KDOGAN adlı üyeden alıntı

Paravan bloglar hakkında şunları söyleyebilirim.

Eğer genel bir internet siteniz varsa paravan bloglarınızı internet sitenizin kategorilerine göre açmalısınız. Mesela "hayvanlar" kategorinizde 100 adet yayınınız var diyelim. Hayvanlara odaklı bir paravan blog açıp bu kategorideki yazıları onlarla beslemelisiniz.

Gün geçtikçe aynı içeriğe sahip olduğunuz sitelerden aldığınız backlinklerin değerleri artmaktadır. Google bunu daha samimi ve doğal buluyor sanırım. Kesin olmamakla birlikte söylemeliyim ki paravan bloglarınızdaki içerikten çok içeriğin özgünlüğü, içeriklerde kullandığınız görseller, videolar ve paravan blogların eski oluşu ile birlikte linklerle beslenmiş olması daha büyük bir öneme sahiptir.

20-30 içerik girip paravan bloglarınızın eskimesini bekleyin. Bu sırada yapabiliyorsanız eğer paravan bloglarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.

Paravan bloglar arasındaki link ağına karşı olduğumu belirtmek isterim. Google algoritmaları bu tür şeyleri anlayamayacak kadar basit yapılara sahip değildir.

Yine belirtmek isterim ki SEO zaman ve sabır işidir. Sabredemeyen insanlar bu işte başarıyı kolay kolay yakalayamazlar.

İyi çalışmalar diliyorum, güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Ek Olarak:

Merhaba,

Sitenize eskimesi için biraz zaman tanımalı,
Sitenizin içerisinde yer alan yazılarda linkleme (site içi linkleme denmekte) yapmalı fakat bunu abartmamalı,
Sosyal medya üzerinden sitenizi günlük ve düzenli sayılarda tanıtmalı ve içeriklerinizi günün saatelerine yayarak girmelisiniz.

Günlük 3 içerik, 24 saate bölündüğünde 8 saatte 1 içerik yapar. Sitenize 8 saatte 1 şeklinde içeriği girerseniz botlar sitenize daha fazla uğrar ve bu da sitenizin hızlı bir şekilde gelişimini kolaylaştırır.

Bir süre sonra botlar sitenizden hiç ayrılmayacaktır, bu da anında index ve değişikliklerin Google tarafından hızlı kayıt edilmesi demektir.

İyi çalışmalar dilerim.

Özür dileyerek ek bir soru sormak istiyorum. Örneğin 10 ana başlıkta paravan blog açmam gerektiğini düşünüyorum bu dediklerinize göre. 30'ar içerikten 10*300=300 içerik girmem gerekli demek oluyor. Bu içerikleri yazdırmaya kalkarsam 300*4=1200 TL para + emeğe mal olacak demektir bu işlem.

Bu noktada şu soru işareti takılıyor kafama, acaba paravan bloglarla uğraşmak yerine(turizm işi yaptığımızı varsayarsak) gezi ve seyahat bloglarından tanıtım yazısı sayesinde link almak daha kolay ve daha etkili mi olacaktır. PR değeri, eski site olmaları ve özgün içerik avantajını düşününce bu daha maliyetli olmasına rağmen daha etkili bir yol olabilir mi?