TetraYazilim adlı üyeden alıntı
bu işin önüne geçmenin tek yolu
[*]18 Yaşından küçükleri kabul etmeyin..
[*]Firma olma şartı getirin ve vergi numaraları olan üyeleri kabul edin
[*]bu işi öyle ayak üstü yapanlar ile ciddi bir şekilde yapanları ayırmak için resmi bir web site zorunluluğu getirin.
[*]buradaki profilde daha detaylı iş alım satım işlemlerini gösterin
[*]belirli bir fiyat aralığında satışa izin verin ( piyasayı araştırın değerini bulun en düşük / yüksek fiyata göre ayarlamalar yapın )
Yıllar önce pII, pIII işlemcilerin olduğu zamanlarda :) teknik eleman olarak çalışıyordum, bilgisayarda oyun oynamasını bilen biri, sana bilgisayar kurduyum diyordu.. sorsan ki gerek yok.. hayatında işlemciyi görmemiş kişilerdi..
şimdi durum bundan pek farklı değil, iki kod yazıp bir iki tane tag yazan sana tasarımcı, coder, grafiker oluyor :) Yapılan emeğin karşılığının alınabilmesi ve dürüst bir ticaret sağlanabilmesi için önce şu bilenler ve bilmeyenleri ayırmak gerek..
işi yapıp hakkını alan bir kişinin insanları dolandırmasına da gerek kalmaz diye düşünüyorum..
Web master forumları sağolsun, şu anki sistemin en büyük sorumluları bu siteler.. farkında olmadan bilerek yada bilmeyerek piyasayı öldürdüklerinin farkında değiller. Eline vbulletin scriptini alan webmaster sitesi açıyor
Örneğin Wordpress teması yapanları ele alalım. Hazır bir temada sadece CSS ile düzenlemeler yapıp tema satıyorlar. Şu forumda satılan birçok temayı gördüm. Hepsi düzenlemeydi. Çoğu "theme shortname" bile değiştirmemiş. Tema dosyalarına bakıyorsun, temanın gerçek ismi (shortname) görünüyor. Onu bile değiştirmemiş ki bilmiyor zaten :)
Sıfırdan tema yapan bile yok.
Sonra sözde "SEO Uzmanları"nı ele alalım. Programla backlink kasıp hizmet satıyorlar bilmeyenlere. Oysa internette araştırsalar heryerde nasıl PR9 backlink , whois backlink, profil backlink, forum tanıtımı vs alınır tonla yazı var.
Sonra yazılımcıları ele alalım. Birisi forumda şöyle birşey yaptırıcam dedimi hemen isteğe benzer scriptleri arıyor netten. Eğer isteğe benzer warez birşey varsa hemen ben şu fiyata yaparım. Yok referansım var. Profesyonel yazılımcıyım vs diye atlıyor.
Bu sözünü ettiklerim aynı senin bahsettiğin iş bilmez bilgisayarcılara benziyor. İş bilmez bilgisayarcıya format attırmaya götürürsün; "Ooooo hacım. Bunun harddisk ölmüş. Hemen değişmesi lazım" der :) Bunların olayda aynı bu şekil.