lostyazilim

İşler Beklediğim Gibi Gider Mi?

17 Mesajlar 1.800 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)
Arkadaşlar benim bir düşüncem var. Allah kısmet ederse 3 sene sonra okulu bitirip işe başladığım da veya bu süre içinde biriktirebilirsem 10.000 lira para biriktirip bir site yatırımı yapmak istiyorum. Bu site bir sağlık, eğitim veya farklı bir kategoride genelde makalelerle yükselebilecek bir site olacak. Site için 10.000 lira karşılığında makale yazarlarıyla anlaşarak tahmini 3000 tane ayrıntılı, güzel, ilgi çekici ve ziyaretçileri kendine bağlayacak makaleler yazdıracağım. Site için daha önce hiç kullanılmamış ve tek kelimeden oluşan marka olabilecek bir domain oluşturacağım. Tema seçimine ve site içi seo çalışmalarına da aşırı derecede özen göstereceğim ve sosyal paylaşım siteleriyle iç içe bir site olacak. Bu makaleleri belirli aralıklarla yavaş yavaş yazdırıp siteye ekleyeceğim. Sizce bu düşüncemi gerçekleştirirsem hosting+makale masraflarını uzun vadede bu makalelerden gelecek hitlerle çıkarmam mümkün müdür? Uzun vadede derken 1,2-3 yılda sürebilir eğer işler beklediğim gibi gider ve siteye eklediğim her makale bir süre sonra kendi parasını çıkarırsa devam ederim. Ama benim korktuğum nokta şu; sonuçta böyle sürekli makale ekleyen her site para kazansaydı insanlar farklı işler yerine yatırımlarını sürekli bu tip sitelere yapardı. Şuan için belki çok erken ama ben yine de sizlere danışmak istiyorum. Sizce işler beklediğim gibi gider mi ve para kazanır mıyım? Aranızda bu tip tecrübeleri olan kişiler varsa onlarda kendi tecrübelerini aktarırsa çok mutlu olurum.

wmaraci
reklam

MoonLighT MoonLighT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 25 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
Tek şunu söylemek istiyorum. Severek yapmayacaksan bu işi sen her günde eklesen sıkılıcaksındır. Hazıra dağ dayanmaz 10 bin bitince hevesinde biter ve bir şey elde edemezsen yazık olur parana. Başlarsın ilk 2 ay hitlerde güzel olur sıralamada sonra bir düşüş yaşarsın ne hit ne alexa bütün hevesin kırılır bırakırsın. Çok insan gördüm bu şekilde sırf para kazanmak için site açan :)

SadikBZ SadikBZ WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek mekatronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 36
  • Beğeniler 12 / 5
  • Ticaret 6, (%100)
üç sene beklemektense yavaş yavaş şimdiden başlasan ufak yatırımlarla bence senin için daha önemli fakat şunu rahat söyleyebilirim ki 3-4 sene fazla bir şey bekleme

Yatarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur!

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)

MoonLighT adlı üyeden alıntı

Tek şunu söylemek istiyorum. Severek yapmayacaksan bu işi sen her günde eklesen sıkılıcaksındır. Hazıra dağ dayanmaz 10 bin bitince hevesinde biter ve bir şey elde edemezsen yazık olur parana. Başlarsın ilk 2 ay hitlerde güzel olur sıralamada sonra bir düşüş yaşarsın ne hit ne alexa bütün hevesin kırılır bırakırsın. Çok insan gördüm bu şekilde sırf para kazanmak için site açan :)

Teşekkür ederim hocam ben hemşirelik bölümünde okuyorum ve sürekli olarak kendime farklı niche konularda siteler kuruyorum ve bu sebeple özellikle sağlık konularına aşırı derecede ilgiliyim yani büyük olasılıkla kurarsam bir sağlık sitesi kurar ve meslek hayatım boyunca bu siteye içerik girmeye devam ederim. Yani bu işi severek yaparım ve uzun yıllar devam ederim sizce bu durumda kazanabilir miyim?

Ek Olarak:

SadikBZ adlı üyeden alıntı

üç sene beklemektense yavaş yavaş şimdiden başlasan ufak yatırımlarla bence senin için daha önemli fakat şunu rahat söyleyebilirim ki 3-4 sene fazla bir şey bekleme

teşekkür ederim hocam bende öyle düşünüyorum çeşitli konularda kurulmuş tanınmış sitelerin hepsi uzun yıllık siteler.

wmaraci
wmaraci

MoonLighT MoonLighT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 25 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

fevzib adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim hocam ben hemşirelik bölümünde okuyorum ve sürekli olarak kendime farklı niche konularda siteler kuruyorum ve bu sebeple özellikle sağlık konularına aşırı derecede ilgiliyim yani büyük olasılıkla kurarsam bir sağlık sitesi kurar ve meslek hayatım boyunca bu siteye içerik girmeye devam ederim. Yani bu işi severek yaparım ve uzun yıllar devam ederim sizce bu durumda kazanabilir miyim?

Söyle bir örnek vereyim o zaman.

Ben 18 yaşındayım vbulletin aşığıyım forum sitesi hastalığım var :D

4 ay oldu kendi sitemi açalı 1. ayın sonunda adsenseye başvurdum onaylandı ve günlük 2-3 TL gelirim var aylık ortalama 25 - 50 lira cebime giriyor ve yarısını vps ye veriyorum yarısı bana kalıyor.

Kız arkadaşımla kendi başımıza geçinip gidiyoruz. Özgün yazı fazla bulamazsın sitemde ama hitim gayet iyi..

Hacklink olsun toplist olsun imleme olsun kendi başıma yapıp pr güncelemesinde en az pr2 beklemekdeyim.

Sizde bu işin içindesiniz sağlığı seviyorsunuz ve bildiklerinizi paylaşıcaksınız özgün olarak, ben özgün olmadan 5 kazanıyorsam siz özgün olarak 10 kazanırsınız. Bu bir tahmin kimse size kesin bir şey söyleyemez bir bakmışsınız sağlık konusunda bir çok siteden teklif gelmiş :)
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

erenhan erenhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Finansal Raporlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
10 bin mi aç kardeşim adwordsü aç kardeşim expireddomainsi aç godaddyi trilyon tane boşta nich tbmsi yüksek kelime grubu var ingilizce yürü derim kolay gelsin.

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)

erenhan adlı üyeden alıntı

10 bin mi aç kardeşim adwordsü aç kardeşim expireddomainsi aç godaddyi trilyon tane boşta nich tbmsi yüksek kelime grubu var ingilizce yürü derim kolay gelsin.

Teşekkür ederim daha önce ufak Türkçe niche siteler kurdum ve kendi makalelerimle bir miktar para kazandım. Niche sitelerin yükselmesi ve sıralamasını koruması daha rahat oluyor bu sebeple nicheye de yönelebilirim.

erenhan erenhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Finansal Raporlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
emin ol türkçe niche kelimelerin 10 katını bulursun 3000 tane türkçe makale yerine 1000 tane ingilizce makale yazdır.

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)

erenhan adlı üyeden alıntı

emin ol türkçe niche kelimelerin 10 katını bulursun 3000 tane türkçe makale yerine 1000 tane ingilizce makale yazdır.

evet haklısınız bu fikri değerlendireceğim çok teşekkür ederim.

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam bende fikrimi belirteyim. Makale yazdırarak ilerleyebileceğini sanmıyorum. Tanesi 1 liradan falan makale yazıyorlar. Sen 3000 tane falan makale yazdıracaksın. Buradaki tek kazancın 3000 makaleyi kendi yazığından daha kısa sürede bitirebilmen olur. Yoksa 3-5 liraya makale yazanların makaleleriyle bir yere gelebileceğini sanmıyorum. Hiç bilmediği bir konuyu Wkipedia'dan araştırıp makale yazıyor adam. Bi hayır gelmez.
Bunun yerine;
Eğitim alanında içerik olacaksa birkaç sınıf öğretmeni, ne bileyim üniversite hocası vb kişilerle ya ropörtaj yap ya da onlara yazdır makalelerini. Yazıyı işin uzmanından al yani. Ha dersenki makale yazarlarının içinde öğretmenler de var. Hiç inanmam. Öğretmenlik yapıpda 3-5 liraya makale peşinde koşanı görmedim.
Yani lafın kısası 3000 tane işe yaramaz makale yazdıracağına 100 tane işin uzmanından yazı al daha hayırlıdır.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al