Honda bunu satıyor mu? Bilemiyorum kendim yapmayacağım sonuçta ben. Bahsettiğim arge çalışmaları da yukarıda arkadaşların söylediklerinden ibaret aslında. Çalışılmadan bir şey olmaz zaten kalite kontrol evresi vs vs.
Ama Honda yapmış ve bunu satıyorsa eğer bir daha böyle bir şeye kalkışmaya gerek yok. Ama ilk defa böyle bir şey gördüm şuan senin attığın videoda bunca yıldır nette takılırım teknoloji sitelerinde görmediysem demek ki iyi reklam yapmıyorlar. İyi reklamla uu beybi dedirtebilir.
Ama Honda yapmış ve bunu satıyorsa eğer bir daha böyle bir şeye kalkışmaya gerek yok. Ama ilk defa böyle bir şey gördüm şuan senin attığın videoda bunca yıldır nette takılırım teknoloji sitelerinde görmediysem demek ki iyi reklam yapmıyorlar. İyi reklamla uu beybi dedirtebilir.
Bu attığım video bir Honda viralinden ibaret, satışa sunacaklarını sanmıyorum. Mimari açıdan hayli sıkıntılı çünkü. Honda'nın aklına daha iyi bir fikir gelmediyse, gerçekten yapıyı küçültmek zor demektir. Airbag tarzında olması hayli zorlaştırıyor bu durumu, tabi videodaki kadar büyük bir çözüme de gerek yok. Çözümün kimyada olduğunu düşünüyorum, aldığı şoku telefona geçirmeden absorbe edebilecek ya da indirgeyebilecek bir şeyler gerekli. Tabii bir de düşüşün tespiti ayrı bir zorluk, bir telefonu elinden bıraktığında saniyenin onda biri gibi bir sürede yere çakılabilir. İvmeyi algılayabilecek sistemi kurmak kolay ancak o kadar kısa sürede bunu yapmak hayli zor. Kaldı ki yine mimari gereği o kılıfla telefonunu elinde sallayan biri yine korumayı tetikleyebilir. Bu yüzden kılıf yerle temas etmeden düşüşü sağlıklı bir şekilde tespit edip kılıfı tetikleyemezsin sanırım. Kılıf yere temas ettiğinde de anında telefonu koruyacak bir mekanizmanın çalışması lazım, bu da ayrı bir problem.
Biraz araştırma yaparsan ve konu hakkında bilgi edinirsen, biraz da bu işlerden anlıyorsan Kick Starter'a projeni sunabilirsin ancak Kick Starter'da Ar-Ge için fon toplamak çok çok zor. Ar-Ge masraflı bir yoldur ve bir üretimin en riskli aşamasıdır, en çok para da Ar-Ge aşamasında harcanır. Google Glass bugün 1,500 $'dan satışa sunuluyor, ama bir Google Glass yapmak için gereken tüm malzemeleri 80 $'a alabilirsiniz. Google bu ürünü bu kadar ucuza üretebiliyorken 1,500 $'a satmasının nedenleri arasında milyon dolarlar harcanan Ar-Ge aşamaları var. Uzun lafın kısası fon toplamak için biraz araştırma şart, eğer nasıl yapacağını tam olarak keşfeder ve başarıya ulaşırsan üretim aşamasında Kick Starter, melek yatırımcılar ve girişimciler sana fon konusunda çok yardımcı olacaktır.