ermaneray adlı üyeden alıntı
dergiyi örnek olarak verdim bu işe çok uzak olan insanlar giriş seviyede anlasın diye.
ama şunu unutma derim yazılandan çok çizilenler önemlidir ben çizilene bakarak söyledim kapak fotoğrafındaki figürler kuşun kafasındaki işaret ateş para vs derin işaretler bunlar.iyi tarih bilgin varsa emin ol anlarsın.
kaldı ki şuan ne demek istediğim ortada coinlerdeki gerilemeler tavan yaptı ama yine yükselecek sonra yine tepe taklak düşecek. sistem bu şekilde işliyor.
sonraki periyot fişi çekilecek coinler ile global zarar gelecek. milyonlarca mağdur insan oluşacak ülkemiz dahil zamanı gelince bu mesajımıda beğenirsiniz ;)
unutmadan zarar derken bildiğin cash doları olmayan sanal paraya veriyorsunuz ama o canlı gerçek dolarlar kimin kasasına giriyor bunuda derin araştırın ;)
piyasa işin görünen kısmının arkasında büyük örgütler tarafından yönetilmiyor. 1400'ün üstünde para birimi var ve btc dışında hepsi birbirinden bağımsız ekipler ya da şirketler tarafından yönlendiriliyor. borsalar bu şirketlerle aramızda aracı görevi görerek komisyonlarını kazanıyorlar. şirketler de kendi para birimlerini yönetip kar edecekleri değerleri belirleyerek piyasaya sunuyorlar hepsi bu.
kripto paraları neden borsaya ya dövize benzetmekten bu kadar geri duruyorsunuz bilmiyorum ama ben de bir kripto para birimi sahibiyim ve yakın zamanda ico ile coin'leri satışa sunup projeme kitlesel fon toplayacağım. görmüş olduğunuz gibi bu paralar benim gibi sıradan insanlar tarafından yönetiliyor ve o dolarlar da yine onların kasasına giriyor.
kripto paralar metafiziksel olaylar olmadığı gibi tek seferde fişini çekelim'lik şeyler de değil, zaten tüm dünyada milyonlarca insanın güvenip 700 küsür milyar dolarlık devasa bir işlem hacmi oluşturması da buna dayanıyor.
hepimiz yazılımdan az çok anlayan insanlarız ve bu sistemler hali hazırda açık kaynak kodlu sunuluyor. dilerseniz blok zinciri teknolojisini biraz araştırın. fişi çekilmeye müsait şeyler değil çünkü adı üzerinde "decentralised" ya da türkçe mealiyle "merkezsizleştirilmiş" sanal varlıklar bunlar. btc'nin fişini tüm dünyada çekseler ben şu an bilgisayarımdaki bitcoin core yazılımını silmediğim sürece bu sistemin bir koruyucusuyum ve sistem ben de yok edilene kadar devam eder misalen. bu veriler dağıtık olarak herkeste bulunuyor yani tek bir merkezden fişi çekilebilecek şeyler değil. bunu körü körüne bağlılığımdan dolayı söylemiyorum dediğim gibi hepimiz bilgisayar sistemlerinin ve yazılımın içinde adamlarız, sistemin nasıl işlediğini az çok anlayabiliriz bilgimizle.
piyasanın düşüşü bazı insanların felaket senaryolarının vücut bulmuş hali ancak kimsenin parasını kaybettiği yok. panikleyip herkes elden çıkarmaya çalışmak yerine alttan toplamanın kıymetini bilse birkaç aya köşeyi dönecekler haberleri yok :D