lostyazilim
tr.link
lstbozum
tr.link

SeydaBozkurt SeydaBozkurt Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 16 / 17
  • Ticaret 6, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Yazılım mühendisleri yazılım ağırlıklı eğitime başlamalarına rağmen programın amacı tam olarak bu değil. Mezun olan yazılım mühendislerinin büyük bir çoğunluğu satış yöneticisi, müdür hatta CEO pozisyonlarında görmeniz muhtemel. Yazılım ile ilgilenen aşırı az. Yazılım Mühendisliği Endüstri Mühendisliği gibi bir bölüm. Elektrik-elektronik ya da Bilgisayar okumanız sizi için daha hayırlı olacaktır. Ki sanırım Meslek Lisesi'ndesiniz, meslek lisesi tercih eden öğrenciler lisans programlarına devam etmemeliler (bu benim görüşüm çünkü bu iş dünyada böyle ve meslek liselerinin amacı kalifiye eleman yetiştirmek).

hocam benim yazılıma ayrı bi ilgim var ben bunu 7-8. sınıftan beri büyüklerimden dolayı istiyodum yoksa anadolu lisesine giderdim sırf bu bölüm için gittim Ve meslek lisesi değil Teknik liseyim onun büyük bi farkı var okuyanlar bilir.

KaanGundovan adlı üyeden alıntı

Ben bu işe liseden önce 8. sınıfın sonunda başlamıştım. Bu sayede bende senin gibi Bilgisayar bölümünde okudum. Şimdi bir vakıf üniversitesinde burslu olarak bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. @Fırtına1453 = senin yorumunu şöyle düzeltmek isterim; derslerini ve sınavlarını kısacası çalışmalarını aksatmadan bu işleri yapman lazım. Her şeyini koyarsan gerçekten ortada kalırsın.

Hayatımda hiç Android programı yazmadım ama bende bu işlere sadece öğrenmek için girmeyi düşünüyorum. Biraz araştırma yapmıştım ve edindiğim bilgiler şöyle :

-Google Play, App Store'a göre daha fazla çöp uygulamaya sahip.
-Google Play'de App Store'dan daha fazla uygulama var.
-Bu işte başarılı olursan iyi para var.
-Bu işte başarılı olmak hiçte kolay değil.(Üstteki madde sevindirmişti halbuki)
-İnternette araştırma yapıp videolu dersler izleyerek bu işe başlayabilirsin.
-İnternetten ucuza bu konu hakkında kitaplar satın alabilirsin.(Bkz : Kitap Yurdu)
-Kitaplar senin işine çok yarayacak.

Şöyle yapılır, böyle yapılır diyemedim ama bildiklerimi yazmak istedim. Hayat sınavında (YGS&LYS) başarılar, inşallah istediğin üniversitede istediğin bölümü kazanabilir, istediğin hayallerini başarıyla gerçekleştirebilirsin.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam sağolun sizede başarılar

wmaraci
reklam

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

WebKansiper adlı üyeden alıntı

hocam benim yazılıma ayrı bi ilgim var ben bunu 7-8. sınıftan beri büyüklerimden dolayı istiyodum yoksa anadolu lisesine giderdim sırf bu bölüm için gittim Ve meslek lisesi değil Teknik liseyim onun büyük bi farkı var okuyanlar bilir.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam sağolun sizede başarılar

Anladım hocam. Anadolu olduğum için farkı bilmiyorum. Ama isminden farklı olduğu anlaşılıyor :). Bende bilgisayar ya da elektrik-elektronik okumak istiyorum. Başarılar dilerim.

• Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 16 / 17
  • Ticaret 6, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Anladım hocam. Anadolu olduğum için farkı bilmiyorum. Ama isminden farklı olduğu anlaşılıyor :). Bende bilgisayar ya da elektrik-elektronik okumak istiyorum. Başarılar dilerim.

umarım istediginiz olur ama araştırınca bilgisayar mı yazılım mühendisliğimi diye %90 yazılım cıktı :) bence sizde yazılım okuyun

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

WebKansiper adlı üyeden alıntı

umarım istediginiz olur ama araştırınca bilgisayar mı yazılım mühendisliğimi diye %90 yazılım cıktı :) bence sizde yazılım okuyun

Yok hocam internetteki bilgilere güvenmeyin. Bilgileri bire bir öğrencilerden aldım. Derin bir araştırma yapınca her şey gözler önüne seriliyor zaten. Eğer kazanabilirsem hedefim ODTÜ Elektrik Elektronik. Olmazsa Bilgisayar düşünüyorum. Zaten büyük üniversiteler yazılım yok. Sadece bir kaç özel üniversitede var.

Ek Olarak: "Ve bence Yazılım Mühendisliği İşletme gibidir. Bir projenin içinde çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisi olman gerekir. Yazılım mühendisi ise projenin yönetimini üstlenir. Ve Bilgisayar Mühendisliğinde Türkiye için iş alanı çok daha fazla. "

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 16 / 17
  • Ticaret 6, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Yok hocam internetteki bilgilere güvenmeyin. Bilgileri bire bir öğrencilerden aldım. Derin bir araştırma yapınca her şey gözler önüne seriliyor zaten. Eğer kazanabilirsem hedefim ODTÜ Elektrik Elektronik. Olmazsa Bilgisayar düşünüyorum. Zaten büyük üniversiteler yazılım yok. Sadece bir kaç özel üniversitede var.

Ek Olarak: "Ve bence Yazılım Mühendisliği İşletme gibidir. Bir projenin içinde çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisi olman gerekir. Yazılım mühendisi ise projenin yönetimini üstlenir. Ve Bilgisayar Mühendisliğinde Türkiye için iş alanı çok daha fazla. "

aynen bende oyle bire bir öğrencilerle konuştum.. yazılımda kendi işinin patronu olabilirsin ama bilgisayar mühendislğinde değil

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Gençler oldukça yanlış ve afaki bilgilerle konuşuyorsunuz.

Yazılım Mühendisliği bildiğim kadarıyla(2010 bilg. lisans , 2014 yüksek lisans mezunuyum) zaten bir lisans programı değildi 2-3 seneye kadar fakat bazı vakıf üniversiteleri böyle bir gereksinim duyup bu tür bir bölüm açmışlar..

Amaçda şu aslında; Bilgisayar Mühendisliği zaten aslında tam anlamıyla bir mühendislik değildir.. Bilgisayar bilimi olarak ABD'de geçer genelde fakat yer yer mühendislik olarakta atfedilir, bana görede mühendislik olması saçmadır.

Bilgisayar Mühd. içinde Network, Yazılım, Sistem, Database, Analiz, İstatistik gibi envayi çeşit dersler alırsınız.. Sonucunda bunlardan parça parça birşeyler öğrenirsiniz. İsteyen Network Mühendisi, Yazılım Geliştirme Mühendisi, Database Admin, Sistem Admin, Uygulama sunucu adminler, Analist gibi ünvanlarla rahatça kendini geliştirdiği sürece iş bulabilir..

Gördüğünüz gibi oldukça geniş bir alan mevcut..

Yazılım Mühendisi ise daha spesifik ve Türkiye'de vakıf üniversitelerinde ihtiyaç hissedilip açılmış yeni lisans ve devlet üniversitelerinde ise yüksek lisans programı olarak mevcuttur. Amacı Bilg. Mühd. içindeki bu koca uçurum ve içerilerinde ayrı ayrı dünyaları bulunan bölümlerden çıkıp Yazılım alanında uzmanlaşmak isteyenler içindir..

Yazılım için illa Yazılım yada Bilg. Muhd. mi bitirmek gerekir, şahsım adına sorarsanız asla! Şuan çalıştığım firkette Front-End Developer takımının lideri bir makine mühendisi lisans ve yüksek lisans mezunu.. daha önce beraber çalışma fırsatı bulduğum bir arkadaş vardı Yazılım Mimari pozisyonunda çalışıyordu ve kendiside bir Makine mühendisi idi ve şuanda Türkiye'de e-ticaretin pazar lideri olan şirkette yazılım departmanı yöneticisi olarak kariyerine devam etmektedir.. Bunun yanısıra, jeofizik mühendisi, bilgisayar öğretmenliği, fizik, endüstrü mühendisliği, işletme, iktisat, matematik, matematik mühendisliği vb.. bölümlerdne mezun olmuş bir çok yazılım geliştirme mühendisi tanıdığım ve beraber çalışma fırsatı bulduğum arkadaşlarım oldu..

aynen bende oyle bire bir öğrencilerle konuştum.. yazılımda kendi işinin patronu olabilirsin ama bilgisayar mühendislğinde değil

:) Kimle konuştun bilmiyorum güzel kardeşim ama yemeksepeti.com'un sahibi boğaziçi işletme mezunudur. Eğer girişimci ruhun ve iyi bir projen varsa ve bunu pazarlayabilirsen, kendi işinin patronu olursun.. Bunun yazılımla alakası yok..

Ve bence Yazılım Mühendisliği İşletme gibidir. Bir projenin içinde çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisi olman gerekir. Yazılım mühendisi ise projenin yönetimini üstlenir. Ve Bilgisayar Mühendisliğinde Türkiye için iş alanı çok daha fazla.

Yazılım Mühendisliği programının içeriğine baktınız mı birde işletme nin ? Aynı olmadığını görebilirsin ben işletmede numerik analiz, veri yapıları gibi şeyler görmüyorum :)

Proje yönetimini üstlenmek çok afaki bir deyim. Projelerin bir teknik lideri birde insan yöneten lideri vardır aralarında fark şudur. Teknik lider sadece teknik açıdan projede çalışan mühendislere destek olur ve yazılımın alt yapısını oluşturur ve teknik iş dağılımını yapar.. Projenin insan yöneten kısmına ise yönetici denir işte projenin asıl sahibi o dur aslında.. Çünkü teknik liderden projenin ne durumda olduğunu, zaman yönetimini, insan yönetimini ve müdüre raporu veren kişi bu mübarek insandır :)

Bir arkadaş sınava çalışmak demiş ve Türkiye gerçeği demiş.. Oldukça realistik bir yaklaşım ve doğru tespit.. Matematik bilmeden programcı olunmaz gençler, olanlar ise database'e sorgu atıp, veri çektiklerinde kendilerini programcı sanarlar.. Onlardan ise çok var ;)

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Yazılım Mühendisliği programının içeriğine baktınız mı birde işletme nin ? Aynı olmadığını görebilirsin ben işletmede numerik analiz, veri yapıları gibi şeyler görmüyorum :)

Proje yönetimini üstlenmek çok afaki bir deyim. Projelerin bir teknik lideri birde insan yöneten lideri vardır aralarında fark şudur. Teknik lider sadece teknik açıdan projede çalışan mühendislere destek olur ve yazılımın alt yapısını oluşturur ve teknik iş dağılımını yapar.. Projenin insan yöneten kısmına ise yönetici denir işte projenin asıl sahibi o dur aslında.. Çünkü teknik liderden projenin ne durumda olduğunu, zaman yönetimini, insan yönetimini ve müdüre raporu veren kişi bu mübarek insandır :)

Bir arkadaş sınava çalışmak demiş ve Türkiye gerçeği demiş.. Oldukça realistik bir yaklaşım ve doğru tespit.. Matematik bilmeden programcı olunmaz gençler, olanlar ise database'e sorgu atıp, veri çektiklerinde kendilerini programcı sanarlar.. Onlardan ise çok var ;)

Sizin kadar bilgim tabiki yok ama "akrabalarım" içinde bilgilsayar, iktisat ve işletme okumuş kişiler var. İyi üniversitelerden mezun olmuş ve kariyerlerinde başarılı insanlar. Bildiğimiz şeyleri onlardan edindim. Yazılım mühendisinin yöneticliğinden bahsettiğim şey tabiki işletme değildi. Teknik anlamda "işletme". Pek açıklayıcı olamadım ama bahsettiğim şeyi anlatabildiğimi düşünüyorum. Söylediğinize (matematik olayı) de sonuna kadar katılıyorum. Az önce karnemi aldım ve zor bir okulda gayet iyi bir matematik ortalaması aldım :) Hatta bu yüzden şu an mutluyum :D

OguzEREN OguzEREN MustafaKemalAtatürk Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Computer Engineering
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 216
  • Beğeniler 54 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikli olarak kazanmayı ve şuanda da kendinizi harıl harıl çalışmaya adamanız gerekmektedir. YGS oldukça zor bir sınav ve şuan denemelerden kaç alıyorsanız ygs'de de aşağı yukarı aynı puanı alırsınız.(Kendi Tecrubem) Bundan dolayı netlerinizi yükseltmeye bakın. Sürekli konu çalışın. Kazandıktan sonra istediğiniz yazılımı öğrenmek için gerekli vaktiniz olacak :)
Şayet YGS'den kötü bir puan alırda yazılımı tercih edemezseniz başka bir 4 yıllağa gitmeden önce 2 yıllık geçiş hakkınız olduğunuda hatırlatayım. 2 yıldan sonra DGS ile gene mühendislik hayalinizi devam ettirme gibi bir olay söz konusu :)

A good friend would give you the shirt off his back.

yakupahmet yakupahmet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 180
  • Beğeniler 30 / 19
  • Ticaret 2, (%100)
Vallla bende elektrik elektronik muhendisiyim bu isin lisans la alakasi yok ben su an c# yazilimla ugrasiyorum ve kendi hedeflerim var bir kere sadece c++ dersi aldim baskada yazilim gostermediler ama heves iste. Ayrica kendi bolumumude cok seviyorum. Kendi isinin patronu olmak konusuna gelincede yemek sepeti ornegi cok anlasilir olmus :)

Başarılıyı taklit edersen başarısız olduğunu kabul etmiş olursun
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al