NovaMan adlı üyeden alıntı
Google' da Yazı Uzunluğu Önemli mi?
Yazı 30,50 kelime olsa ama özgün yine de indexlenir mi
[+] Google yazının uzunluğuna bakıyor mu
barisay adlı üyeden alıntı
Artık şöyle soruları aşın senin işin google ile değil kullanıcı ile sen kendini düşün bloglarda uzun yazılarımı kısa yazılarımı okuyorsun sonra kendine sorduğun soruya cevap ver.
HknCOLAK adlı üyeden alıntı
Kısa yazı hemen çıkma oranını arttırır, uzun yazı sabırsızlıktan dolayı terk edilir yine aynı sonuç. Google 'ı düşünerek değil de, ziyaretçilerinizi düşünerek içerik oluşturun.
Benim yazılarım 150 - 250 arasında oynar.
Almina adlı üyeden alıntı
Uzun yazılar, alt başlıklar halinde oluşturulacak olurlarsa, konunun kalitesini arttırır, araştırma yapılarak yazıldığı düşüncesini uyandırır... Saç dökülmesi yazıyorsam, nedenini, önleme yollarını, tedavisini, bitkisel tedavisini... vs birlikte yazdığımda, kullanıcı, hem benim bu alanda bilgili olduğumu düşünür, hem de yazı kaliteli olur...
Son dönemlerde yazdığım konuların kaç kelime olduğunu yazmayayım burda, kimseyle ters düşmek istemiyorum :)
Uzun olması sakıncalı diyen arkadaşların, sitelerinde acaba ziyaretçiler kaç saniye duruyor? Benim sitemde genel olarak makaledeki kelime sayısı 700 den aşağı değil. Eğer makale akıcı ise alt başlıklar ile 1000 kelimeye kadar hiçbir sıkıntı yok. Örnek vereyim sağlık konusunda makale yayınlıyorsun ve bu makale normali 850 kelimelik sen bu makaleyi özetleyecek şekilde 300 kelime ile yayınlıyorsun. Sitene giren kişi senin sitene giriyor ve aradığı bilginin sadece özetini okuyor ve hiçbir detay öğrenemeden sitenden çıkıyor konu hakkında detaylı bilgi veren site arıyor. Ve senin sitende geçiremediği zamanı detay veren sitelerde geçiriyor. Googlede buna dikkat ediyor kısa makaleli sitelerde geçiremediği vakiti bizim sitelerde geçirdiği için. Site içerklerini kaliteli olduğunu onaylıyor. Çünkü detaylı sitelerde geçirilen vakit daha çok.....Aslında bir taraftan kısa yazı yayın yapan siteleri seviyorum. Bizim sitelere paran site görevi yapmış oluyor. Özeti kısa yazılı sitelerden alıyor, detayları bizim siteden [emoji4][emoji4][emoji4]