-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Hangi ülkede kaç tane olduğu beni çok ırgalamaz. Onların santrallerini örnek alanlar bir gün de çıkıp yaşam standartlarını örnek alsınlar, alım güçlerini, eğitim sistemlerini, siyasal yapılarını, demokrasilerini, insan hakları standartlarını yani benim işime yarayacak şeylerden bahsetsinler .
Kim ne söylerse söylesin şu saatten sonra zaten engel olunabileceğini düşünmüyorum. O yüzden savunan da karşı çıkan da kendini boşa yoruyor. Halkın zerre umrunda değil sonuçları hakkında da zerre fikir sahibi değil. Ahırda ki eşeğine benzeyen çocukları doğacakmış, 95 numara askılı kullanan kocalar olacakmış, sakallı kalın bacaklı belki de kuyruklu karıları olacakmış kimin bunlar hakkında bilgisi var ki ? Halk böyleyken kandırması da kolay ; Bunlar bizim büyümemizi istemiyorlar. Ah be kardeşim herkesten çok büyümeyi asıl karşı çıkanlar istiyorlar ama gel gör ki hayatı 2 tv kanalından ibaret olan insanlar bunu asla anlayamayacak.
Ben nükleeri istemiyorum sebepleri de ;
Ülkenin lokomtif tarımsal üretim bölgesine kuruluyor.Her üründe atık içerir ibaresi ihracatın sonlanması anlamına gelecek yok mok diyenler kurulunca görürler.
Ülkenin stratejik olarak en zayıf noktasına kuruluyor her türlü terör-savaş-saldırı tehditlerine açık bir konum ve kimse olmazın garantisini veremez.Ortadoğu dedin mi duracaksın, sabah bi kalkmışsın babası oğluyla savaşıyor abi kardeşle savaşıyor öyle bir bölge .
Ülkenin turizm bölgesinin dibine kuruluyor , olası en ufak kazada aksaklıkta söylentisi bile turizmin canına okur . Akdeniz de turizm tarih olur ve böyle bir durumda geri dönüş yok. Etkileri yüzyıllar boyu sürecek bir olay ve ekonomik olarak enerjiden daha fazla maliyeti olur bu durumun.
Yapılan santral bize ait olmayacak ve ha dışarıdan gaz satın alıp elektrik üretmişiz ha ülkemizde yabancıya santral kurdurup oradan satın almışız. Mantıklı gelmiyor üstelik maliyetleri konusunda da atla deve bir ekonomik katkı sağlamayacak. Yani 100 lira gelen elektrik faturası bunca riske rağmen 50 liraya falan düşmeyecek.
Bu lanet santrali yapan ülke sağı solu belli olmayan Rusya ve işletmecesi de kendisi olacak ve sen ülkenin anahtarını stratejik olarak düşman olabileceğin bir ülkeye bırakacaksın. Yani her koşulda Rusyaya hayati bir konuda gebe kalacaksın ve bu tarih boyunca böyle sürecek. Bunun da mantıklı tarafı yok.
Bu santralin gebeliği yarın öbür gün siyasal pazarlıklara konu olacak bunu da yaşayıp göreceğiz hepimiz. Siyasi derken iç değil tabi ki uluslararası siyasi pazarlıklar.
Bu apaçık sıkıntıların her biri santrale karşı gelmeye yeter de artar bence.
Bunları öngörebilmek için atom mühendisi falan olmaya gerek yok.
Nükleer santral başka uygun bir yere ve tamamen Japonlar tarafından Türkiyeye ait olarak ve teknoloji paylaşımı şeklinde yapılsa asla karşı çıkmazdım. Geçen yıl konuşmalar tartışmalar olmuştu yine forumda ve santrale ihtiyaç varsa elbet yapılmalıdır demiştim. Fakat Rusya dediğinizde ve kurulacak yeri görünce elbet iş değişir. Büyük riskler içeren bir şeyi bu kadar az kâr için yapmak hiç akıllıca değil. Hoş biz istemesek de yapılacak orası fakat ülke benim olsa böyle bir şeyi yapmayı tercih etmezdim.
Savunanlar illa siyasi değil ülke menfaati olarak gördüğünden savunuyor olabilir fakat yapanların ülke menfaati için yaptığını düşünmüyorum.
Umalım ki yanılan taraf karşı gelenler olur. Aksi durum bir çok konuda ülkeyi zora sokacak milyonları etkileyecek sonuçlar doğuracak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Eminim en ufak bir nükleer sızıntıda da ilk kaçanlar, bu destekleyenler olacaktır. Ayrıca diğer ülkelerin de nükleer kullandıklarından bahsediyorsunuz ama bu santraller eski ve gelişmiş ülkeler, bu santralleri kapatıp doğal enerji santrallerine dönmeye çalışmaktadır; rüzgar türbinleri ve dalgalardan enerji üreten santraller de başı çekmektedir. Ama muhtemelen Amerika bu dönüşüme katılmayacak çünkü adamlar nükleer santralleri nasıl koruyacaklarını biliyorlar, bizim gibi güvenlik zafiyetleri yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Fransada 59 Adet bulunmakta hala bir sorun göremedim senelerce burdayım
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Başta bir kaç kişiye cevap vermeyi düşündüm. Bir kaç yorumda "+" ya basmaya başladım. Sonra baktım o kadar çoğalmış ki cevap yazarsam bende çok bilmiş, atom mühendisi olurum diye korktum o yüzden yazmadım (herkese aynı şeyi yazmama rağmen olacaktı bu, bildiğini sanan arkadaşlar aynı şeyleri farklı yollardan söylemiş, hep haklılar ya (!)). Söylemek istediğim tek şey, birilerinin peşinden gitmek yerine hiç bir zaman kendi rotamızı çizmeye çalışmadık. Sonra birileri bizi kıskanıyor durdurmak istiyor diye karşı çıkıldı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hükümet neye elini atsa karalama kampanyasına başlıyorsunuz resmen kötülemeye çalıştığınız belli hocam kusura bakmayın. Dünyada bütün ülkelerde nükleer santraller ver bu yazdıklarınız hepsi için geçerli o zaman madem kurulmasın denecek kadar akıllısınız şöyle oturduğun şehir e bir akşam çık bak bakalım kaç tane ışık var elektrik harcanıyor milyonlarca insanın ihtiyacını sen sadece barajlardan elektrik temin ederek kazanamazsın biraz mantıklı düşünerek konuşun devletin her yaptığına muhalefet olmak acizlikten başka birşey değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.