-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Entrepreneur
-
-
Ad Soyad
D** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba,
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soruyu "seo uzmanlarına" sormak istiyorum. SEO konusunda uzman düzeyde olmadığım için net bir fikrim yok.
İleride inşa'allah markalaştırmayı / şirketleştirmeyi düşündüğümüz bir sitemize ait alan adımızı (
www.teknobeyin.com) 2020'ye uzattık. Çünkü bazı SEO uzmanları domain'i 3 yıl ara ile uzatmayı veya 10 yıl uzatmayı faydalı buluyorlar. Fakat bazı SEO uzmanları ise tam tersi.
Sorum ise şudur; Sizce alan adımızı süresi geldikçe hep 10 senelik uzatmalı mıyız? Ve bir alan adını uzun yıllara uzatmanın faydası olur mu? Elbette tek etken domain yılı olamaz, fakat faydası olur mu bunu öğrenmek istiyorum.
Şimdiden yorum yapacak forum arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım,
Saygılarımla.
Teknobeyin.com — Teknolojinin Beyni
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Domaini uzun süreli alman, arama motorlarına o sitenin uzun süre açık kalacağını göstermenin bir yoludur. Bu da arama motorlarının sitene daha fazla değer vermesine sebeb olur. Yani faydalıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Entrepreneur
-
-
Ad Soyad
D** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Burak adlı üyeden alıntı
Domaini uzun süreli alman, arama motorlarına o sitenin uzun süre açık kalacağını göstermenin bir yoludur. Bu da arama motorlarının sitene daha fazla değer vermesine sebeb olur. Yani faydalıdır.
Yorumunuz için teşekkürler Burak Bey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu konuda hakkında bir bilgim yoktu ve öğrenmem iyi oldu. Teşekkürler :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
facebook domaini bitiş tarihi 2020 de gittigidiyorunda öyle demekki faydalı bir şey :D
ek olarak apple.com da 2020ye kadar alınmış :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Çok Faydasını Görürsün Bunu Söylimde.Burağım dediğine katılıyorum ve pr olsun herşeyde bir öncelik olur ve daha sonradan domaini satmak isteidğinde buda snn içni bir avantaj olur domain alan kişiler yeni domain alıp onu google'de yer edinmesini beklemek yerine direk eski googlede yer edinmiş domainleri tercih etmektedir buda domainin fiyatının artışı'dır.
Domainin maddi değeri artar.kendi yorumum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Entrepreneur
-
-
Ad Soyad
D** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta ya markalaşacak bir site veyahut şirketleşecek bir sitenin, birçok sitenin alan adı 2020'ye uzatılmış durumda. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak alan adımızı 2020'ye uzattık. Fakat kesin olarak faydası var mıdır, yok mudur konusunda net fikrim olmadığı için, forum arkadaşlarımızın da fikirlerini almak istedim.
İyi forumlar.
Ek Olarak:
sanalbeyin adlı üyeden alıntı
Çok Faydasını Görürsün Bunu Söylimde.Burağım dediğine katılıyorum ve pr olsun herşeyde bir öncelik olur ve daha sonradan domaini satmak isteidğinde buda snn içni bir avantaj olur domain alan kişiler yeni domain alıp onu google'de yer edinmesini beklemek yerine direk eski googlede yer edinmiş domainleri tercih etmektedir buda domainin fiyatının artışı'dır.
Domainin maddi değeri artar.kendi yorumum :)
Alan adımızı 2020'ye uzatmamızın tek sebebi, ileride inşa'allah şirketleşmeyi / markalaşmayı düşündüğümüz içindir. Yani SEO açısından faydasının olduğunu bilmek beni sevindirdi. :) En azından boşuna alan adımıza yatırım yapmamış olduk. :)
Yorumunuz için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Elbette çok faydası olacaktır ki Teknobeyin zaten uzun yıllardır Google'ın sevdiği bir domain. Markalaştırmak ve hatta şirketleştirmek ile en iyisini yaparsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bence çok faydalı olucaktır,domaini uzatmak seo açısından ++++ dır...
Prof Kurumsal Seo Hizmetleri