uzun süredir forumdayım ve her seferinde aynı durumla karşılaşmaktan bıkmış durumdayım.
Hergün hit alamıyorum, sitem google'de çıkmıyor, nasıl hit alırım gibi konular açılıyor bu konular böyle gittikçe uzuyor ve forum tamamen profesyonelliği kaybetme noktasına gelmiş durumda.
İnternet'te blogları geziyorum bir çoğu çöp durumda, en son yazı 2-3 ay öncesinde girilmiş ve host süresi bitince kapanmaya mahkum bırakılmış.Önüne gelen webmaster forumlarına girip site açar olmuş.
Herşeyi geçtim adamın sitesi 1-2 haftalık gelmiş sitesine adsense eklemiş ve neden kazanç olmuyor diyor abicim biz 2-3 yıllık sitelerimize bile bazen kazanmak için erken diyoruz sen neyin derdindesin.
Adamın biri geliyor foruma konu açıyor neden sitemin hiti bu kadar az diye, abicim sen git sitene hergün düzenli makale satın al hergün 2-3 özgün makale gir o bloğa yine hit gelmez.Sen bir websitesini sadece makaleden ibaret sanarsan bu iş olmaz zaten.Siteni açtıktan sonra sosyal ağlarda bir ortamın olması lazım yoksa ne öyle ne böyle sitene sağlam hit gelmez.
Sitenle günde 5-10 dakika uğraşıyorsun ondada makale yazıyorsun gelmişsin buraya sitem neden hit almıyor diyorsun sen git facebook'ta aktif ol twitter'de aktif ol tumblr'da aktif ol sonra gel buraya reklam yerleşimim iyi mi diye sor bak o konuda yardımcı oluruz.
Arkadaşlar günlük 5-10 dakika ilgiyle bırakın websitesini, insan bile yaşayamaz yapmayın.Adam açmış 15-20 tane site hepsi çöp gelmiş webmaster'likte para yok diyor.Aç birtane adam gibi bir site günde 2-3 saat ilgilen aktif ol 1-2 yıl zaman geçsin o zaman gel tekrar bu işte para yok de.Birde son olarak birkaç tavsiyem olacak.
Teknoloji Sitesi Açacaklara >> Açmayın arkadaşım açmayın artık.Heryer teknoloji sitesi doldu.Ben chip, pcnet, teknolopi(düzenli olarak okuyorum) gibi sağlam siteler varken kusura bakmada senin sümüklü sitene neden bakayım alıyorsun makaleleri değiştiriyorsun bu iş bu kadar mı, bu kadar kolay mı sence chip felan böyle mi büyüdü yeter artık eğer videolu inceleme yapamayacaksanız eğer sesiniz sağlam değilse konuşmayı bilmiyorsanız açmayın.
Kişisel Site Açacaklara >> güzel abilerim, ablalarım ben şimdi size burda hayatımı anlatsam, size hiçbir yararı olmayacak birşey anlatsam okur musunuz normal olarak okumazsınız tabi.Adam açmış sitesini bloğunda hergün hayatını anlatıyor abi banane senin hayatından hit alamazsın tabi.he tabi açarsınız portfolyo yaparsınız ve ya insanlara taktikler verirsiniz tamam ona lafım yok ama diğer türlü açmayın sizi napalım biz.
Film/Dizi Sektörüne (önemli) >> abicim biri şu sektöre girsin bıktım gerçekten bıktım.filmifullizle, bicaps, dizibox bunlar sizce sağlam sitemi düşünün bi sağlam mı ? lan bunlar her webmaster'in yapabileceği siteler.toplanın 3-4 webmaster sağlam bir üyelikli dizimag gibi hem film hem dizi sitesi yapın ama indirme linki olsun izleme alternatifleri olsun tıklayınca insin sonra kapansın şu iğrenç siteler. (üslub'um için kusura bakmayın)
Aslında daha çok anlatacağım şey var ama konu uzuyor ve biz okumayı fazla sevmeyen insanlarız o yüzden umarım tavsiyelerim dikkatinizi çeker.
Süper bir yazı. bende birşeyler ekliyim ;
Haber sitesi => açmayın gardaşım açmayın :D milliyet hürriyet zürriyet varken neden senin sitene geleyim :D
Video sitesi => adam gibi sosyal medya hesaplarınız yoksa bunu da açmayın gardaşım. googladan organik hit beklemeyin.
Ben size bundan sonra para kazanabileceğiniz en iyi sektörleri söylüyorum :
Sağlık / Kadın / Eğitim
bu 3 site türünden şaşmayın. Makalelerinizi alın. Tabii düzgün bi facebook / twitter sayfanızda olsun. ama şart değil. imzamdaki site eğitim sitesi ve domaini keywordstür. üstüne üstlük com.tr 'dir. yani baya bi masraf yaparak açtım. her ne kadar adsense 'i 2 haftalıkken alsam da hiçbir zaman neden bu kadar kazanamıyorum diye sızlanmadım çünkü güçlü sosyal platformu / sermayesi olmayan sitelerin en az 1-2 yıl çaba harcadıktan sonra para kazanabileceğini biliyorum. :D
yine günde 50 kuruş 1 TL falan getiriyor hiç yoktan iyidir :D tabii ziyaretçilerimin %95 'i sosyal medyadan. çünkü daha 2 aylık site google 'da sıralamaya çabuk giremiyor ve toplasan 30-40 yazı anca var.
hadi Allah 'a emanet.
Haber sitesi => açmayın gardaşım açmayın :D milliyet hürriyet zürriyet varken neden senin sitene geleyim :D
Video sitesi => adam gibi sosyal medya hesaplarınız yoksa bunu da açmayın gardaşım. googladan organik hit beklemeyin.
Ben size bundan sonra para kazanabileceğiniz en iyi sektörleri söylüyorum :
Sağlık / Kadın / Eğitim
bu 3 site türünden şaşmayın. Makalelerinizi alın. Tabii düzgün bi facebook / twitter sayfanızda olsun. ama şart değil. imzamdaki site eğitim sitesi ve domaini keywordstür. üstüne üstlük com.tr 'dir. yani baya bi masraf yaparak açtım. her ne kadar adsense 'i 2 haftalıkken alsam da hiçbir zaman neden bu kadar kazanamıyorum diye sızlanmadım çünkü güçlü sosyal platformu / sermayesi olmayan sitelerin en az 1-2 yıl çaba harcadıktan sonra para kazanabileceğini biliyorum. :D
yine günde 50 kuruş 1 TL falan getiriyor hiç yoktan iyidir :D tabii ziyaretçilerimin %95 'i sosyal medyadan. çünkü daha 2 aylık site google 'da sıralamaya çabuk giremiyor ve toplasan 30-40 yazı anca var.
hadi Allah 'a emanet.
Okuduğum şu başlık içerisinde %90 üsluba takılmış egoist insanları görmekten başka bir şey okumadım. Rahatsız oluyorsanız okumayın adamın yazısını. Abicim, kardeşim, dostum, kanka diye hitap ediyorsa ve siz rahatsız oluyorsanız demek ki sizi ilgilendiren bir konu değilmiş. Her konuda bu üslup mutlaka sorun oluyor. Sanki dersiniz normal hayatta "elit insanlıkları" tavan yapmış.