-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ben de kurtuldum o meretten. 1 buçuk yıl olacak yakında :)
Eski yazımdan alıntı yaptım.
Sigarayı Bırakmanın 7 Yolu
1- Sigaradan kurtulmak için kendinize bir tarih belirleyin. Tam bir tarih olsun. Örneğin, yarın yani “22 mart 2012′ de sigaradan kurtulacağım” diyebilirsiniz.
2- Aynanın karşısına geçin. Kendinizle yüzleşmelisiniz. En azından 3 kere “artık sigara kullanmayacağım” demelisiniz.
3- Eğer bu konuda size eşlik edebilecek birisi varsa, beraber bir tarih belirleyip o günden itibaren sigaradan kurtulun. Anneniz, babanız, eşiniz veya yakın bir arkadaşınız olabilir bu kişi.
4- Sigara kullanmayacağınız ilk gün, en sevdiğiniz içecekle kahvaltınızı yapın.
5- Sigaradan arındığınız zaman, belirli tarih aralıklarıyla kendinize bir ödül verin. Birinci günün akşamı, seviyorsanız eğer dondurma yiyin mesela.Bir ay sonra küçük bir yaş pastayla kendinizi ödüllendirin. Bunun gibi, kendinizi ödüllendirerek başarınızı kutlayın.
6- Yoğun stres altındaysanız, sigarayı bırakmayı ileri bir tarihe erteleyin. Örnek verecek olursak; muhasebeci iseniz, beyannamelerin verileceği hafta sigarayı bırakmayı denememeniz daha mantıklı olur. Başarı elde etme şansınız düşecektir, çünkü.
7- Son ve en önemli madde olarak şunu belirteyim. Asla pes etmeyin. “3 gün sigara içmedim ama tekrar başladım, bırakmam imkansız” gibi konuşmalarda bulunmayın. Tekrar tekrar deneyin. Uyumadan önce ılık bir duş alın. Bu sizi rahatlatır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
ヅ
-
-
Yaş/Cinsiyet
58 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** H**
-
-
-
Ticaret
80, (%100)
Umarım kurtulursunuz hocam :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Özel bir hastanede dahiliye servisinde çalışıyorum. Koah hastaları da geliyor sık sık. Ne çektiklerini bir görsen.
Hayatındaki en akıllıca kararlardan birini vermişsin, tebrik ederim..
KaN
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Sınıf Öğretmeni
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Evet kurtuldum an itibariyle dışarıda yanımda içtiler tınlamadım bile :D
Ek Olarak: 4.günümdeyim ve hala içmedim. :D Canımda istemiyor artık eskisi gibi, sanırım başarıyorum. :p
Ek Olarak: Sevgili dostlarım yaklaşık 9 gün oldu ve sigara içmedim. Şimdi iki arkadaşım delikanlı sözü verdi ve onlara da sigara bıraktırdım. Asla geç kalmış sayılmazsınız. Sizde bırakın ve bırakmak isteyenlere yardımcı olun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-