca neler yapıyorum yürüttüğüm projeler nedir bahsedeyim sizlere.
1- YouTuber : Evet evet çok sık duyduğunuz bir terim belki de oyun videoları çekiyorum ve sanırım bu işim baskın geliyor ki 1.5 yıldır en uzun devam ettirdiğim projelerimden bir tanesi. Hala devam ediyorum sevilen bir hayran kitlesine de sahibim fakat gelişim süreci biraz yavaş ilerlediği için canımı sıkmıyor değil fakat dediğim gibi güzel bir kitleye erişmiş pozisyondayım. Az çok bir getirisi var elbette.
2- Blog Yazıyorum : Aslında liseye başladığımdan beri yaptığım bir iş 4 yıldır yapıyorum bunu. Pek getirisi olmasa da pek çok farklı kategoride blog yazdım hatta neredeyse her kategoride yazdım. Bunun sebebi makale yazarlığından da geliyor aslında, güncel yazdığım ve YouTube projemi destekleyici blog projem de gayet güzel bir konuma gelmiş durumda.
3- Kitap/Makale Yazıyorum : Her öğrenci gibi bende bir dönem ek gelir arayışına girmiştim başlangıçta makale yazmaya daha sonra kitap yazmaya başladım zamanını hesaplayamadığım uzun bir süre boyunca bu işi yaptım şu sıralar pek yazamasam da kitap yazmaya verdim kendimi. Google kitaplarda Salgın isminde bir kitap serisi başlattım çok güzel yorumlar geldi devamını yazdım. Yazmaya da devam edeceğim ancak öyle ahım şahım bir okuyucu kitlem yok tabi...
4- Webmaster? : Yok canım daha neler. Tamam pek çok işi bir arada götüren ve bilen birine webmaster denir. Yani internet camiasında pek çok bilgiye erişmiş ve pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmuş üstat Master sıfatını da kendime yakıştıramıyorum doğrusu.
5- Sosyal Ağ Danışmanı? : Tamam sosyal mecralar hakkında güzel bir bilgim var. Yerine göre kurumsal yerine göre bireysel içerik hazırlayabilirim, akıcı ve Türkçe'yi en güzel şekilde kullanmaya gayret gösteririm ama bu sıfat içinde yetersiz gibiyim.
Çok ciddiyim ben neyim. Ayran gönüllü değilim yaptığım her işi ciddiye alıyor istikrarlı ve bir düzen içerisinde çalışmayı gayret ediyorum. Belki de bu kadar iş yerine tek bir projeye yönelsem daha faydalı işler başaracağım belki de her yerden eli ayağı çekip tabiri caizse tası tarağı toplayıp babamın istediği gibi bir fabrikaya girecek ve 1300 lira asgari ücrete tabi olacağım. Bilmiyorum kafam karışıyor bu karışıklık da beni yoruyor bazen. Belki gelecek kurma korkusu diyorum hani biri olmazsa projelerimden biri devrilirse diğerine yapışıp yoluma devam ederim kafasındayım. Belki de aç gözlülük yapıyorum her yerden gelir kapısı açmaya çalışıyorum kendime. Belki de yaptığım işlerde yeteneksiz biriyim değişik gerçekten çok değişik. Tükenmişlik mi derler buna yoksa yorgunluk sendromu mu derler bilemem ama kendime sanırım çok fazla yükleniyorum?
Okuyan ve yorum yapan herkese sonsuz saygı ve teşekkürlerimi iletmek isterim yorum yaparsanız gerçekten güzel bir sohbet olacağını düşünüyorum çünkü internet işlerinde herkesin kafası karışıyor bunu gözlemliyorum onlar içinde belki güzel bir arşiv olabilir.