-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, MySQL ile ilişkisel veri tabanı yapmak için uğraşıyorum, bunu InnoDB ile başarabildim fakat MyISAM ile yapamadım, yazdığım hiç bir sorgu çalışmadı.
Biraz araştırdım fakat pek bir şey anlamadım açıkçası, MyISAM kullanılarak ilişkili tablolar yapılabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
DBA
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
MyISAM ve InnoDB veri depolama yönetimidir yani ilişkisel olup olmamasıyla alakası yoktur. Bir yerde yanlışın var MyISAM konusunda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
MyISAM ve InnoDB db engine'i değilmiydi :confused:
En büyük farklarıda MyISAM engine üzerinde bir tabloya sorgu attığınızda varolan session tablodan veri gelene kadar tabloyu lock(kitler), diğer bir session üzerinden tabloya sorgu attığınızda ilk session 'ın işi bitene kadar bekletir. İşi bittikten sonra ikinci session'ın o tablo üzerindeki sorgusunu çalıştırmaya izin verir. Foreign key gibi kısıtlamaları yoktur. DB dizaynı gibi sıkıntı yoktur.
InnoDB size dml (select,update, delete) gibi transactional işlemleri birden fazla session ile bir tablo üzerinde gerçekleştirme kolaylığını sağlar. InnoDb tabloyu değil sadece tablo üzerinde işlem yaptığınız satırı kitler.
Bunun gibi kendilerine göre avantaj ve dezavantajları mevcuttur. Aklıma ilk gelenler bunlar.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
MySQL InnoDB'yi kullanabilirsin. İlişkisel tablolar dizayn etmek istiyorsan. MySQL'in avantajı yapacağınız işe göre dolu engine'leri mevcuttur.
Diğer bir alternatif olarak PostgreSQL 'i önerebilirim. Kendi uygulamalarımda PostgreSQL hep kullanırım.
MsSQL(SQL Server)'ın sıkıntısı, paralı olması ve bedava versiyonlarında veri depolama limitleri vardır. Hatırladığım kadarıyla SQL Server 2008'de 4GB'a kadar veri depolamaya izin veriyordu, sonraki versiyonlarında 10 yada 12 GB'a kadar izin verir. Eş zamanlı 8 yada 10 bağlantıya izin verir gibi limitasyonları vardır.
MySQL'de bu mantıksal olarak sınırsızdır ama pratikte limiti vardır tablespace'e göre fakat milyonlarca veri depolamanıza izin verir.
Tavsiyem MySQL InnoDB yada PostgreSQL'dir. Bedava ve açık kaynak her daim daha iyidir.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)