PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Örneğin Wordpress teması yapanları ele alalım. Hazır bir temada sadece CSS ile düzenlemeler yapıp tema satıyorlar. Şu forumda satılan birçok temayı gördüm. Hepsi düzenlemeydi. Çoğu "theme shortname" bile değiştirmemiş. Tema dosyalarına bakıyorsun, temanın gerçek ismi (shortname) görünüyor. Onu bile değiştirmemiş ki bilmiyor zaten :)
Sıfırdan tema yapan bile yok.

Sonra sözde "SEO Uzmanları"nı ele alalım. Programla backlink kasıp hizmet satıyorlar bilmeyenlere. Oysa internette araştırsalar heryerde nasıl PR9 backlink , whois backlink, profil backlink, forum tanıtımı vs alınır tonla yazı var.

Sonra yazılımcıları ele alalım. Birisi forumda şöyle birşey yaptırıcam dedimi hemen isteğe benzer scriptleri arıyor netten. Eğer isteğe benzer warez birşey varsa hemen ben şu fiyata yaparım. Yok referansım var. Profesyonel yazılımcıyım vs diye atlıyor.

Bu sözünü ettiklerim aynı senin bahsettiğin iş bilmez bilgisayarcılara benziyor. İş bilmez bilgisayarcıya format attırmaya götürürsün; "Ooooo hacım. Bunun harddisk ölmüş. Hemen değişmesi lazım" der :) Bunların olayda aynı bu şekil.


İnsanlar site açıp popüler olup, para kazanacağım diye bir çok insanın ekmeği ile oynuyor.. ne olduğunu bilmedikleri, sadece formlara yazılan bilgilere güvenerek bir çok insan burada iş yapıyor..

Sonrada şikayetler, bu beni dolandı, şunu dolandırdım gibi konular açılıp gerçek iş yapacak insanlara bin dereden su getirtiyorlar..

bende bu tür sitelere karşı anti-webmaster forumları açıp, bu şekilde ki siteleri tek tek elden geçirecem az kaldı :)