lostyazilim

Türkiye Bölünür mü?

26 Mesajlar 3.890 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

bypangea bypangea Dert Etme Dua Et Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 561
  • Beğeniler 204 / 125
  • Ticaret 6, (%100)

FatalRhymeR adlı üyeden alıntı

Hocam görüşünüz yanlış bence. Bana kalırsa kurunun yanında yaşta hayli hayli yanıyor. "Kürt halkını sırf kürt dedikleri, ırkçılık yapıldığı için pkk ya kaydırıyor" demişsiniz. Kürt halkının tarih boyunca türk milletine bir faydası olmamıştır. Faydasından ziyade birçok zararı dokunmuştur. Peki neden diyeceksiniz ? Çanakkale de 72. ve 77. alay birlikleri vardı. Bu birlikler kürt ve araplardan oluşmaktaydı. Hatta asker alımlarıda genelde adana bölgesinden yapılmıştır. Bu birlikler önünde türk kardeşleri öldürülerek geçerken tek kurşun sıkmadan saklanan birliklerdir. Hadi tarihimizi geçtim. Gelelim günümüze... Devlet doğudaki KÜRT vatandaşlarımızdan senelerdir vergileri,faturaları almıyor. Kaçak yapılanma almış başını gidiyor... Bunları ödeyen hep batıdaki kardeşlerimizdir. Batıdaki kardeşlerimiz bunların pisliğini çekmek zorunda mı ? Bence kardeşlik burada bitiyor... Üstteki arkadaşımızın dediği bir söze gerçekten çok hak verdim "Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı."

Tarih dediğiniz 80-90 yıllık bir dönem Kürtler Mezopotamya denilen topraklarda yüzyıllardır varlar zaten. Ne hikmetse osmanlı çöktü Türkiye kuruldu o zaman Kürtlerle sorunlar başladı. Ben yaşadığım toprakları bırakıp bir yere neden gideyim ki eğer böyle yaparsam.yarın Türkiye savaşa girdiği zaman bu kez Türkiye yi bırakıp avrupaya kaçarım. Bugün doğu bu haldeyse bazı yöneticilerin işine geldiği için, başıboş bırakılmış. Siz doğuyu Diyarbakır dan ibaret sandığınız için kaçak su elektriği herkes kullanıyor zannediyorsunuz. Ben Şanlıurfa da yaşıyorum ve kaçak elektrik oranı sandığınız gibi yüksek değil aksine çok az. Medya ile yönlendirilen bir ülke olduğumuz için doğuyu televizyon dan biliyorsunuz genelde. Suruç'ta patlama olduğu zman ben Şanlıurfa merkezde idim. Ve sadece birkaç olay olmuştu. Gene yine patlama oldu ama olay yine olmadı. Ama siz atv ya da doğan grubuna ait bir televizyonu açtığınızda sanki taş üstüne taş kalmamış gibi görüyorsunuz.

wmaraci
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Dorebar adlı üyeden alıntı

Ben bu vatana 1 dayı ve onun ardından bir de öz abi feda ettim...

Bundan 15-20 yıl öncesine kadar terör belasıyla çatışmak keyifliydi. Çünkü emir komuta yoktu, görülen indiriliyordu. Çünkü, terör siyasetin maşası değildi. Çünkü, askerin, polisin görevi buydu.

Evvel zaman önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini yerleşke haline getirmeye başladıklarında sivil halktan zorla erzak alınıyordu. Kimsenin canından kıymetli olmadığı için belli bir zaman sonra isteyerek vermeye başladılar erzakları... Çocuklar terörist olarak yetiştirilmek için zorla alıkonuluyordu, devran döndü. Şimdi aileler veriyor çocuklarını. Neden? Çünkü evlatlarından önce kendilerini düşünür oldular. Neden? Cahildiler.

Eskiden korucular vardı, asker yoksa onlar devletin silahıyla, mermisiyle köyü örgütten korur, karşılığında maaş alırdı. Peki ya şimdi? Eskisi gibi hareket edenler öldürülüyor, onlara uyanlar askerin yerini, güzergahlarını anlatıyorlar ve hayatta kalıyorlar.

Eskiden Hilal bıyıklı Polis Özel Harekatçıları vardı. Sorgusuz sualsiz infaz ederlerdi, girdikleri bölgede hilal şeklini oluşturarak yürür, sağa sola ateş açarlardı çünkü olması gereken buydu.

Her kürt pkklı değildir diye diye avutulduk, çünkü onlar da bu toprakların evlatlarıydı. Ama bir baktık ki öyle olmuyor. Bu görüşü benimseyenlerin kimisi dağa çıkıyor, kimisi onlara yerel hizmetlerde bulunuyorlardı. Kürt olup yine bu vatana saygı duyanlar, bu vatanı sevenler memleketlerini bırakıp Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerine yerleşiyorlardı.

Türk-kürt kardeş dediler buna inandık. Vatanımızı onlar da bizim kadar seviyor dedik. Ama günümüzde bakıyorum, durum çoğu zaman bunu göstermiyor. Ben kardeşlik masalına inanmıyorum. Tartışmaya girdiğimizde, konuyu dedelerimize getirir oldular. Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında dedelerimiz beraber aynı cephede savaştılar dediler ama savaşların tarihlerini sorduğumuzda, ıııım, ooommm çekip sustular. Bu her iki zaferde de şehadete erenlerin bütün istatistikleri resmi kaynaklarda mevcuttur. Görüşüme karşı çıkan herkes internetten bakabilir.

Gelelim günümüze. Elebaşı yıllar boyunca binlerce kişiyi katletsin, sen onu yakalayıp getiren adamı terör örgütü kurmakla suçla. Bu vatan için daha 13 yaşında askere başlayıp 45 yıl hizmet etsin ve en üst makam olan Genel Kurmay başkanlığına terfi etsin, sen bu adamı terör örgütü kurmakla suçla. Tayin ve atama ayı geldiğinde 1. derece kritik bölgelere kimler bölge komutanı olarak atanacak diye Ankaralarda toplantılar yapılınca Tümgenerallerin çocukları hastalansın, eşleri rahatsızlansın, kedileri ölsün. Albay'ın biri çıksın desin ki ben gönüllüyüm giderim. O Albay gitsin ve Doğu vazifesi boyunca 4.000 leş alsın, emekli olana kadar ulaşamayacağı rütbe olan Tümgeneralliğe terfi etsin, üstün hizmet madalyaları alsın. Sen iktidara gel onu emekli et, oh ne ala.

Terörü bitireceğinden emin olduğun ve çıkarlarını bozabileceğini düşündüğün adamın helikopterini düşür, o da ölsün. Ömrünün üçte ikisini dağda askere kurşun sıkarak geçirsin, şimdi gelsin mecliste parti başkanlığı yapsın. Elebaşının kardeşi, amcası, yeğeni olsun, şimdi gelsin mecliste vekillik yapsın.

Herkesten çok özür dilerim. Buraya kin ve nefret dolu o kadar çok şey yazmak istiyorum ki, forum kurallarına aykırı propagandaya girmesinden korkuyorum.

Sonuç olarak; Ben bu vatana 1 dayımı, bir de abimi verdim.

Konuya bir daha mesaj yazmayacağım, kalın sağlıcakla.

Böyle bir soruda, hele ki şu günlerde söylediklerinizi vurgulamamak, elde değil, kayıplarınız için başınız sağolsun hocam, mekanları cennet olsun.

Şuan benim düşündüklerimi düşünen, aynı fikir yapısında olan çoğu genç bir çok konuyu oluruna bırakmış olsa da, bardağı taşıran son damlada arkadaşlar, eş dost, herhangi bir dinin, ırkın yada etnik kökenin önemi kalmayacaktır.

Hiç bir partiye üye olmayan, fanatiklik yapmayan ve bu ülkenin namus ve şerefini koruyacak genç, yaşlı, kadın, erkek herkes, bu ülkenin başına toplanan akbabalara haddini bildirecektir. İşte o zaman 5 yıl önce memleketimde şehit edilen 7 askerden sonra ettiğim yemini satır satır hatırlatmak için en önde olacağım aynı şekilde bu ülkenin yiğitleri, emektarları, gençleride farklı kafada olsa da bu toprak için bir araya gelecek ve akbabaları defedecektir.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

FatalRhymeR FatalRhymeR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 140 / 77
  • Ticaret 2, (%100)

bypangea adlı üyeden alıntı

Tarih dediğiniz 80-90 yıllık bir dönem Kürtler Mezopotamya denilen topraklarda yüzyıllardır varlar zaten. Ne hikmetse osmanlı çöktü Türkiye kuruldu o zaman Kürtlerle sorunlar başladı. Ben yaşadığım toprakları bırakıp bir yere neden gideyim ki eğer böyle yaparsam.yarın Türkiye savaşa girdiği zaman bu kez Türkiye yi bırakıp avrupaya kaçarım. Bugün doğu bu haldeyse bazı yöneticilerin işine geldiği için, başıboş bırakılmış. Siz doğuyu Diyarbakır dan ibaret sandığınız için kaçak su elektriği herkes kullanıyor zannediyorsunuz. Ben Şanlıurfa da yaşıyorum ve kaçak elektrik oranı sandığınız gibi yüksek değil aksine çok az. Medya ile yönlendirilen bir ülke olduğumuz için doğuyu televizyon dan biliyorsunuz genelde. Suruç'ta patlama olduğu zman ben Şanlıurfa merkezde idim. Ve sadece birkaç olay olmuştu. Gene yine patlama oldu ama olay yine olmadı. Ama siz atv ya da doğan grubuna ait bir televizyonu açtığınızda sanki taş üstüne taş kalmamış gibi görüyorsunuz.

Yüzyıllardır bu adamlar bi devlet kuramamışlarsa eğer kendi ırklarından utanmaları lazım. yahu sen o kadar sene kal burada üzerine devlet kurulsun niceleride yıkılsın halen bi halt beceremesin bu millet! Sencede haklı değil miyim ? Kürt milletinin TEMSİLCİLERİ yüzyıllardır hep ermenilerin,ingilizlerin uşaklığını yapmıştır, zaten bu milletin adını kötüye çıkaranda budur ve halende yapmaktadır. Medya 'dan bahsettiğin yerde haklısın a olan birşeyi medya b olarak gösteriyor. Fakat her medyanın böyle olmadığını ve gerçeklerin saklı kalmadığınıda elbet bir gün öğrenildiğinide unutmamak gerekir. Suruçta patlama olduğunda birkaç olay oldu demişsiniz. Kaç tane polisimiz ve askerimiz o patlamadan sonra şehit oldu,hedef alındı. Sakaryalı bir polisimizde kör kurşuna kurban gitti. Siz bu olayları "Sadece birkaç olay" diyerekmi tasvir ediyorsunuz ? Ayrıca bu kaçak yapılanmanın %64 ü doğuda yapılmaktadır. Batıda yapılmıyor denmez tabiki yapılıyor fakat bu oran doğuya göre daha az. Sen sadece diyarbakırı baz alarak konuşmuşsun. Ağrı,bingöl,bitlis,şırnak,hakkari,tunceli,siirt doğuda değil mi ? Bu illerdeki kaçak oranı son verilere göre %39 dan aşağı inmiyor,araştırabilirsin. Mesela bilecik doğudaki birçok ilden fakir bir ilimizdir. Bu ilde kaçak yapılanma doğuya göre kat ve kat daha az. Bu konuştuklarımda sakın kişisel bir niyet algılamayın.
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

bypangea bypangea Dert Etme Dua Et Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 561
  • Beğeniler 204 / 125
  • Ticaret 6, (%100)

FatalRhymeR adlı üyeden alıntı

Yüzyıllardır bu adamlar bi devlet kuramamışlarsa eğer kendi ırklarından utanmaları lazım. yahu sen o kadar sene kal burada üzerine devlet kurulsun niceleride yıkılsın halen bi halt beceremesin bu millet! Sencede haklı değil miyim ? Kürt milletinin TEMSİLCİLERİ yüzyıllardır hep ermenilerin,ingilizlerin uşaklığını yapmıştır, zaten bu milletin adını kötüye çıkaranda budur ve halende yapmaktadır. Medya 'dan bahsettiğin yerde haklısın a olan birşeyi medya b olarak gösteriyor. Fakat her medyanın böyle olmadığını ve gerçeklerin saklı kalmadığınıda elbet bir gün öğrenildiğinide unutmamak gerekir. Suruçta patlama olduğunda birkaç olay oldu demişsiniz. Kaç tane polisimiz ve askerimiz o patlamadan sonra şehit oldu,hedef alındı. Sakaryalı bir polisimizde kör kurşuna kurban gitti. Siz bu olayları "Sadece birkaç olay" diyerekmi tasvir ediyorsunuz ? Ayrıca bu kaçak yapılanmanın %64 ü doğuda yapılmaktadır. Batıda yapılmıyor denmez tabiki yapılıyor fakat bu oran doğuya göre daha az. Sen sadece diyarbakırı baz alarak konuşmuşsun. Ağrı,bingöl,bitlis,şırnak,hakkari,tunceli,siirt doğuda değil mi ? Bu illerdeki kaçak oranı son verilere göre %39 dan aşağı inmiyor,araştırabilirsin. Mesela bilecik doğudaki birçok ilden fakir bir ilimizdir. Bu ilde kaçak yapılanma doğuya göre kat ve kat daha az. Bu konuştuklarımda sakın kişisel bir niyet algılamayın.

Ben Kürt olmama rağmen PKK yı yada HDP yi temsilci olarak görmüyorum. Doğuda birçok insan bu şekilde düşünüyor. Fakat nedense medyaya yansıtılan bunun tersi. Sizinde dediğiniz gibi PKK ve HDP batının uşaklığını yapıyor. Olan dağa çıkan gençlere oluyor. Osmanlı Devletinde yıllarca hem Kürtler hem Ermeniler hem Türkler kardeşçe yaşayabildi. Osmanlı yıkıldı ve Türkiye kurulduktan sonra Kürtlerle olan sorunlar başladı. Peki sizce Türkiye den önce Osmanlı zamanın hiçbir sorun yokken neden Türkiye kurulduktan sonra Kürt sorunları başlamış olabilir. Batı güçleri çok iyi biliyorlar bu topraklarda ki insanları ırkçılık yaparak böleceklerini ondan Türkiye kurulduktan günümüze kadar hep Türk-Kürt ırkçılığı halka aşılandı. Bugün batıya giden bir Kürt ırkçılıkla hayatının en aşamasında karşılaşabiliyor. Bunu ben değil mevsimlik işçi olarak gidenler, üniversite öğrencileri, ticaret yapanlar da söylüyor. Ben olan olayların önemsiz olaylar olduğunu söylemiyorum. Sadece medya da görülen şeylerin gerçekleri yansıtmadığını söylüyorum.

""Haberi izliyorum haber de diyor ki işte Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde olaylar dinmiyor sokaklar polis asker dolmuş deniliyor ama bende orada oturuyorum. Yolu tutan birkaç polis dışında ilçe sessiz herhangi bir olay yok. "" İşte bu şekilde medya insanlara nefret ırkçılık söylemini aşıladı durdu yıllarca. Şimdi oturduğum ilçede kaçak kullanım oranının %15 geçmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ayrıca bu kaçak kullananlarda fakirler değil ha hep zengin kısım doymasını bilmeyen kısım. Diğer insanlar kaçak kullanmıyorlar çünkü kul hakkı olduğunu söylüyorlar. Ama istatistikler ne hikmetse bu oranı %50-60 dan aşağı göstermiyor.

Bu adamlar devlet kuramadılar diyorsunuz da bahsettiğin topraklar dünyanın en önemli petrol kaynakları bilgin olsun. Bugün Türkiye bile o topraklarda kendi petrolünü çıkaramıyor iken batının çıkarlarına uymayan bir devlet kurmak hiç kolay değil.

wmaraci
wmaraci

sinans1996 sinans1996 twitch.tv/romanticarcher Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Twitch Partner Streamer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** İ**
  • Mesajlar 1225
  • Beğeniler 110 / 260
  • Ticaret 20, (%90)
Şaka bir yana da insan derinlemesine düşününce geleceği ve geleceğindekiler için kuşkuya düşmüyor değil...
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

Sosyal olan her şey.

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Unutanlar için hatırlatmada fayda var...
Suistimal

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al