lostyazilim
tr.link

bedelli askerlik şartları belli gibi ?

22 Mesajlar 3.819 Okunma
lstbozum
tr.link

trgy trgy Mühendis Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 32 / 209
  • Ticaret 16, (%100)

hkccrn adlı üyeden alıntı

10 yıldır Askerim. Şu bedelli olayı kadar sinir olduğum birşey yok. Parası olanla olmayanı ayırıyorsun resmen. Fakir fukara ne yapacak. Bir onlar mı şehit olacak. Yahu arkadaş askerlik süresini düşür ona karşı değilim çünkü gerçekten israf çok fazla. Eğitime barınmaya yemeğe yapılan masrafın çoğunu savunma sanayiine yatırım olsrak yapsa keşke. Benim elimde hala hk33 var. Yaralı kaçıyor şerefsizler. Kendi tüfeğini ürettin ama kendi askerini bilr tamamlamadan ihraç etmeyi düşünüyorsun. Ha bir de ASELSAN ın malum halka arzı vardı. Savunma sanayii yatırımları da böylece yabancıya gitti. İletişim zaten yabancı da. Savaş her zaman kapıda. Terör içimizde. Biz ne yapalım bedelli askerliği.

Öyle bir anlatmışsın ki 10 yıldır hayrına askerlik yapıyormuşsun gibi. Maaşını alıyorsun değil mi? Siz maaş alırken uzun dönem askerlik yapanlara haksızlık olmuyor da, bedelli çıkınca mı haksızlık olacak?

Burada herkesin savunduğu tek bir nokta var, profesyonel askerlik. Askerlik yapacak adam maaşını alsın, eğitimini alsın askerliğini yapsın. Eşitsizliği savunurken karşı kendi durumunuzu da içine dahil edin.

wmaraci
reklam

hkccrn hkccrn Nope Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Hakkari
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1526
  • Beğeniler 1318 / 738
  • Ticaret 35, (%100)

trgy adlı üyeden alıntı

Öyle bir anlatmışsın ki 10 yıldır hayrına askerlik yapıyormuşsun gibi. Maaşını alıyorsun değil mi? Siz maaş alırken uzun dönem askerlik yapanlara haksızlık olmuyor da, bedelli çıkınca mı haksızlık olacak?

Burada herkesin savunduğu tek bir nokta var, profesyonel askerlik. Askerlik yapacak adam maaşını alsın, eğitimini alsın askerliğini yapsın. Eşitsizliği savunurken karşı kendi durumunuzu da içine dahil edin.

Yahu arkadaş nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum. Allah yardımcımız olsun diyorum. Ne haliniz varsa görün. Çok şükür erle görev yapmıyorum. Sizin gibi okumayı bilmeden konuşan insanlar sadece sanalda çıkıyor karşıma. Daha 3 gün önce 4-5 kişi ardarda saldırdı burada. Yine bir tane daha. Beni tanımadan konuşan insanlardan nefret ediyorum. Uzak dur kendi kendine konuş ben ciddiye almıyorum sizin gibileri.

FakirYazar FakirYazar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Özel Güvenlik, Web yazılım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 57 / 157
  • Ticaret 8, (%100)
Tamam bedelli gelsin ama verilen 20 binler askerliğini parası olmayıp da yapanlara verilsin. Bu sayede yapanin da hakkını vermiş olursunuz! Asker maaşi 100 lira bu adamin ailesi yok mu evde çoluğu çocuğu ? Bırakıp geliyor gorevini yapmaya? Bari asgari ucret ver.
Bunu konu almıştım sayfamda: https://www.fakiryazar.com/bedelli-askerlik-olmali-mi/

Fakir Yazar - Dizi Öneri <3

halilturhan halilturhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek askeri personel
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 106 / 105
  • Ticaret 0, (%0)

trgy adlı üyeden alıntı

Şimdi sen dersin ki bizim vergilerimizle maaş alıyosunuz :) tabi öyle bi durumda var.ne maaş mış arkadaş askerin polisin aldığı maaş bazı kısım halk kesimine ne şekilde bir zarar veriyorsa.sana benim maaşımın iki katını vereceğim benim günlerce operasyon yaptığım yere sen sadece bir gün kal.varsa yiğit gelsin başım gözüm üstüne.iki ay boyunca aldığım maaşı ona birgünde kazandıracağım tabi yaşarsa :)
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

bebektos.com - Bebek Ürünleri Pazaryeri

wmaraci
wmaraci

batuhant batuhant WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 140
  • Beğeniler 10 / 25
  • Ticaret 7, (%86)
Bedelli gelir gelmesi onemli degil ama her Türk silah kullanmayi bilmeli onceki bedelli yapanlar silah altina alinmafan odeme ile gecti oysaki silah kullanmayi bilmek şart

• Üyelik 22.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 32 / 209
  • Ticaret 16, (%100)

halilturhan adlı üyeden alıntı

Şimdi sen dersin ki bizim vergilerimizle maaş alıyosunuz :) tabi öyle bi durumda var.ne maaş mış arkadaş askerin polisin aldığı maaş bazı kısım halk kesimine ne şekilde bir zarar veriyorsa.sana benim maaşımın iki katını vereceğim benim günlerce operasyon yaptığım yere sen sadece bir gün kal.varsa yiğit gelsin başım gözüm üstüne.iki ay boyunca aldığım maaşı ona birgünde kazandıracağım tabi yaşarsa :)

Zorla mı yaptılar sizi asker polis? Kimsenin sizi zorla birşey yaptığı yok. Her işin zorlukları vardır. Kimse size kolay iş yapıyorsunuz demiyor.

• Üyelik 22.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 32 / 209
  • Ticaret 16, (%100)

hkccrn adlı üyeden alıntı

Yahu arkadaş nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum. Allah yardımcımız olsun diyorum. Ne haliniz varsa görün. Çok şükür erle görev yapmıyorum. Sizin gibi okumayı bilmeden konuşan insanlar sadece sanalda çıkıyor karşıma. Daha 3 gün önce 4-5 kişi ardarda saldırdı burada. Yine bir tane daha. Beni tanımadan konuşan insanlardan nefret ediyorum. Uzak dur kendi kendine konuş ben ciddiye almıyorum sizin gibileri.

Karşında da konuşurum hocam merak etme korkacak adam değilim. Ver telefon numaranı istersen aynı şeyleri telefonda da söylerim. Diğer arkadaşa dediğim gibi sizi kimse zorla asker polis yapmıyor. O yüzden ağlayıp sızlamanıza gerek yok. Asker olmayı seçtiniz ve oldunuz. Karşılığında da maaşınızı alıyorsunuz. Beğenmiyorsanız da istifa edebilirsiniz öyle bir hakkınız var.

halilturhan halilturhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek askeri personel
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 106 / 105
  • Ticaret 0, (%0)

trgy adlı üyeden alıntı

Zorla mı yaptılar sizi asker polis? Kimsenin sizi zorla birşey yaptığı yok. Her işin zorlukları vardır. Kimse size kolay iş yapıyorsunuz demiyor.

Zorla bizi asker polis kimse yapmadı biz kendi hür irademizle istyerek yapıyoruz.senin gibilerin para versende yapamadığı işi biz gönüllü olarak yapıyoruz gönüllü diyorum çünki kimse para için ölüme gitmez.aldığımız maaşta ailemizi geçindirmek içindir.zengin de olunmaz.konumuz da bu değil kardeş.şuan çirkinleştiğinin farkında değilsin.yada farkında olarak yapıyosun.senin bu durumu eleştirmene karşılık yazdım ben onları.ben normalde böyle olaylara müdahil olmam ama aşağılar gibi cevap yazdığın için muhatap olmak zorunda kaldım seninle.neyse kendi açıma konuyu kapatıyorum.
ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

bebektos.com - Bebek Ürünleri Pazaryeri

ismetsahan ismetsahan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 70 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Hayatında hiç çatışma görmemiş, arkadaşını Türk bayraklı tabuta sarmamış, kafasının üstünden hiç mermi geçmemiş birisi için siz aylık XXXX TL alıyorsunuz nasıl olsa demek çok kolaydır. Bunu diyen insanlar eminim hayatında bir kere 1. derece bölgeye gitmemiş kişidir. hkccrn halilturhan

Arkadaşlarrrrrrrrr bekara karı boşamak kolaydırrrrrrr haklısınız. Öyle masa başından korunmuyor bu vatan maaş alıyormuş napacaktı geçinmeyecek mi ailesine bakmayacak mı kurusıkı insanlar!

(Gazi bir uzman çavuşun çocuğuyum gereksiz yorum yapmayın kalp kırarım eğer aldığı maaş diyorsan gel babamın karnındaki dikişlere bak)
halilturhan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 32 / 209
  • Ticaret 16, (%100)

halilturhan adlı üyeden alıntı

Zorla bizi asker polis kimse yapmadı biz kendi hür irademizle istyerek yapıyoruz.senin gibilerin para versende yapamadığı işi biz gönüllü olarak yapıyoruz gönüllü diyorum çünki kimse para için ölüme gitmez.aldığımız maaşta ailemizi geçindirmek içindir.zengin de olunmaz.konumuz da bu değil kardeş.şuan çirkinleştiğinin farkında değilsin.yada farkında olarak yapıyosun.senin bu durumu eleştirmene karşılık yazdım ben onları.ben normalde böyle olaylara müdahil olmam ama aşağılar gibi cevap yazdığın için muhatap olmak zorunda kaldım seninle.neyse kendi açıma konuyu kapatıyorum.

Çirkinleşen taraf ben değilim, bedelli yapmak isteyene vatan haini gözü ile bakan taraf çirkinleşendir. Bedelli yapmak isteyenler de ailesini geçindirebilmek için bedelli yapmak istiyor. Askere gittiğinde emanet edebileceği kimse olmadığı için bedelli yapmak istiyor. Herkesin anası babası zengin keyif için bedelli yapıyor olarak görüyorsunuz. Benim için konu zaten başta kapandı. Adam burada şartları belli olmuş diye konu açıyor, bi sallandırmadığınız kalmış.(Sana yazmıyorum bu son yazdığımı genele yazıyorum)

Devlet bir hak verirse, bu haktan yararlanmakta vatandaşın en doğal hakkı.

Bir üstümdeki kullanıcıya cevap vermeyeceğim. Ne yazsam az gelecek çünkü.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al