ASametYildirim adlı üyeden alıntı
Haklı olabilirsiniz ama bu evrende herşey bir döngüden ibaret. Mesela elindeki telefon, demirden yapılıyor , demir madenlerden çıkartılıyor, madenler dünya sayesinden oluşuyor, dünya büyük patlamayla gerçekleşiyor peki bu evrenin başlangıçı nasıl oluştu?
Demek istediğim bu kadar kusursuz şekilde evreni yaratan bir gücün, ilahi adalet içinde başka bir evren yaratması çok zor olmasa gerek.
Tabi inanmak, senininle mantığın arasındaki bir kavram. Ölümden sonra adalete inanıp inanmamak senin elinde fakat ben biraz mantıklı düşününce ölümden sonra yaşam olduğuna inanıyorum.
Ve bizi bu konuda bilgilendiren dinin İslam, rehberin Kuran, Öncümüzün peygamber efendimiz olduğuna inanıyorum. Bu sayede intihar etmenin beni bu dünyadan daha acımasız bir yere götüreceği kanaatindeyim. Bundan dolayı bu dünya ne kadar acı verici olsa bile güzellikleriyle yetinmeye çalışıyorum.
Ben ne zaman kendimi çok çaresiz hissetsem şu video yu izliyorum sanada en azından bir kere izlemeni tavsiye ederim.
https://youtu.be/GxqWbP3BKpQ
Burada inançlarla ilgili tartışmaya girmek istemiyorum, senin inancına saygım var ve evet senin inandığın dine göre yaptığın şeyler doğru. Bu konuda tamamen haklısın.
Ben olayları kendi perspektifimden değerlendirdiğim için kendi inancınla bana verdiğin öğütler havada kalır. Ayrıca bir insanın davranışlarını farklı bir insanın davranışlarıyla yargılayıp bak senden daha kötüler var diyerek avunmak çok acınası bir durum. O videoda ki insanı tebrik ederim, tutunacak bir şeyler bulduğu için yaşantısına gayet iyi devam edebiliyor.
Son olarak ölümden sonra adalete inanmak yerine bu dünyada neden adalet diye sorgulasak belki de daha iyi bir dünyaya adım atarız. Tanrı, Suriye'de babasının kucağında kurşuna dizilen çocuğu cennetiyle kandıracaksa ben almayayım.