-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kimle çalıştıysam akış hep aynı; önce tek amaçları işi almaktır, işin içeriğine pek bakmazlar sonra iş alınır günler geçer mazeretler başlar '' laptop çalındı, dedem nişanlandı vs.'' en sonunda ya aceleyle yapılmış bir iş verilir ya da ''zaten ben bu işi almak için uygun fiyat vermiştim, kurtuldum ya da strese girdim yapamıyorum ya da vizelerim var vs." derler. Bu tarz kişiler hep bana mı denk geliyor yoksa piyasa mı böyle, anlamıyorum.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Malesef cok var hocam bunlardan isini duzgun yapanlarin sayisi cok az.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
E** İ**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Freelancer'da olsa , her iki tarafı da yasal platformda bağlayacak iyi bir sözleşme yapmalısınız.
Birde , varsa iletişim kurduğunuz platformdaki referanslarına, geçmişine bakın biraz araştırın o kişileri hocam.
Hazır Makale ve İçerik Siparişi | MakaleyazNET
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
İnsanım diyebilen böyle birşey yapmaz, yapamaz. Maalesef kendi menfaatleri için başkalarını basamak olarak görüyorlar.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Şahsen ben bu tarz kişilere fazla denk gelmedim. Sipariş vermeden önce her detayı konuşur sonra anlaşma yaparım. İşi yapmazsa kişiyi birkaç kez uyarırım. Beni hâlâ dikkate almazsa hakkımı yasal yollardan ararım. Özellikle internet ortamında yapılan işlemler kolaylıkla ispatlanabiliyor.
Eğer işi beğenmezsem önce beğenmediğim yerleri düzenlemesini ister, yine istediğim gibi yapmadıysa iade ister hâlâ sonuca varamadıysam konusuna olumsuz yorum yapıp negatif ticaret puanı kullanırım.
Anlaşma yapmadan önce detaylı konuşmakta fayda var. :) Bu arada "dedem nişanlandı" lafı beni benden aldı. :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Türkçe-İngilizce Çevirmen
-
-
Ad Soyad
D** S**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
Özellikle makale yazarları. Yahu beni bitiriyorlar. Aynı şeyleri yüz kez yazıyolar. Cümleleri saçma sapan kelimelerle dolduruyorlar. Yok ziyadesiyle yok ithafen yok bu yüzden dolayısıyla.
Ya ben de makale yazarlığı yaptım ama böyle yapmadım hakkıyla yaptım, bu terbiyesizliktir ya. Boşu boşuna zaman alıyorlar.
Yemin ederim işi iyi yapana bahşiş veriyorum ama böylelerini görünce üzülüyorum. Neden çünkü çıkmaza sokuyorlar. Benim zamanım geçiyo adamın zamanı geçiyo sonra tekrar uğraşıyo tekrar uğraşıyo ama yok düzeltmiyo bilerek. Yani ücret vermesem içim rahat etmiyo. Versem de bi türlü yani...
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bunları aşmak istiyorsanız profesyonel biri ile çalışıp sözleşme yapmalısınız. Sözleşme üzerinde bu tür durumlar için iki tarafıda koruyan bir kaç madde ekletebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben grafik tasarımcıyım çalıştığım her müşterim için gün içinde iş teslim ettim fiyatlarım makul idi onlar en uygun olanını seçti ve durum buna dönüştü.
Öncelikle devletimizin freelancer ve bu tasarım , kodlama vs mesleklerine mektepli veya belgesiz olan hobi olarak yapmalarına bir yaptırım uygulaması gerekiyor.
Hobi olarak polis , doktor , avukat , kuaför olan nasıl yoksa bizde de bir sabit tutum gerekmektedir. Saygılarımla.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Maalesef her şey parayı alana kadar... parayı aldıktan tısss....!!!!
Not : İşini düzgün, dürüst yapan arkadaşları tenzih ederim.