lostyazilim
tr.link

Süper bi projem var

34 Mesajlar 5.371 Okunma
lstbozum
tr.link

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

gokenim adlı üyeden alıntı

Honda bunu satıyor mu? Bilemiyorum kendim yapmayacağım sonuçta ben. Bahsettiğim arge çalışmaları da yukarıda arkadaşların söylediklerinden ibaret aslında. Çalışılmadan bir şey olmaz zaten kalite kontrol evresi vs vs.

Ama Honda yapmış ve bunu satıyorsa eğer bir daha böyle bir şeye kalkışmaya gerek yok. Ama ilk defa böyle bir şey gördüm şuan senin attığın videoda bunca yıldır nette takılırım teknoloji sitelerinde görmediysem demek ki iyi reklam yapmıyorlar. İyi reklamla uu beybi dedirtebilir.

Bu attığım video bir Honda viralinden ibaret, satışa sunacaklarını sanmıyorum. Mimari açıdan hayli sıkıntılı çünkü. Honda'nın aklına daha iyi bir fikir gelmediyse, gerçekten yapıyı küçültmek zor demektir. Airbag tarzında olması hayli zorlaştırıyor bu durumu, tabi videodaki kadar büyük bir çözüme de gerek yok. Çözümün kimyada olduğunu düşünüyorum, aldığı şoku telefona geçirmeden absorbe edebilecek ya da indirgeyebilecek bir şeyler gerekli. Tabii bir de düşüşün tespiti ayrı bir zorluk, bir telefonu elinden bıraktığında saniyenin onda biri gibi bir sürede yere çakılabilir. İvmeyi algılayabilecek sistemi kurmak kolay ancak o kadar kısa sürede bunu yapmak hayli zor. Kaldı ki yine mimari gereği o kılıfla telefonunu elinde sallayan biri yine korumayı tetikleyebilir. Bu yüzden kılıf yerle temas etmeden düşüşü sağlıklı bir şekilde tespit edip kılıfı tetikleyemezsin sanırım. Kılıf yere temas ettiğinde de anında telefonu koruyacak bir mekanizmanın çalışması lazım, bu da ayrı bir problem.

Biraz araştırma yaparsan ve konu hakkında bilgi edinirsen, biraz da bu işlerden anlıyorsan Kick Starter'a projeni sunabilirsin ancak Kick Starter'da Ar-Ge için fon toplamak çok çok zor. Ar-Ge masraflı bir yoldur ve bir üretimin en riskli aşamasıdır, en çok para da Ar-Ge aşamasında harcanır. Google Glass bugün 1,500 $'dan satışa sunuluyor, ama bir Google Glass yapmak için gereken tüm malzemeleri 80 $'a alabilirsiniz. Google bu ürünü bu kadar ucuza üretebiliyorken 1,500 $'a satmasının nedenleri arasında milyon dolarlar harcanan Ar-Ge aşamaları var. Uzun lafın kısası fon toplamak için biraz araştırma şart, eğer nasıl yapacağını tam olarak keşfeder ve başarıya ulaşırsan üretim aşamasında Kick Starter, melek yatırımcılar ve girişimciler sana fon konusunda çok yardımcı olacaktır.

wmaraci
reklam

ByAbDuL ByAbDuL Giresun Kullanıcı
  • Üyelik 08.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 67 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bence hiç gerekli değil, telefona alırken kasko yaptır bırak ekran çatlamasını, suya düşmesi çalınmaya karşı komple koru. Kaskolar bir senelik zaten şuan kim bi telefonu iki üç sene kullanıyor :)

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)
Biraz mühendislik lazım. Çok para tutacağını sanmıyorum. Kosgeb'e baş vurabilirsin. Derdini anlatacak ufak çaplı bir mühendisle çalışabilirsin. Kazancı kırışırsınız. Kosgeb sana kesinlikle para verecektir. Patentini aldın mı, tamamdır bu iş.

Freezby Freezby IMZA YASSAKK :) Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)
Bence yapılamaz, Yapılsada fiziki açıdan ''Hondanınki gibi'' çok abes olur rağbet görmez. Onun yerine çok esnek kılıf olabilir, Ne bileyim içinde kapağında yaylar darbe emici düzenek.

Veya aklıma şey geldi, şu kargolardaki hava kabarcıklı poşetler, kılıf arasına bunlardan koyulabilir, kapak kapalıysa yere düşsede ekranı koruyacaktır. Kılıfın içi o poşetler gibi de olabilir bu varyasyon çoğaltılabilirde.

Bence kılıf olayına yoğunlaşın, aniden şişen yastık gibi bişey telefonda olamaz, arabayla kıyaslayın onda bile bir yeri darbe alınca şişmeye başlıyor, yani mutlaka darbe alacak telefon ki şişmeye başlasın ek olarak çok maliyetli olur o.

wmaraci
wmaraci

Doxan9 Doxan9 Yok Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 75 / 101
  • Ticaret 6, (%100)
Darbe önleyici kılıf güzel fikir aslında..

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Darbe önleyici kılıf ozellikle iphonelerde çok tuttu toz su vs işlemiyor biraz kaba ama sorunsuz kullanan arkadaşlarım var

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Yapılır ama aşırı maliyetli olur. Son model telefonlar Gorilla Glass kullanıyor ve köşeden darbe yiyince kırılıyor. Karşıdan gelen darbelere dayanıklı.
Bunun üretimi aşamasında testlerde yüzlerce Gorilla Glass ekranla düşme testinden geçirmen gerekir. Her yükseklik için ayrı ayrı açılı düşüşler vs... En az bir 500 telefon yer bu. Diğer ivmeölçer gibi meseleler fazla para tutmaz ki donanımı da yazılımı da ucuza gelir.

Bunun yerine yapılabilecek en iyi şey KEVLAR KILIFtır. Köşeleri iyi sarmalayan ve biraz yumuşak bir madde ve hafif metallerle birleştirilmiş kevlar iyi darbe emer. Ama onuda iyi ayarlamak lazım ki tepkiyi dağıtınca telefonun ekranına tamamen de zarar verebilir.

gokenim gokenim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Bu attığım video bir Honda viralinden ibaret, satışa sunacaklarını sanmıyorum. Mimari açıdan hayli sıkıntılı çünkü. Honda'nın aklına daha iyi bir fikir gelmediyse, gerçekten yapıyı küçültmek zor demektir. Airbag tarzında olması hayli zorlaştırıyor bu durumu, tabi videodaki kadar büyük bir çözüme de gerek yok. Çözümün kimyada olduğunu düşünüyorum, aldığı şoku telefona geçirmeden absorbe edebilecek ya da indirgeyebilecek bir şeyler gerekli. Tabii bir de düşüşün tespiti ayrı bir zorluk, bir telefonu elinden bıraktığında saniyenin onda biri gibi bir sürede yere çakılabilir. İvmeyi algılayabilecek sistemi kurmak kolay ancak o kadar kısa sürede bunu yapmak hayli zor. Kaldı ki yine mimari gereği o kılıfla telefonunu elinde sallayan biri yine korumayı tetikleyebilir. Bu yüzden kılıf yerle temas etmeden düşüşü sağlıklı bir şekilde tespit edip kılıfı tetikleyemezsin sanırım. Kılıf yere temas ettiğinde de anında telefonu koruyacak bir mekanizmanın çalışması lazım, bu da ayrı bir problem.

Biraz araştırma yaparsan ve konu hakkında bilgi edinirsen, biraz da bu işlerden anlıyorsan Kick Starter'a projeni sunabilirsin ancak Kick Starter'da Ar-Ge için fon toplamak çok çok zor. Ar-Ge masraflı bir yoldur ve bir üretimin en riskli aşamasıdır, en çok para da Ar-Ge aşamasında harcanır. Google Glass bugün 1,500 $'dan satışa sunuluyor, ama bir Google Glass yapmak için gereken tüm malzemeleri 80 $'a alabilirsiniz. Google bu ürünü bu kadar ucuza üretebiliyorken 1,500 $'a satmasının nedenleri arasında milyon dolarlar harcanan Ar-Ge aşamaları var. Uzun lafın kısası fon toplamak için biraz araştırma şart, eğer nasıl yapacağını tam olarak keşfeder ve başarıya ulaşırsan üretim aşamasında Kick Starter, melek yatırımcılar ve girişimciler sana fon konusunda çok yardımcı olacaktır.

Yani yapabilen birisi mutlaka ama mutlaka çıkar. Kickstarter'da görmüşsünüzdür "OHA BUNU NASIL YAPARSINIZ YA?" dediğiniz ürünler var. Olmaz diye bir şey yok bence :)

ByAbDuL adlı üyeden alıntı

Hocam bence hiç gerekli değil, telefona alırken kasko yaptır bırak ekran çatlamasını, suya düşmesi çalınmaya karşı komple koru. Kaskolar bir senelik zaten şuan kim bi telefonu iki üç sene kullanıyor :)
Kasko gereksiz bence telefonda. 50-100 lira verip kılıf almak korumak daha mantıklı. Düşünsene fiziksel olarak hiçbir şey olmayacak. Yazılımı bilemem.

riko adlı üyeden alıntı

Biraz mühendislik lazım. Çok para tutacağını sanmıyorum. Kosgeb'e baş vurabilirsin. Derdini anlatacak ufak çaplı bir mühendisle çalışabilirsin. Kazancı kırışırsınız. Kosgeb sana kesinlikle para verecektir. Patentini aldın mı, tamamdır bu iş.

Deneyeyim :)

Freezby adlı üyeden alıntı

Bence yapılamaz, Yapılsada fiziki açıdan ''Hondanınki gibi'' çok abes olur rağbet görmez. Onun yerine çok esnek kılıf olabilir, Ne bileyim içinde kapağında yaylar darbe emici düzenek.

Veya aklıma şey geldi, şu kargolardaki hava kabarcıklı poşetler, kılıf arasına bunlardan koyulabilir, kapak kapalıysa yere düşsede ekranı koruyacaktır. Kılıfın içi o poşetler gibi de olabilir bu varyasyon çoğaltılabilirde.

Bence kılıf olayına yoğunlaşın, aniden şişen yastık gibi bişey telefonda olamaz, arabayla kıyaslayın onda bile bir yeri darbe alınca şişmeye başlıyor, yani mutlaka darbe alacak telefon ki şişmeye başlasın ek olarak çok maliyetli olur o.
Hayır ben öyle büyük bi balon düşünmemiştim. Yaylandıracak bir sistem olarak düşünün. 50 kere üstüste zıplasa da kırılma olmayacak.

Doxan9 adlı üyeden alıntı

Darbe önleyici kılıf güzel fikir aslında..
(Y)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Darbe önleyici kılıf ozellikle iphonelerde çok tuttu toz su vs işlemiyor biraz kaba ama sorunsuz kullanan arkadaşlarım var
Darbe önleyici + Ekran kırılmasını önleyecek. Avea'da çocuğun biri gözümün önünde orjinal ekran için 450 TL verdi (note 2 için)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Yapılır ama aşırı maliyetli olur. Son model telefonlar Gorilla Glass kullanıyor ve köşeden darbe yiyince kırılıyor. Karşıdan gelen darbelere dayanıklı.
Bunun üretimi aşamasında testlerde yüzlerce Gorilla Glass ekranla düşme testinden geçirmen gerekir. Her yükseklik için ayrı ayrı açılı düşüşler vs... En az bir 500 telefon yer bu. Diğer ivmeölçer gibi meseleler fazla para tutmaz ki donanımı da yazılımı da ucuza gelir.

Bunun yerine yapılabilecek en iyi şey KEVLAR KILIFtır. Köşeleri iyi sarmalayan ve biraz yumuşak bir madde ve hafif metallerle birleştirilmiş kevlar iyi darbe emer. Ama onuda iyi ayarlamak lazım ki tepkiyi dağıtınca telefonun ekranına tamamen de zarar verebilir.

Çin malları ne güne duruyor hocam. Kırılabilen ekranlardan buluruz karaköy'den ekrancılardan alırız :)

Selamunaleyküm.

tipsychannel tipsychannel internet radyosu Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek internet işleriyle uğraşan bir yat kaptanı.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)
Yazılan mesajları teker teker okumasam da bu konuda kendi fikrimi belirtmek isterim. Bu sistem hava yastıklarıyla değilde bir robot kılıfla en kullanışlı ve verimli hale getirilebilir. telefon kasası kadar bir kalınlığı olan bir kasa daha tutmaya kaç kişi sıcak bakar orasını bilmiyorum ama; ani reflekslerde tüm kasayı saran dayanıklı bir metal kılıf yapılabilir. bu robot; dokunmatik sensör, yatay kalibrasyon ve hız sensörlerini bir arada kullanabilirse gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum.

eğer kılıfa hiç bir şey değmiyorsa, yatay kalibrasyon değişiklik gösteriyor ve telefon bir ivme kazandıysa; telefonu sar.

tabi bu dediklerim sadece kafamda işleyen şeyler :) bir mühendis ve programcı birlikte çalışırsa olabilecek bir sistem gibi geliyor bana.

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com

gokenim gokenim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

tipsychannel adlı üyeden alıntı

Yazılan mesajları teker teker okumasam da bu konuda kendi fikrimi belirtmek isterim. Bu sistem hava yastıklarıyla değilde bir robot kılıfla en kullanışlı ve verimli hale getirilebilir. telefon kasası kadar bir kalınlığı olan bir kasa daha tutmaya kaç kişi sıcak bakar orasını bilmiyorum ama; ani reflekslerde tüm kasayı saran dayanıklı bir metal kılıf yapılabilir. bu robot; dokunmatik sensör, yatay kalibrasyon ve hız sensörlerini bir arada kullanabilirse gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum.

eğer kılıfa hiç bir şey değmiyorsa, yatay kalibrasyon değişiklik gösteriyor ve telefon bir ivme kazandıysa; telefonu sar.

tabi bu dediklerim sadece kafamda işleyen şeyler :) bir mühendis ve programcı birlikte çalışırsa olabilecek bir sistem gibi geliyor bana.

Aynen ben yapılacağını düşünüyorum abi ya https://www.kickstarter.com burdakilere bakınca yapılmaz diye bir şey olacağını düşünmüyorum ben gerçekten yapılacak bir şey. Şahsen ben alırım. 2000TL verip telefon aldım ve düşüp ekranına bir şey olacak diye ödüm kopuyor Allah korusun 50-1000 lira verip alırdım ben olsam

Selamunaleyküm.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al