hatuu adlı üyeden alıntı
Merhabalar hocam. Öncelikle yaptığın bu güzel iş için çok teşekkür ederim, gerçekten birçok insana önemli yardımları olacağından eminim bu konunun.
Ben paravan bloglar hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum? Paravan bloglar kurup ana sitemi beslemeyi düşünüyorum, bu doğru bir yol mudur? Her anahtar kelimeye özel bir paravan blog kurup ve anahtar kelimemle ana sitemi oralardan beslemek ne kadar mantıklıdır? Paravan siteden ana siteyi beslerken özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır? Bide kuracağım paravandan ana sitemi beslemeye başlamadan önce ne kadar içerik girmiş olmalıyım ve ne kadar süre beklemeliyim?
Açıkcası seo konusunu yeni öğrenmeye başladım daha önce hiç tecrübem olmadı.
Paravan bloglar hakkında şunları söyleyebilirim.
Eğer genel bir internet siteniz varsa paravan bloglarınızı internet sitenizin kategorilerine göre açmalısınız. Mesela "hayvanlar" kategorinizde 100 adet yayınınız var diyelim. Hayvanlara odaklı bir paravan blog açıp hayvanlara yönelik ana sitenizdeki yazıları hayvanlara yönelik olan paravan blogunuz ile beslemelisiniz.
Gün geçtikçe aynı içeriğe sahip olduğunuz sitelerden aldığınız backlinklerin değerleri artmaktadır. Google bunu daha samimi ve doğal buluyor sanırım. Kesin olmamakla birlikte söylemeliyim ki paravan bloglarınızdaki içerikten çok içeriğin özgünlüğü, içeriklerde kullandığınız görseller, videolar ve paravan blogların eski oluşu ile birlikte linklerle beslenmiş olması daha büyük bir öneme sahiptir.
20-30 içerik girip paravan bloglarınızın eskimesini bekleyin. Bu sırada yapabiliyorsanız eğer paravan bloglarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Paravan bloglar arasındaki link ağına karşı olduğumu belirtmek isterim. Google algoritmaları bu tür şeyleri anlayamayacak kadar basit yapılara sahip değildir.
Yine belirtmek isterim ki SEO zaman ve sabır işidir. Sabredemeyen insanlar bu işte başarıyı kolay kolay yakalayamazlar.
İyi çalışmalar diliyorum, güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.
İyi forumlar.
Ek Olarak:
JetvelNet adlı üyeden alıntı
Merhaba, yaklaşık 20 günlük bir kadın sitem var. günlük 2-3 özgün içerik giriyorum yani yaklaşık 50 özgün içerik var. seo adına herhangi bir şey yapmalımıyım. sadece düz içerik girmek ne kadar işime yarayacak.. ekstra olarak neler yapabilirim sitem için..
Cevaplarsanız sevinirim.. Teşekkür ederim
Merhaba,
Sitenize eskimesi için biraz zaman tanımalı,
Sitenizin içerisinde yer alan yazılarda linkleme (site içi linkleme denmekte) yapmalı fakat bunu abartmamalı,
Sosyal medya üzerinden sitenizi günlük ve düzenli sayılarda tanıtmalı ve içeriklerinizi günün saatelerine yayarak girmelisiniz.
Günlük 3 içerik, 24 saate bölündüğünde 8 saatte 1 içerik yapar. Sitenize 8 saatte 1 şeklinde içeriği girerseniz botlar sitenize daha fazla uğrar ve bu da sitenizin hızlı bir şekilde gelişimini kolaylaştırır.
Bir süre sonra botlar sitenizden hiç ayrılmayacaktır, bu da anında index ve değişikliklerin Google tarafından hızlı kayıt edilmesi demektir.
İyi çalışmalar dilerim.