lostyazilim

Firma yetkilileri, sunucu sahipleri, bayilik hesabı olanlar

6 Mesajlar 969 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Merhabalar, şuan yönettiğim baktığım 100+ site mevcut, tüm işleriyle ilgileniyorum. Şahsi sitelerim için kullandığım xxx firması ile bir sorun yaşamaktayım ve artık bu beni fazlasıyla yormaya başladı. Lütfen sunucu yönetimi hakkında bilgi sahibi olanlar ve hosting firmalarında çalışan arkadaşlar yada konuya dair bilgisi olan kişiler cevapsız bırakmasın.

Geçtiğimiz hafta yandex ve wmtools panelinde uyarılar gördüm, ki uyarılar gelmese de yaptığımız analizler sonucunda birşeylerin ters gittiğini anlamıştım. (Arama sorgularına gelen cevapların sitenin içinde alakasız konulara denk gelmesi vs.) Neyse ilgili firmada yetkililere ulaştım, wmtools'da vs gelen uyarı botların siteye erişemediği uyarısıydı, şimdi şöyle ki bu firma yetkilisi botların yeni ipler vs olduğu için engellendiğini söylüyor, fakat ben inanmıyorum, 4 farklı hosting firmasında ki bunlar öncü firmalar bayilik hesapları mevcut hiçbirinde böyle bir sorun yokken bu xxx firmasında sorunun gerçekleşmesi ve bunun sonucunda henüz gelişmekte bir sitenin önüne engel koyulmuş olması canımı sıkmakta.

İlgili şahıs sorunu şu şekilde dile getiriyor, şu kadar sürede şu kadar istek sayısı vardır bundan daha fazlası olması durumunda saldırı olarak algılanmakta ve ipler engel yemektedir, bu google botlarının ipleride arada bu engele takılmakta. Bu botlara engel olayının kesin bir çözümü yok mu ? 1 haftayı geçik süredir robots.txt dosyasında ve wmtoolsda uyarılar mevcut.

Tavsiye ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

wmaraci
reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Sorun firma, sunucu taraflı görünüyor. Yeni bir özel sunucuya veya firmaya geçmeizi öneririm. Çalışmak isterseniz profesyönel olarak yardımcı olabilirim bu konularda.

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Sorun firma, sunucu taraflı görünüyor. Yeni bir özel sunucuya veya firmaya geçmeizi öneririm. Çalışmak isterseniz profesyönel olarak yardımcı olabilirim bu konularda.

Merhaba Tural hocam, açıkcası konuya mesaj yazılmasaydı sana danışacaktım, sunucuya gerek olmadan orta ölçekte bir reseller paketi işimi görmekte, bu engellemenin sebebi nedir ? Kullandıkları saçma güvenlik duvarı adındaki yazılım mı ? Keza sitenin robots.txt dosyasında elzem bir satır yok aynı şekilde hiçbir şekilde botları engelleyecek bir çalışmada yok. Sence sebebi ne olabilir ?

Olmadı sunucu alıp bırakacağım artık, dijital ocean kullanıyordunuz galiba aynı şekilde tavsiyelerde de o yer alıyordu.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Merhaba Tural hocam, açıkcası konuya mesaj yazılmasaydı sana danışacaktım, sunucuya gerek olmadan orta ölçekte bir reseller paketi işimi görmekte, bu engellemenin sebebi nedir ? Kullandıkları saçma güvenlik duvarı adındaki yazılım mı ? Keza sitenin robots.txt dosyasında elzem bir satır yok aynı şekilde hiçbir şekilde botları engelleyecek bir çalışmada yok. Sence sebebi ne olabilir ?

Olmadı sunucu alıp bırakacağım artık, dijital ocean kullanıyordunuz galiba aynı şekilde tavsiyelerde de o yer alıyordu.

Her zaman yazabilirsiniz. Sorun bir sıra faktörlerde olabilir. Firmanın profesyönel olammasında, çalışan elemanların hatalarında, veya kullandıkları dengesiz yazılım veya fiziksel güvenlik duvarlarında. Reseller paketi yetiyorsa fazla bir şeye gerek yok. Sadece olarak normal bir firmaya geçmenizi öneririm.

Aslında pek bir firmayla çalışmıyorum. Müşterinin sitesine, bütçesine ve isteğine uygun olarak firma belirliyorum. Ama dediğim gibi siteniz çok ise ve tüm kontrolun sizde olmasını istiyorsanız elbbette sağlam bir sunucu ve yapılandırma tercih edilmelidir. Çalıştığınız ve bu sorunları yaratan firmayı öğrenebilirmiyim? Son günlerde bir kaç arkadaşda da böyle sorunlar vardı. Google botları siteye erişmiyordu. Ama firma sorun bizde değil diyorlardı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Her zaman yazabilirsiniz. Sorun bir sıra faktörlerde olabilir. Firmanın profesyönel olammasında, çalışan elemanların hatalarında, veya kullandıkları dengesiz yazılım veya fiziksel güvenlik duvarlarında. Reseller paketi yetiyorsa fazla bir şeye gerek yok. Sadece olarak normal bir firmaya geçmenizi öneririm.

Aslında pek bir firmayla çalışmıyorum. Müşterinin sitesine, bütçesine ve isteğine uygun olarak firma belirliyorum. Ama dediğim gibi siteniz çok ise ve tüm kontrolun sizde olmasını istiyorsanız elbbette sağlam bir sunucu ve yapılandırma tercih edilmelidir. Çalıştığınız ve bu sorunları yaratan firmayı öğrenebilirmiyim? Son günlerde bir kaç arkadaşda da böyle sorunlar vardı. Google botları siteye erişmiyordu. Ama firma sorun bizde değil diyorlardı.

Yönettiğim siteler 150+ sayıda olsa da onlar için kullanımda olan natro, hostgator vb. firmalar mevcut fakat bunlarda bir sorun görmemekteyim, bende aynı şekilde düşünüyorum, arama motoru botlarının sunucu tarafından engel yemesi kadar saçma birşey olabilir mi, gözümden düştüler açıkcası. İlgili firmayı mesaj olarak gönderiyorum.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Burada google botunun hata payı sıfıra beraberdir. Hatta hata googlede demek gülünç olurdu :) Sorun dediğim gibi sadece sunucu taraflıdır.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al