lostyazilim
tr.link

Bedelli askerlik açıklandı!

41 Mesajlar 7.765 Okunma
acebozum
tr.link

Agora Agora Engin denizler Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)
Vatan sevgisi başka bir şeydir. Çağrılırsa, gidilir. Gitmeyip, sistemi eleştirmek işin en kolayı. Madem gitmek istemiyorsunuz, madem dağda bayırda gezmek zor geliyor. Çözüm kolay tüm vatandaşlık hakkından vazgeçebilirsiniz. Birileri dağda gezerken, siz yattığınız yerde keyif yapamazsınız. Bunun mantıksal bir izahı olamaz.

Bedelliye de kesinlikle karşıyım.
kizilperi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Ben Hem Azeri hem Türk vatandaşıydım. Askerlik yoklaması iki ülkeden de geldi ben Türkiyeyi tercih ettim. Ha Azerbeycanlıydım ama yaşadığım ülke türkiyeydi ve burada yapmamın daha dogru olacağını düşündüm. 2007 yılın da Türkiyeyi tercih ettim. Azerbaycan'da askerlik süresi 18 ay. Aktif askeri hizmeti ifa etmeyi inancı gereği kabul etmeyenler 24 ay alternatif sivil hizmetlerde istihdam ediliyor. Ben sivil hizmet de bulunabilirdim Azerbeycanı tercih edip ama bu işler öyle gideyim 1 ay eğitim alayımla olmuyor işte. Gerçi Türkiyede ki aslerliği sarıyer de yaptım ama yine çağırsalar yine giderim
AKDNZ

kişi bu mesajı beğendi.

Kuva-i Kafsinkaf

• Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)
Bizim yörede askerlik yapmayana kız bile verilmez. Bu kadar örf ve adetlerimize yansımış, vatan-i görev olarak adledilen bir hizmetin bu kadar irdelenmesi oldukça ilginçtir. Bir de geçenlerde denk geldim, evlad-ı osmanlı yazıp, bedelli askerlik çıkınca havaya girenler var. Evlad-ı Osmanlı diyorsun, askerlikten kaçıyorsun? Bu ne yaman çelişkidir?
Webbiu

kişi bu mesajı beğendi.

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Dünyanın hangi ülkesinde, davulla zurnayla askere yollanılıyorki. :)

wmaraci
wmaraci

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Böyle bir haberi bekleyen arkadaşlarımıza hayırlı olması dileğiyle.

KeremEr KeremEr keremer.com.tr E-Mail Onaysız
  • Üyelik 08.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 331
  • Beğeniler 24 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

Agora adlı üyeden alıntı

Vatan sevgisi başka bir şeydir. Çağrılırsa, gidilir. Gitmeyip, sistemi eleştirmek işin en kolayı. Madem gitmek istemiyorsunuz, madem dağda bayırda gezmek zor geliyor. Çözüm kolay tüm vatandaşlık hakkından vazgeçebilirsiniz. Birileri dağda gezerken, siz yattığınız yerde keyif yapamazsınız. Bunun mantıksal bir izahı olamaz.

Bedelliye de kesinlikle karşıyım.

Ben vatanımı sadece para karşılığı yapmış varsaymasa kamu hizmetinde gönüllü çalışarakta ödeyebilirim. vatan uğruna ölmek 100 sene önce bitti sen hala vatanını koruyup sevmenin silaha karşı silah tutmaktan geçtiğinimi sanıyorsun? valla tependen düşen bi atom bombasına bakar "allah allahhh" bile diyemezsin

• Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)

Kerem Er adlı üyeden alıntı

Ben vatanımı sadece para karşılığı yapmış varsaymasa kamu hizmetinde gönüllü çalışarakta ödeyebilirim. vatan uğruna ölmek 100 sene önce bitti sen hala vatanını koruyup sevmenin silaha karşı silah tutmaktan geçtiğinimi sanıyorsun? valla tependen düşen bi atom bombasına bakar "allah allahhh" bile diyemezsin

İmzanızda yer alan sözün sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'te donanmaları görünce, bizi yerle bir ederler "Allah, Allah" diyemeyiz diye gönüllü hizmeti tercih edebilirdi. Ancak o yokluk içinde yeni, çağdaş uygarlık seviyesinde bir ülkenin inşasından yana kullandı tercihini.

Doğuda terör örgütünün faaliyetleri nedeni ile askerlerimiz şehit olurken, atom bombası örneği biraz abartı ve uç düşünce.

Bilim konusunda gelişip, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma gayreti ise sizin gibi benim de takdir ettiğim bir düşünce.
wcarpediemw

kişi bu mesajı beğendi.

KeremEr KeremEr keremer.com.tr E-Mail Onaysız
  • Üyelik 08.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 331
  • Beğeniler 24 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

Agora adlı üyeden alıntı

İmzanızda yer alan sözün sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'te donanmaları görünce, bizi yerle bir ederler "Allah, Allah" diyemeyiz diye gönüllü hizmeti tercih edebilirdi. Ancak o yokluk içinde yeni, çağdaş uygarlık seviyesinde bir ülkenin inşasından yana kullandı tercihini.

Doğuda terör örgütünün faaliyetleri nedeni ile askerlerimiz şehit olurken, atom bombası örneği biraz abartı ve uç düşünce.

Bilim konusunda gelişip, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma gayreti ise sizin gibi benim de takdir ettiğim bir düşünce.

o sözde o donanmada 100 sene önceydi. Basit bir sorun olarak doğan dağlarda ki sorunun neden 30a yakın yıldır varolduğunu neden hiç bitmediğini ve bitmeyeceğini düşünmüyorsanız atom bombasınıda abartı bir düşünce olarak görmemelisiniz. Atatürkte osmanlıda 1 çağ öncesinde kaldı şimdi her bedelli asker adayı üniversitesini yüksek lisansını tamamlamış hayatı boyunca okumuş insanlar. Bu insanlar 30a yakın senesini bir arazide ön saflarda bir piyon olarak ölmek için yaşamadı.

• Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)

Kerem Er adlı üyeden alıntı

o sözde o donanmada 100 sene önceydi. Basit bir sorun olarak doğan dağlarda ki sorunun neden 30a yakın yıldır varolduğunu neden hiç bitmediğini ve bitmeyeceğini düşünmüyorsanız atom bombasınıda abartı bir düşünce olarak görmemelisiniz. Atatürkte osmanlıda 1 çağ öncesinde kaldı şimdi her bedelli asker adayı üniversitesini yüksek lisansını tamamlamış hayatı boyunca okumuş insanlar. Bu insanlar 30a yakın senesini bir arazide ön saflarda bir piyon olarak ölmek için yaşamadı.

Kara, hava ve deniz hakimiyet tablolalarının ve MacKinder'ın jeostratejik planının göz önünde bulundurulduğunda kesişim noktasının Türkiye olması sorunun adlettiğiniz kadar "basit" olmadığını gözler önüne sürüyor. Türkiye'nin dünya hakimiyet stratejilerinin kesişim noktası niteliğinde var olması, çözümün üretilmesi adına nasıl bir politika ortaya konulmasının en net kanıtı.

Terörün askeri kanatta bitmeyeceğini emin olun sizden daha iyi biliyorum. Şöyle olurdu, böyle olurdu üzerinden de tasvir etmiyorum. Hatta birçok gencin ideali olan bir bölümde eğitim görüyorum. Doğru, kendimi geliştirmek için çalışıyor, mesleki vasıfta yeterli olmak için uğraş veriyorum.

Herkes askerlik için geçerli bahaneler üretebilir. Birisi yıllarca ben çalıştım der, birisi yoksulluk içinde büyüttüğü evladının hakkını arar. Bunların hepsi haklı isteklerdir. Karşı çıkmıyorum.

"Paralı bedel kanunu çıkarmak, zenginler yaşasın, fakirler ölsün demektir. bu kabul edilemez. herkesin vazifesi cepheye gitmektir" (27 ekim 1920)

Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü ile de yazımı tamamlamak istiyorum. Sizin perspektifiniz de hatalı değil. Kendinizce haklısınız. Ancak zorunlu askerlik hizmeti de bir vatan borcudur. Bu da benim görüşümdür. Zaten sizlerin kamu ve özel sektörde çalışmanız dahilinde vatana hizmetiniz gerçekleşiyor. Bunu gönüllü olarak yapmanız, maddi anlam dışında hiçbir önem arz etmiyor.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

DarkJoueur DarkJoueur ! Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek M.
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ş**
  • Mesajlar 400
  • Beğeniler 24 / 96
  • Ticaret 5, (%100)
Ben yarın tecili kaldırmaya gidiyorum ne zaman giderim sizce ? Arkadaşım Aralık 20 sinde gidiyor. Beni ne zamana atar acaba

İçim dışım bir olsaydı, bana bakan seni görürdü.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al