Winman
Guzelbilgi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
benim sitelerin çoğunda baya artış var :d
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
SERBEST MESLEK
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
benim yalnızca seo çalışması yaptırdım bir sitem sürünüyor. seo yaptırmadan önce 1k iken şimdi 100ü göremiyorum :)
2 siteme seo yaptırdım farklı zamanlarda ikiside seodan sonra iyice sürünür oldu. seo yaptırmadıklarım ise alıp başını gidiyor. bu vesile ile seo yaptırmak fikrinden ebediyen vazgeçiyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Şimdi bir şey diyeceğim bir çok kişi bir ton teoriyi altı üst ettin diyecek.
Google seo diye bir şey yok. Google sitelerin gelişmesi için ücretli yapılan her şeye karşı. Ücretli backlink , ücretli hit her şeye karşı. 1 hafta hiç backlink almayan site 1 günde 300 backlink alıyorsa Google ortaya elini koyar. Doğaçlama yapmanız gerekiyor , yavaştan yavaştan ağardan ağardan. Günlük 10 sonra 20 sonra 30 fazla backlink iyi değildir. Size bir kazancı yok. Asıl önemli olan sosyal ağlar. Siz sosyal ağlardan ziyaretçi sağladıkça Arama Motorları daha çok ilgi gösteriyor ve siteyi didik didik ediyorlar. Facebook'dan ziyaretçi sağlayıp , Google'nin gözüne girmek içinde Google Plus ve en gıcık olduğu ama P*** değeri olduğu için botların didik didik taradığı Twitter paylaşımlarına özen göstermenizi tavsiye ederim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
SERBEST MESLEK
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
işte sorun orada :) referansı bol arkadaşlar yaptı. *** gibi sitelerden. ama şuna inandım iyice yalan hepsi. seo yaptırmadan önce kendim eklenti kurmuştum gayet iyiydi. seo dediğide zaten eklentiden ibaret. ben hepsini kurduğum için eklentide kuramadı arkadaş herhalde :) hehrkes hitinin yükseldiğini söylerken benimki yere çakıldı. iyice inandım yalan bu seo. yani herkes (üstüne alınma) senin dediğin gibi kimin nasıl yaptığı diyor. (yine üstüne alınma :) ) o kişiye yaptırsanda sonuç dğişmiyor. aklı olan seo yaptırmasın. en iyisi kendi bildiğiniz yoldur.
dediğim gibi üstadım mesleğinizi bilmiyorum ben sadece yaşadığım deeneyimlei paylaştım ufak bir şekilde :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Mart ayında değişik bişeyler oldu evet , yakın arkadaşımın sitesi 1-2k civarından 8-10k civarına yükseldi üstelik satın aldığı linkleri bu ay kaldırdığı halde :) aynı şekilde benim de hafta içi x4 kat yükseldi haftasonu dengeye girdi. İşin enteresan tarafı hedef tek bir kelimemde 4 sıra birden düştüm diğer her kelimede yükselişteyim hitim de o sıralama değişikliğinden etkilenmesi gerekirken neredeyse hiç etkilenmedi haftasonu için biraz düştü hafta içi 3x 4x arttı . Bişeyler deniyorlar bence özellikle backlinklerle alakalı bir durum olabilir. Sıralamada linksiz siteler üstlerde yer almaya başladı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Tamsurum.net
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bunu tamamiyle SEO ya bağlamak yanlış. Seo uzmanı değilim seo falan da yapmıyorum ( onun için üstüme alınmıyorum ) çok etken var bunun için,
Rakipleriniz sizden iyi çalışıyor olabilir
Kopya içerik girmiş olabilirsiniz
Seo optimizasyonu yanlış yapılmış olabilir ( İnsanız hepimiz )
Seo yapılmışsa google nin gözüne batmış ters etki yapmış olabilir
Aniden yüklü değişiklik yapmış olabilirsiniz
Uzun süre içerik girmeyip birden 10 15 içerik girmişseniz
Host kaynaklı sorunlar ( Detaylı inceleyin kısa kısa kopukluklar )
Spam sitelerden backlink alımı
Yani sadece seoda bitmez olay, belkide googleda dalgalanma devam ediyor boşuna konuşuyoruz :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Linksiz siteler olması ile alakası yok. Link kalitesi ile de alakası yok. Yaptığımız büyük yanlışlardan kaynaklanıyor. O da siteden link çıkışı olmaması. Google, her makale için en az 1 link çıkışı arar. Bunu vermeyenlerin sitelerine iyi gözle bakmaz. Binlerce içerik girip, özellikle teknoloji blogları için söylüyorum, bu içeriklerde samsung, apple, iphone gibi kelimeleri kullanan ama herhangi bir link çıkışı olmayanlar sıkıntı çekeceklerdir. Yeni algoritma anladığım kadarı ile yazınızı tarayıp anlamlandırabildiği kelimeleri çıkartıyor, ki genellikle bunlar büyük markalar, bu markalara ait siteler olup olmadığınızı test ediyor, değilseniz yazı kaynağına ulaşmaya çalışıyor, ama ulaşamıyor. Bu da büyük sıkıntı.
Webmasterların artık pagerank muhabbetinden çıkıp, içeriklerini kaynakları ile sağlamlaştırmaları gerektiğini düşünüyorum.
Bir de anahtar kelimeler olayı var, binlerce çeşit anahtar kelime yazıyorsunuz, ama bu anahtar kelimelerin sayfalarınızda kullanım oranı çok düşükse, sıkıntı oluşturur. Ben her zaman kullanmamaktan yanayım, ama kullanılıyorsa da, hemen hemen her sayfada 1 kere geçicek kelime kullanılmalı.