lostyazilim

Türkiye Bölünür mü?

26 Mesajlar 3.891 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Kurklu Kurklu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 78 / 74
  • Ticaret 11, (%100)
Bölmek, bölünmek sadece coğrafi olarak gerçekleşmez. Kültürel olarak, mezhep olarak zaten bölünmüş bir durumdayız. Ülkenin batısı ile doğusu arasında fark ortada iki kesimin bir birlerine nasıl baktıkları, ne düşündükleri ortada. Zaten ülkede yıllardır Alevilere düşman gözüyle bakılıyor. Daha ne kadar bölünebiliriz ki?
Suistimal MaryCelesteSH

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

tamerh tamerh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 198 / 178
  • Ticaret 10, (%100)
1699'dan beri toprak kaybediyoruz. Yeni bir bölünme ve buna bağlı olarak toprak kaybı elbette ihtimal dahilinde. Kuru hamasetle vatan korunmaz. Biz pkk adında bir terör örgütüyle ve yahut bir Kürt hareketiyle değil, müttefikimiz dediğimiz/sandığımız ülkelerin çok uluslu bir şirket gibi kullandığı pkk adlı bir örgütle mücadele ediyoruz. Bu gerçeğin gerektirdiği gibi davranmazsak, iktidarı elinde bulunduranlar bunun şuurunda olmazlarsa ülke bölünür hatta tarihten de silinir.

Etrafınıza bir bakın Çanakkale'yi geçilmez yapan gençler nerede? Onların sarsılmaz imanının esamesini görebiliyor musunuz? Batı bütün teknolojik/askeri üstünlüğüne rağmen Çanakkale'de iman ve şuurumuza yenildi. Ve milleti yenilmez yapan imanını elinden almak için askeri olarak geri çekilip kültürel, ekonomik işgale yöneldi. Şu an eğitim sistemimiz, ekonomimiz, medyamız işgal altında. Hepsinin de hedefi Çanakkale ruhunu yok etmek.

Özümüze, kökümüze, tarihimize, kimliğimize, benliğimize, imanımıza sarılıp dönmezsek dünyayı zalimler yönetmeye devam eder. Şayet yeniden Çanakkale ruhunu kuşanırsak o zaman hem kendimizi kurtarır hem de yeniden tüm mazlumların umudu oluruz. Bunun için önceliğimiz ahlâk ve maneviyat olmalı. Ama bunu bilimde, teknolojide ilerleme azmi takip etmeli. Değilse namazını kılan, orucunu tutan, ibadetlerini aksatmayan ama küresel sistemin tekerine çomak sokmak şöyle dursun o çarka dişli olan insanlar haline geliriz.

Şuurlu olmazsak bugün Türk-Kürt ekseninde bölünürüz. Ama bununla yetinmezler yarın Konya ile İzmir'i birbirine düşman ederler. İnsan kıyıya vuran minik bedenlerden de mi ibret almaz merak ediyoruz. Her defasında ve daha fazla kardeşliği, merhameti kuşanmak lâzım. Haber bültenlerini, haber metinlerini arka planlarındaki yönlendirmelere dikkat ederek takip etmeliyiz. Nefret ve öfkemizi yöneltmemiz gereken zalim devletler bellidir. Onları ülkelere barış ve demokrasi dağıtırken görebilirsiniz!
Dorebar AzX66 Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

bypangea bypangea Dert Etme Dua Et Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 561
  • Beğeniler 204 / 125
  • Ticaret 6, (%100)

Dorebar adlı üyeden alıntı

Her kürt pkklı değildir diye diye avutulduk, çünkü onlar da bu toprakların evlatlarıydı. Ama bir baktık ki öyle olmuyor. Bu görüşü benimseyenlerin kimisi dağa çıkıyor, kimisi onlara yerel hizmetlerde bulunuyorlardı. Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı.

Türk-kürt kardeş dediler buna inandık. Vatanımızı onlar da bizim kadar seviyor dedik. Ama günümüzde bakıyorum, durum çoğu zaman bunu göstermiyor. Ben kardeşlik masalına inanmıyorum. Tartışmaya girdiğimizde, konuyu dedelerimize getirir oldular. Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında dedelerimiz beraber aynı cephede savaştılar dediler ama savaşların tarihlerini sorduğumuzda, ıııım, ooommm çekip sustular. Bu her iki zaferde de şehadete erenlerin bütün istatistikleri resmi kaynaklarda mevcuttur. Görüşüme karşı çıkan herkes internetten bakabilir.

Bu görüşlerinizde hata var yanlış düşünüyorsunuz.

Uzun süredir gördüğüm bir olayı size anlatayım. Ben doğuda yaşıyorum. Burada devletini seven, hayatları boyunca ne siyaset ne de pkk ile uğraşan gençler batıya üniversite okumaya gittiklerinde sırf kürt oldukları için ırkçılığa maruz kalıyorlar. Bu da onları bir süre sonra Pkk ya hdp ye kaydırıyor. Her kürt pkk lı ya da hdp değildir. Siz medyada gördüklerinizle ya da askerliği Şırnak ta Hakkari de yapan askerlerin dediklerine bakarak tüm doğuyu yargılıyorsunuz. Bugün doğudan batıya gidip orada okul okuyan gençler sırf kürt oldukları için ön yargıyla muamele görmeselerdi. Pkk bugün kendine adam kazandıramazdı. Bende şahsen bu ülkenin insanlarının kardeş olduğuna inanmıyorum. Çünkü bugün doğudan batıya giden insanlar orada sırf kürt oldukları için pkk lı bölücü gözüyle bakılıyor ama batıdan doğuya giden bir adam için bir ön yargı ya da kötü bir muamele yoktur. Sadece gelişmemiş bir toplumun cahilliğinden dolayı çeşitli örf ve adetlerde farklılıklardan kaynaklanan sorunlar vardır. Ülkemizi biraraya getirecek tek şey kardeşlik olduğuna inanıyorum. Siyasetçiler bu ülkeye bir halt yapamaz bence. Yaparsa biz yani halk yapar. Tek çare kardeşlik bence.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

FatalRhymeR FatalRhymeR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 140 / 77
  • Ticaret 2, (%100)

bypangea adlı üyeden alıntı

Bu görüşlerinizde hata var yanlış düşünüyorsunuz.

Uzun süredir gördüğüm bir olayı size anlatayım. Ben doğuda yaşıyorum. Burada devletini seven, hayatları boyunca ne siyaset ne de pkk ile uğraşan gençler batıya üniversite okumaya gittiklerinde sırf kürt oldukları için ırkçılığa maruz kalıyorlar. Bu da onları bir süre sonra Pkk ya hdp ye kaydırıyor. Her kürt pkk lı ya da hdp değildir. Siz medyada gördüklerinizle ya da askerliği Şırnak ta Hakkari de yapan askerlerin dediklerine bakarak tüm doğuyu yargılıyorsunuz. Bugün doğudan batıya gidip orada okul okuyan gençler sırf kürt oldukları için ön yargıyla muamele görmeselerdi. Pkk bugün kendine adam kazandıramazdı. Bende şahsen bu ülkenin insanlarının kardeş olduğuna inanmıyorum. Çünkü bugün doğudan batıya giden insanlar orada sırf kürt oldukları için pkk lı bölücü gözüyle bakılıyor ama batıdan doğuya giden bir adam için bir ön yargı ya da kötü bir muamele yoktur. Sadece gelişmemiş bir toplumun cahilliğinden dolayı çeşitli örf ve adetlerde farklılıklardan kaynaklanan sorunlar vardır. Ülkemizi biraraya getirecek tek şey kardeşlik olduğuna inanıyorum. Siyasetçiler bu ülkeye bir halt yapamaz bence. Yaparsa biz yani halk yapar. Tek çare kardeşlik bence.

Hocam görüşünüz yanlış bence. Bana kalırsa kurunun yanında yaşta hayli hayli yanıyor. "Kürt halkını sırf kürt dedikleri, ırkçılık yapıldığı için pkk ya kaydırıyor" demişsiniz. Kürt halkının tarih boyunca türk milletine bir faydası olmamıştır. Faydasından ziyade birçok zararı dokunmuştur. Peki neden diyeceksiniz ? Çanakkale de 72. ve 77. alay birlikleri vardı. Bu birlikler kürt ve araplardan oluşmaktaydı. Hatta asker alımlarıda genelde adana bölgesinden yapılmıştır. Bu birlikler önünde türk kardeşleri öldürülerek geçerken tek kurşun sıkmadan saklanan birliklerdir. Hadi tarihimizi geçtim. Gelelim günümüze... Devlet doğudaki KÜRT vatandaşlarımızdan senelerdir vergileri,faturaları almıyor. Kaçak yapılanma almış başını gidiyor... Bunları ödeyen hep batıdaki kardeşlerimizdir. Batıdaki kardeşlerimiz bunların pisliğini çekmek zorunda mı ? Bence kardeşlik burada bitiyor... Üstteki arkadaşımızın dediği bir söze gerçekten çok hak verdim "Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı."
Dorebar Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

EmreGuven EmreGuven emree.net Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)
Yeterince bölünmedik mi zaten ?

Türkü - Kürtü
Sağcısı - Solcusu
Galatasaraylısı - Fenerbahçelisi
Rapçisi - Popçusu
vs.
vs.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3537
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Bölünmemesi için sandıkta malum kişiye oy atmayacaksınız.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

cagdaskorkmaz.com.tr

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Düzenlendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Bu ulustaki her birey kendi potansiyelinin farkına vararak barışı, iyiliği ve adaleti emretmelidir. Ailenizde, gittiğiniz ortamlarda, arkadaş çevrenizde daima barışa yönelik hoşgörülü söylemlerde bulunun. Kan akıtmanın kimseye bir faydası olmadığını anlasın herkes. Böyle yapılırsa milletimizi hiç bir güç bölemez.
konusal Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

brkltprmk brkltprmk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Pöh
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 67 / 163
  • Ticaret 11, (%100)
türkiye cumhuriyeti anayasasi nın 3. maddesinin 1. fıkrasını okumanızı öneririm.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

HknCOLAK HknCOLAK www.hakancolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe, Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 874
  • Beğeniler 84 / 394
  • Ticaret 0, (%0)
Bu ülkenin hatta bu coğrafyanın diyeyim "Bölünme" belası geçmişinden beri var. Maalesef gelecekte de olacak. İş baştakilerde bitiyor. Elinizi vicdanınıza koyup, bu kadar bölünmüşlüğün olduğu başka bir dönem hatırlıyor musunuz bunu düşünün.

Ülkeler geri kalabilir, gelişemeyebilir ama bunların hiç birisi bölünmek kadar kötü değil. "Eskiden tüp yoktu, yol yoktu" falan felanlarla gelenler önce bunun farkına varmalı. Hepsi yapılır, hepsini yapacak insanlar bulunur. Asıl iş insanları bir yumruk gibi bütün tutacak insanı başa getirmekte. Hala bulamadık ne yazık ki.
anonymated Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

www.hakancolak.com
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al