Wmaracı adından da anlaşılacağı gibi webmaster hizmeti adı altında kurulmuş bir site peki içeriklerden memnun muyuz.
Şahsi fikrim ben memnun değilim. Kullanıcı adımla kayıt tarihime bakıp aldanmayın. Uzun süredir bu sitenin takipçilerindenim. Gün geçtikçe içerik kalitesi yer değiştiriyor, webmasterlikten çıkıp eğlence,yorumsuz tonla başlık,facebook ve twitter ticareti haline geliyor. Paylaşım kalitesi ve yardımlaşma azalıyor. Allahtan ben geldimde durumu biraz toparladık :)
Genel olarak ilgi gören konular backlink,özgün yazı,site hit,twitter,facebook vs. güncel olaylar paylaşılıyor. Herkes, nasıl bir konu açayımda ilgi görsün yorum alsın derdinde. Yardımlaşma neredeyse bitmiş.
Yeni nesil webmaster terimleri :
Backlink = 20 Adet kaliteli siteler 5 TL
Özgün yazı = 100 Kelime 1 TL ( Pazarlık var)
Site hit = Şu link’e tıkla bloğumda detaylı var
Twitter = 20.000 Organik üye 15 TL
Facebook = Sayfamı satıyorum 61 k 30 TL yoğunluktan ilgilenemiyorum
Google Ön sıraya çıkma = 70 TL platin paket
Arkadaşlar webmasterliğimiz,webmasterliğiniz bu durumda..!
Bunun sebeplerini Şöyle sıralayabilirim
1- Forumlarda yaş ortalamasının düşmesi
2- Yazarların kendi bloglarına çekilmesi
3- Forumların kullanım amacı neresinden kendime çıkar sağlarıma dönüşmesi
4- Webmasterliği tecrübeleriyle değil duyduklarıyla yapanlar çoğalmış
5- Ticaretin Uyanıkları
Arama motorlarından gelen trafik ile forumlar güçlü durumdalar,ama içeriğin zenginleşmemesi kalitesinin düşmesi gerçek yazarların bu işin ehli insanların forumlardan bir bir çekilmelerinin nedeni. Buna bir çözüm bulunması gerekmektedir.
Anlam veremediğim bir konu özgün yazı saçmalığı, Ya kardeşim yazıyorsun iyi güzel eline sağlık bu yazının değeri 1 TL midir ya. 5 tl diyorsunuz adam 5 tane yazdırcam indirim ne olur, 3 tl ye pazarlık yapanları gördüm.. Allah akıl fikir versin bu kadar kendi yeteneğini ucuza verenlere.. Satma kardeşim 1 tl ye yırt at gitsin..
Konu özgün içeriğin faydası olması gerekiyorken içeriğin pazarlığı ana konu… Wemaracıda biz bunları paylaşıyoruz…
Yazar : AdslTurk İmzamıda unutmayayım.