-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
78, (%100)
Arkadaşlar benim bir düşüncem var. Allah kısmet ederse 3 sene sonra okulu bitirip işe başladığım da veya bu süre içinde biriktirebilirsem 10.000 lira para biriktirip bir site yatırımı yapmak istiyorum. Bu site bir sağlık, eğitim veya farklı bir kategoride genelde makalelerle yükselebilecek bir site olacak. Site için 10.000 lira karşılığında makale yazarlarıyla anlaşarak tahmini 3000 tane ayrıntılı, güzel, ilgi çekici ve ziyaretçileri kendine bağlayacak makaleler yazdıracağım. Site için daha önce hiç kullanılmamış ve tek kelimeden oluşan marka olabilecek bir domain oluşturacağım. Tema seçimine ve site içi seo çalışmalarına da aşırı derecede özen göstereceğim ve sosyal paylaşım siteleriyle iç içe bir site olacak. Bu makaleleri belirli aralıklarla yavaş yavaş yazdırıp siteye ekleyeceğim. Sizce bu düşüncemi gerçekleştirirsem hosting+makale masraflarını uzun vadede bu makalelerden gelecek hitlerle çıkarmam mümkün müdür? Uzun vadede derken 1,2-3 yılda sürebilir eğer işler beklediğim gibi gider ve siteye eklediğim her makale bir süre sonra kendi parasını çıkarırsa devam ederim. Ama benim korktuğum nokta şu; sonuçta böyle sürekli makale ekleyen her site para kazansaydı insanlar farklı işler yerine yatırımlarını sürekli bu tip sitelere yapardı. Şuan için belki çok erken ama ben yine de sizlere danışmak istiyorum. Sizce işler beklediğim gibi gider mi ve para kazanır mıyım? Aranızda bu tip tecrübeleri olan kişiler varsa onlarda kendi tecrübelerini aktarırsa çok mutlu olurum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tek şunu söylemek istiyorum. Severek yapmayacaksan bu işi sen her günde eklesen sıkılıcaksındır. Hazıra dağ dayanmaz 10 bin bitince hevesinde biter ve bir şey elde edemezsen yazık olur parana. Başlarsın ilk 2 ay hitlerde güzel olur sıralamada sonra bir düşüş yaşarsın ne hit ne alexa bütün hevesin kırılır bırakırsın. Çok insan gördüm bu şekilde sırf para kazanmak için site açan :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
mekatronik
-
-
Ad Soyad
S** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
üç sene beklemektense yavaş yavaş şimdiden başlasan ufak yatırımlarla bence senin için daha önemli fakat şunu rahat söyleyebilirim ki 3-4 sene fazla bir şey bekleme
Yatarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur!
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Finansal Raporlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
10 bin mi aç kardeşim adwordsü aç kardeşim expireddomainsi aç godaddyi trilyon tane boşta nich tbmsi yüksek kelime grubu var ingilizce yürü derim kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Finansal Raporlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
emin ol türkçe niche kelimelerin 10 katını bulursun 3000 tane türkçe makale yerine 1000 tane ingilizce makale yazdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam bende fikrimi belirteyim. Makale yazdırarak ilerleyebileceğini sanmıyorum. Tanesi 1 liradan falan makale yazıyorlar. Sen 3000 tane falan makale yazdıracaksın. Buradaki tek kazancın 3000 makaleyi kendi yazığından daha kısa sürede bitirebilmen olur. Yoksa 3-5 liraya makale yazanların makaleleriyle bir yere gelebileceğini sanmıyorum. Hiç bilmediği bir konuyu Wkipedia'dan araştırıp makale yazıyor adam. Bi hayır gelmez.
Bunun yerine;
Eğitim alanında içerik olacaksa birkaç sınıf öğretmeni, ne bileyim üniversite hocası vb kişilerle ya ropörtaj yap ya da onlara yazdır makalelerini. Yazıyı işin uzmanından al yani. Ha dersenki makale yazarlarının içinde öğretmenler de var. Hiç inanmam. Öğretmenlik yapıpda 3-5 liraya makale peşinde koşanı görmedim.
Yani lafın kısası 3000 tane işe yaramaz makale yazdıracağına 100 tane işin uzmanından yazı al daha hayırlıdır.