-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba arkadaşlar sizlere aklımda olan bir iş için düşüncelerinizi almak istiyorum. 1000 TL kadar bir sermaye yapıp alan adi ticaretine atilmayi düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlardan konuya yorum atarlarsa sevinirim.
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
1000 TL sermaye ile çok harika domainler alamazsın, aldın diyelim yine aldığından fazla bir rakama satamazsın.
Domain piyasası eskisi gibi hareketli değil.
Şimdilerde jenerik kaliteli domaini satın alan veya denk düşürenler direk projeye giriyor.
Godaddy üzerinden ihaleleri takip edebilir backorder yapabilirsin.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Ticaret
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Mertcan adlı üyeden alıntı
1000 TL sermaye ile çok harika domainler alamazsın, aldın diyelim yine aldığından fazla bir rakama satamazsın.
Domain piyasası eskisi gibi hareketli değil.
Şimdilerde jenerik kaliteli domaini satın alan veya denk düşürenler direk projeye giriyor.
Godaddy üzerinden ihaleleri takip edebilir backorder yapabilirsin.
Bir zamanlar olay olduğu ve tartışmaların hat safhada olduğu sektör değil mi :) 1 TL'ye alınan domainleri 5 TL'ye açık arttırma ile satışının yapan ve sürekli müşteri potansiyeli olan kişiler vardı hatta economist diye biri vardı dola*dırıcı :) Umuyorum bu projelere adım atan arkadaşlarımız güven veren arkadaşlarımız olur da bizler de en iyi şekilde faydalanırız
Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Gerek yok bence bu ticarete girmeye kendi işin varsa ondan devam et
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ş** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Hocam snapnames üzerinden domain fiyatlarını takip et ama domain olayında biraz tecrübe gerekiyor sanırım . Hemen 1000 tl alıp domainlere aktarma yanılma payın büyük olur . Zaman içerisinde hangi domain daha yararlı olur kafanda oturur bu şekilde yatırıma başla. Bu arada geçen gün domain yatırımı yapayım dedim baktım domainler benim alabileceğim tarzda değil çok yüksek fiyatları var hele ki ingilizce iyi domainlerin fiyatları çok yüksekten uçuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Paranı bir anda gaza gelip çar çur etme. Bu iş öyle göründüğü gibi kolay değil. Benim ve bir çok kişinin yaptığı hata internette 3-5 gün makale okuyup , ooo beleş para moduna girip, gözleri karartıp, elindeki parayı domain register etmeye harcamak. İlk bir kaç gün aldığın domainler gözüne çok değerli gelir sonra aykar geçer kimse tek bir mesaj bile atmaz o domainler için. Senin kararan gözler açılır , biraz olsun neyin ne olduğunu hangi domainin değerli olduğunu anlamaya başlarsın bu süre zarfında ama iş işten geçmiştir.
Bu yüzden yapacaksan , hemen atılma , bir kaç ay fiyatları incele ne ne kadara satılmış , neler değerli , hangi domainler çöp oku araştır. İnternet dolu kaynak.
Öyle ucuza kaliteli domain kalmadı artık. Gideyim sıfır domain uydurayım sonrada binlerce liraya satayım diye bir şey yok. Ya hali hazırda birinin elinde olan domaini sahibine para verip alacaksın sonra başkasına satacaksın yada düşen kaliteli domainler için açık artırmalara katılacaksın.
Sabrın yoksa bu işlere hiç girme.
Bak yine uyarıyorum öyle 1000 lirayı koyayım ortaya 1 ay 2 ay 5 ay sonra 2000 lira olsun , yattığım yerden para gelsin mevzusu varsa aklında hiç bulaşma pişman olursun.
hangi domaine ne zaman talip çıkacağı , kaç para teklif edeceği belli olmaz.
Ayrıca hangi domainin para edeceğide çok ciddi tecrübe gerektirir.
tabi olmayacak şey değil ama tedbirli ilerle , öğren araştır. Bu ticaret diğer ticaretlere pek benzemiyor.
Benim düşüncem böyle.
1 kişi bu mesajı beğendi.
---