lostyazilim

Kopya İçerik Sıkıntı Yaratır mı?

25 Mesajlar 5.183 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Şimdi konuyu bir toparlayalım. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 sayfaları tamamen para amaçlı alınmış tanıtım yazılarıdır. Bu içerik her ne kadar kopya olsa da, tanıtım yazısı olduğundan dolayı birebir kopyaları çokça bulunuyor. Ben Google gibi getir yaptığım halde, bu tanıtım yazılarına bir ay boyunca indeks aldırmayı başaramadım. Şimdi yeni almış ama aramalarda sonlarda çıkıyor. Hadi bu kolay, bunu geçtim.

Şimdi sırf senin için kopyaladığım bir yazıyı, siteye aynen ekledim. Fakat komiktir, kopyalanmamış bir içerik bulmakta zor yani. Bu yazıdan bir metni alıp, aratalım. (Ulan rastgele bir örnek alalım dedik. Adamın yazısını en az 15-20 site çalmış, pes) Neyse konumuz bu değil. Makaleyi Google gibi getir yaptım. Normalde kendi sitemde Google gibi getir yaptığım özgün makaleler 5 dakika bile sürmeden indeks alır, fakat gördüğünüz gibi indeksten eser yok. Bu son bağlantıya bir hafta bakın. İndeks geç alacak ama en sondan.

Yani kıssadan hisse; içerik kopyalamak hem ahlaken iyi değildir hemde artık Google ve diğer arama motorları bu sistemi aşmışlardır. Ben kazanırım diyenler var. Ben kazandıkları para helal mi diye sorarım. On misli çıkar yarın onlardan. Çöp olmuş bir siteden örnekler verdim. Daha önce kardeşimin sattığı bir site vardı. Alan sadece PR 1 olduğu için almıştı. Teknoloji haberleri sitesini tanıtım yazısı çöplüğü yapmışlar. Son bir aydır aldığı indekslere baktım, tamamı etiketler.

Konuyu siz açtığınız için, deneme ve yorumumun özetini siz çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.
isousluer CengizEr kral55

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
reklam

ceprobot ceprobot WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 174
  • Beğeniler 11 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
Anlamadığım Kopya yaparak hit alınmıyor... Peki neden kopya yapıyoruz ki ?

10 Kopya konu emek verip yayınlayacağına 1 özgün konu yayınla daha iyi...

Kopya içerik göle maya çalmaya benziyor bence... Ya tutarsa ama tutmaz, Google artık işi biliyor...
kral55

kişi bu mesajı beğendi.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Şimdi konuyu bir toparlayalım. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 sayfaları tamamen para amaçlı alınmış tanıtım yazılarıdır. Bu içerik her ne kadar kopya olsa da, tanıtım yazısı olduğundan dolayı birebir kopyaları çokça bulunuyor. Ben Google gibi getir yaptığım halde, bu tanıtım yazılarına bir ay boyunca indeks aldırmayı başaramadım. Şimdi yeni almış ama aramalarda sonlarda çıkıyor. Hadi bu kolay, bunu geçtim.

Şimdi sırf senin için kopyaladığım bir yazıyı, siteye aynen ekledim. Fakat komiktir, kopyalanmamış bir içerik bulmakta zor yani. Bu yazıdan bir metni alıp, aratalım. (Ulan rastgele bir örnek alalım dedik. Adamın yazısını en az 15-20 site çalmış, pes) Neyse konumuz bu değil. Makaleyi Google gibi getir yaptım. Normalde kendi sitemde Google gibi getir yaptığım özgün makaleler 5 dakika bile sürmeden indeks alır, fakat gördüğünüz gibi indeksten eser yok. Bu son bağlantıya bir hafta bakın. İndeks geç alacak ama en sondan.

Yani kıssadan hisse; içerik kopyalamak hem ahlaken iyi değildir hemde artık Google ve diğer arama motorları bu sistemi aşmışlardır. Ben kazanırım diyenler var. Ben kazandıkları para helal mi diye sorarım. On misli çıkar yarın onlardan. Çöp olmuş bir siteden örnekler verdim. Daha önce kardeşimin sattığı bir site vardı. Alan sadece PR 1 olduğu için almıştı. Teknoloji haberleri sitesini tanıtım yazısı çöplüğü yapmışlar. Son bir aydır aldığı indekslere baktım, tamamı etiketler.

Konuyu siz açtığınız için, deneme ve yorumumun özetini siz çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.

8 saat geçmiş, hala indeksten eser yok. Kopya içerik ile indeksleniyorum diyenlere gelsin.

Durgun sular derin akar.

CengizEr CengizEr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Danisman
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 78 / 38
  • Ticaret 1, (%100)

kral55 adlı üyeden alıntı

Sitemde arada 1 de olsa kopya içerik yani başka siteden yazı alıp sitemde yayınlasam zararı ne derece olur?

Lütfen cevaplarınızı bekliyorum, çok tereddütteyim sitemde kopya paylaşsam mı paylaşmasam mı?

s,a

eger sitenizi uzunvadeli birseyler yapmak icin actiysaniz, google de iyi yerlere uzunvadeli olarak gelip ve kalmak istiyorsaniz, googlenin yaptigi updatelerden penalti yemek istemiyorsaniz, size önerim kesinlikle kopya icerik barindirmayniz.

Seo isinden anlayan arkadaslarin site acanlara söyledigi ilk sey kesinlikle özgün icerik kullanin ve ayricalik yaratin.

Kopya icerikle kisa süreligine biryerlere gelebilirsiniz fakat sonunda ya adsens den ban yersiniz yada google sizin indexlerinizin görünürlügünü düsürür yani penalti verir hersey bosa gider.

Az olsun Öz olsun ama saglam olsun, bir gelen okuyan vay bee desin birdaha gelsin.

Kolaygelsin
kral55

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Donjuan Donjuan https://bit.ly/3sCNDLA Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 16 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

Alpi1s adlı üyeden alıntı

Ben bu şekilde düşünerek 2 sene önce bir blogger kurdum ve çok nadir giriş işlemleri yapıyorum bazen kopya, bazen özgün çoğunlukla kopya içerik şuanda paylaşmıyorum google' den çok yüksek hitler geliyor. Adsense de kabul oldu :D :D tabi 1 sene sonra oldu bunlar şimdi ne olur bilemiyorum

Edit: işin kötüsü acemi ticaretliğime gelip site + adsense 40 TL den sattım.

kötü yapmışsın :) keşke biraz daha bekleseydin!

https://bit.ly/3sCNDLA

deg35 deg35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Danci adlı üyeden alıntı

Sen bence kopya içerikten bir şey olmaz diyenlerden referans iste bakalım :) Bazıları çok iddialı konuşuyor ama herhalde istisna yaşanabilecek durumları göz önünde bulundurmadan cevaplama yapıyorlar. Bence sen kopyadan kesinlikle uzak dur.

gir bakalım bi film sitelerine, bi bak bakalım özetlerine.. hepsi aynı film izle kelimesinde ilk sıradaki 2. sıradaki 3. sıradaki hepsi aynı özetler 1. sıradaki yıllardır zirvede 2.si arkadaşım yıllardır bilirim özetler hep sinemalar.comdan eee bu adamlar günlük 100k hiti aşıyorlar..
onları geçtim... ben eski pcinema.org un sahibiyim film izle kelimesinde 2. sıradaydım videolar, özetler full Copy Paste :) noldu? 50k hitim vardı.
ne oldu site dersen. onuda açıklayayım tatile gittim kazandığım paralarla 1 ay boyunca marmariste o bar senin bu bar benim girdim çıktım manitalar havalarda uçuşuyordu :D 1 ay sitenin yüzünde bakmadım hit düştü. sonra sattım siteyi.. zaten bıkmıştım artık başka şeyler yapmak istiyordum..
Yani anlıyacağın kardeşim bu iş en çokta günlük girdiğin içeriklere bakar ve backliklere bakar
haaa copy paste yapmadan kendim içerikleri yazsam olurmu dersen olur kardeşim onunda faydasını görürsün.. örneğin ben özetleri artık kendim yazıyorum. çünkü sonuçları merak ediyorum.. ama hala tık yok ;) bundan 1.5 sene önce kopya özetlerle 10k hite çıkardığım siteyi 2 aydır kendi özetlerimle daha biyere getirebilmiş değilim :) hatta temayı bile kendim yaptım örneğini göremezsin google belki sever farklı diye ama tık yok google amcadan.. bekliyoruz bakalım sonucu neler olcak
kral55

kişi bu mesajı beğendi.

kral55 kral55 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 251
  • Beğeniler 118 / 35
  • Ticaret 10, (%100)
ARKADAŞLAR ;

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum fakat ben ne yapsam anlamadım şimdi , biri diyo 50 k hitim vardı copy paste ile, özgün paylaşıyomhit yok dio biride dio ki kesinlikle kopya içerik girme indexlerin azalır dio anlamadım gitti :)

Donjuan Donjuan https://bit.ly/3sCNDLA Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 16 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

ARKADAŞLAR ;

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum fakat ben ne yapsam anlamadım şimdi , biri diyo 50 k hitim vardı copy paste ile, özgün paylaşıyomhit yok dio biride dio ki kesinlikle kopya içerik girme indexlerin azalır dio anlamadım gitti :)

Kafan daha çok karıştı galiba :)

kopya içeriksiz zor olur zaten, kopya içerikle de risk taşır! Ne yapmak lağzım?
:)
kral55

kişi bu mesajı beğendi.

https://bit.ly/3sCNDLA

deg35 deg35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

ARKADAŞLAR ;

Bak kardeşim kopya içerik zararlıdır diyenler.
Bu konuyu forum sitelerinde okuyup okuyup gelip burda sana aktaranlardır. :)
kardeşim bi nevi onlarda okudularını kopyalayıp sana yapıştıranlardır anlıyacağın ;) :D :D
kral55

kişi bu mesajı beğendi.

kral55 kral55 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 251
  • Beğeniler 118 / 35
  • Ticaret 10, (%100)

Donjuan adlı üyeden alıntı

Kafan daha çok karıştı galiba :)

kopya içeriksiz zor olur zaten, kopya içerikle de risk taşır! Ne yapmak lağzım?
:)

Bende onu merak ediyorum ya copy paste yazılar paylaşsam http://www.limitsizindir.net siteme yazık eder miyim yoksa hitim artıp googleın gözüne girer miyim ??

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al