wmaraci reklam
lidertakipci

Hadi paranın gözünü sevelim

58 Mesajlar 7.780 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

erekaone erekaone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 172 / 219
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba siteye üyeliğim henüz yeni, bir çok yazı ve konuya şahit oldum. Bir kaç naciz tavsiye de ben vereyim dedim. Konuyu doğru yere açmadıysam taşıyınız lütfen.

Daha önce blogum da paylaştığım bir yazıydı biraz da eklemeyle burada da paylaşmak istedim. Biraz uzun bir kahve çayla iyi gider (yanında kötü bi alışkanlığınız yoktur umarım :)) Bu işleri bırakıp reel alanda çalıştım 6 ay kadar ancak anladım ki bilgi çağında hala, tabiri caiz ise amelelik bence bizim gibi en azından bazı şeylerden anlayan insanların işi değil. Şimdi tekrar buradayım.

Bizler kimleriz ?
Bizler internet dünyasının görünmeyen insanları. İnsanların vakit geçirdikleri mause ile üzerinde gezindikleri tıkladıkları alanların mücitleri. Programcılar web masterlar, uygulama yazarları, satış yapanlar bla bla. Bizler bu teknolojinin altın çağının işten anlayan çocuklarıyız. Hani bir laf vardı beyin bedeva :) Bizler bedava beynimizle amelelikten kurtulup bu çağın imkanlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışan insanları evet.

Peki bizler neden hala yerimizde sayıyoruz ?
Süreç biraz tek düze ilerliyor sanırım. Yani kişi biraz araştırma yapıyor ve aaa tamam bu alan güzel hadi girelim bu alana diye saldırmaya başlıyor. Oradan buradan öğrendiği biraz bilgiyle hemen iyi kazandıran kategoride bir domain alıyor host alıyor ve başlıyor yazıp çizmeye. Bir süre sonra forumlara gelip siteme kimse gelmiyor diye yakınıyor seo paketlerine paralar ödüyor face twitt kastırıyor vs. biliyorsunuz işte. Sonuç hüsran.

Büyük düşünmüyor muyuz yoksa ?
Peki daha profesyonel çalışanlar neden yerinde sayıyor derseniz. Benim için cevap çok basit. Büyük balık küçük balığı yer arkadaşlar. Girdiğimiz alanlara bir bakalım lütfen o kadar büyük rakiplerle baş ediyoruz ki. Kişi haber sitesi açıyor olsun, rakiplere baksanıza ülkeyi yöneten kuruluşlar doğan grubu cnn ntv vs. vs. Tonlarca haber sitesini kendine rakip ediniyor. Sizce de bu durum komik değil mi ? Ne kadar profesyonel olursanız olun cebinizde çok çok cidi bir bütçe olmadıktan sonra bu rakiplerle baş edilir mi? Yahu adamların TV kanalları var arkadaşlar :D Bu bir çok alanda böyle e-ticaret de, bloglar, kişisel siteler sağlık alanı, teknoloji vs. aklınıza ne gelirse. Çok büyük ve baş edilemez rakipler var. Aşağıda ki resimde alexa tr sıralamalarına bakın bu siteler ilk 10 da yer alırken bu siteleri kendimize rakip ediniyoruz. Üstelik bu siteler aklınıza gelecek her alanda yazıp çizen adamlar. Sadece bir alanda değiller.



Peki bu büyük rakipler paranın gözünü severken bizler kazanmıyor muyuz evet kazanıyoruz. Ne kadar kazanıyoruz bir bakın bakalım. Hatta şu kadarını idda edeyim bu yazıyı okuma gereği duyan çoğu kişi eminim ki o kadar da güzel kazançlar elde etmiyor arkadaşım. Kendini idame edecek kadar kazanıyorsunuzdur ve bu bana yeter diyorsanız devam edin hatta bu yazıyı okumayı bırakın bence böyle mutluysanız. Ya da kazandıklarımızın bir çoğu da daha fazla kazanmak için yaptığımız yatırımlara gidiyor. Sebep çok basit büyük düşünmüyoruz. Google şu an bana kalırsa dünyanın bir diğer versiyonu google bir dünya ve biz bu dünya da çok küçük düşünüyoruz gerçekten. E tamam büyük düşünelim kardeş ne yapacağız nasıl yapacağız ? Okumaya devam…

Google amcayla şaka olmaz
Eğer google siz olsanız size milyarlar yatıran ve bu alanda yıllardır hizmet veren siteleri mi başa getirirsiniz yoksa evde oturup haber sitesi çok kazandırıyor laan diye wordpress den haber teması alıp ordan burdan aldığı haberleri yayınlayan backlink basan span spin vs. gibi işlerle sitesini kastırmaya çalışan Berkcan’ın sitesini mi ? Aynı örneği e-ticaret için düşünelim. E ticaret de marka olmuş sitelerden mi alışveriş yaparsınız yoksa hadigelenucuzunubizdenalsana.biz gibi bir siteden mi ?

Şahsen ben google olsam arama motorumu çöplük yapmaya yeltenen bu sitelere zerre önem göstermem ki google amca da bunu yapıyor. O nedenle sitem neden gerilerde diye yakınıp duruyoruz. Ya adam zaten senin satmaya çalıştığın ürünü çok daha ucuza daha kaliteli bir hizmetle satıyor üstelik bana para ödüyor ziyaretçiyi sitesine çekmem için. Neden senin siteni arama motorumda ön sıralara getireyim. Senin yazdığın haberi, paylaşımı, içeriği zaten daha önce yazan bir site var insanlar bununla ilgili her şeyi orada daha kaliteli bir şekilde buluyor zaten neden senin siten önemli olsun ki ? Üstelik bu site bana tonla para veriyor sen kimsin :) google amca bunu diyor bence. Mesela e-ticaret siten de samsung s6 satmaya çalışıyorsan şu aşağıda ki siteleri rakip edinmen biraz zorlayıcı bir durum olur bence.



Ama ben dört koldan uğraşıyorum emek veriyorum para harcıyorum neden ?
Arkadaşlar cidden gülerek bazı durumlara şahit oluyorum. Karşısında dünyanın en büyük şirketlerinden biri var google yahu google, ve bazı insanlar bu devasa şirketle resmen dalga geçmeye onu alt etmeye çalışıyor. Ya hu senin backlinkle spamla spinle bilmem ne ile kandırmaya çalıştığın google amca yahu. Adamlar biraz daha zorlasa dünyaya hükmedecek sen ne yapmaya çalışıyorsun be kardeşim :D Bu yaptıkların belki (BELKİ) kısa vadede işe yarasa da uzun vadede hüsrana uğrayan bir ton örnekten biri olacak emin ol. Bu şekilde yıllardır kazanıyorum. Paranın gözünü seviyorum diyen var mı ? Edit: Daha önce google gözündü büyütmüşsün diyen olmuştu. Küçümsememiz için sağlam bir kanıtı olan varsa lütfen paylaşsın.

Yatırım yapsak peki? Biz de para harcasak karşılığını alırız ?
Bazen şahit oluyorum. Google da ilk sıra garantili bilmem ne, sitenizi ilk sıraya getirelim vs.vs. Bana bir hizmeti ücretli olarak sunmaya çalışana şu soruyla yaklaşıyorum. Madem o kadar süper bir hizmet neden kendin uygulamıyorsun güzel kardeşim ? Bu soru ben de her şeyi soyutluyor cidden. E-ticaret kitleri, seo paketleri bla bla. Eğer çok süper hizmetlerse bunu satmaya çalışan kişi neden kendisi uygulayıp köşeyi dönmüyor acaba ? Sakın yanlış anlaşılmasın alanında gerçekten uzman hizmetler yok mu? Var. Ama bu da bir yere kadar, o hizmetler dahi bir yerden sonra olayın siz de bittiğini söylerler ki haklılarda. Benim yatırım yapacak arkadaşa tavsiyem şudur: Eğer google da iyi bir yer edinmek istiyorsan google’a yatırım yapacaksın kardeşim. Tabi eğer bunun için ciddi bir bütçen varsa. Yoksa o zaman, uzaya uydu gönderip wifi ağı kuracak devasa bir şirketi backlinkle,spamla, botla bilmem ne ile kandırmaya çalışma derim. Biraz akıllıca düşünmek gerek :) Aşağıda size 300 TL ye ilk sıra garantisi veren bir abimizi görebilirsiniz. Niye kendi sitesine yapmıyorsa ne yapacaksa ?



İçizimizi kararttın. Tası tarağı toplayıp köye mi yerleşelim o zaman?
Hayır tabiki pes etmek yok. Buradan sonrası işin eğlenceli kısmı bak şimdi neler anlatacağım….

Eğer elinizde çok ciddi bir bütçe ve alanında uzman bir ekibiniz yoksa yapaccağınız şey ‘’yenilik’’ olacaktır. Yani yapılmamış bir şeyi yapmak. Bugün gerçek anlamda ışınlanmayı bulan kişinin nasıl bir kazanç elde edeceğini dününün. Ya da çok uzağa gitmeden face, twitter gibi olayların neden bu kadar tuttuğunu düşünün. Çünkü daha önce hiç kimse yapmadı ve cidden iyi hizmetler.

Peki bunlar bilinen örnekler ve artık yapılmayan bir şey kaldı mı ki ?
Evet aslında bir çok şey yapıldı. Ancak biraz düşünürseniz aklınızın alamayacağı şeyler çıkar ortaya. Size kendimden örnek vereyim. Bundan birkaç ay önce yeni kurulan bir siteyle tanıştım. Site kendisine getirilen her üye için para ödüyordu ve siteyi henüz bilen tanıyan yoktu. Ancak sitenin bir süre sonra sükse yapacağını anlamıştım. Bakın bu çok önemli. Neyin kazandıracağını önceden sezmek(Önceden)

Nasıl mı. O kategoride insanların neler arayacağını düşündüm, sitenin verdiği hizmeti ve kalitesini düşündüm, tasarımıyla vs. site gerçekten bu alanda iyi bir yere gelecekti belliydi. Ben o ketegoride aradığım şeyi o siteden alırdım. Hemen siteyi a dan z ye tanıtan o kategoride aratılan tüm soruları yanıtladığım bir tanıtım sitesi kurdum. Üstelik domain falan da değil blogspot uzantılı bir site. Kısa zamanda çok güzel kazançlar sağladım. O siteyle ilgili ne aratılırsa benim blogspot sitem ilk sırada yer alıyor. Çünkü ilk ben yaptım ve iyi bir şekilde yaptım. Aşağıda ödemeyi görebilirsiniz.(Pm atmazsanız sevinirim:))



Bir diğer örnek: ice bucket challenge yazın biliğiniz gibi bir hayli meşhur olmuştu. Bu çok güzel bir fırsattı benim için. Hemen kimin kime meydan okuduğunu videoları, haberleri vs. şeklinde bununla ilgili bir ingilizce site kurdum. Sitenin günlük hiti 30-40K arasındaydı şaka değil. Çok ciddi bir rakam kazanmıştım. Daha sonra siteyi çok güzel bir rakama bir hindistanlıya sattım. Bunlar size inandırıcı gelmedi mi ?

Bir başka örnek: Teknolojiye atarlanan adamı herkes biliyordur. Bir çok kanal ve video telefon tablet vs. gibi incelemeleri güzel güzel yaparken bu adam (Ekin Kollama) çakma telefonları tabletleri inceliyor, taşla çekiçle vurup kırıp üstünde çiğköfte yoğuruyordu ama bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Argoyla komik küfürle vs. ile insanlar hem gülüyor hem izliyordu. Adamın videolarını milyonlar izledi. Sitesi webteknoyu aynı şekilde milyonlar ziyaret etti. Çünkü farklı bir olaydı ve insanların dikkatini çekti. Millet youtube de spam kasarken bu adam özgün bir çalışmayla çok iyi yerlere geldi.
Ancak gidip çok küçük bir kitleye hitap etmeyin sakın bizim orda ki parkı anlatan bir site yapayım derseniz biraz hüsran olabilir ama taksim gezi parkını anlatan bir şeyler neden olmasın(farazi bir örnek politik algılanmasın) Zaten olan bir şeyi tekrar yapmak kime ne fayda sağlayacak ki. Şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.



Bunlar gibi daha bir sürü örnek sayılabilir. Kısacası demek istediğim yapılmayan bir şeyi yapmak ve dikkat çekmek önemli. İnsanlara bilinmeyen bir alanda hizmet sunmak önemli, biraz olsun geleceği görmek önemli, biraz cesur ve biraz yenilikçi düşünmek önemli. Yani ben bir site kurayım ordan burdan bulduklarımı siteme ekleyeyim sonra da onu kastırmaya uğraşayım demek inanın bana özgün bir şey bulmaktan çok daha zor bir süreç.

Benim çok orijinal bir fikrim var nasıl hayata geçirebilirim ?
Eğer fikrinin gerçekten orijinal olduğunu düşünüyorsan hiç bekleme bunun için ne yapman gerektiğini öğrenmeye başla. Bir yazılımsa yazılım dillerini öğrenmeye başla. Bir siteyse site tasarlama kodlama vs. işlerini öğrenmeye başla. Bilen kişilerden yardım al. Bu iş için bir miktar bütçe ayırmaya bak derim. Ama sakın fazla bekleme o fikir başkasının da aklına gelebilir. Bugün forumdan bir arkadaşlar konuştuk. Adamın pr4 webmaster forum sitesi var. Site nerdeyse bomboş ama domain pr4 bu çok güzel bir fırsat. Böyle fırsatları kaçırmayın derim. Biraz fırsatçı olmaktan zarar gelmez.

Yeteneklerimizi kullanalım
Orijinal bir fikriniz olmayabilir. Ancak başka bir yeteneğiniz varsa bunu kullanın. Bundan 6-7 sene önce graffitiyle ilgileniyordum. Kendimi bu alanda bir hayli geliştirmiştim ve türkçe hizmet veren graffiti ile ilgili her şeyi anlattığım, yardımcı olduğum bir site açmıştım ve çok işe yaramıştı çok güzel bir ziyaretçi kitlesi vardı. Sizin de elinizde yeteneğiniz varsa bu yeteneğiniz de iyiyseniz bunu profesyonel bir şekilde insanlara sunabilirsiniz. Biligisayar programı yapıyorsanız, gitar çalıyorsanız, ingilizce biliyorsanız vs. bunu en iyi şekilde insanlara sunarsanız emin olun karşılığını alırsınız.

Şu günlerde bir hayli revaçta olan ingilizce içerikli siteler mesela. Bu güzel bir seçenek ama bakın bizim Türk mantığını yine burada da işletmeye çalışan arkadaşları şimdiden uyarayım: YERE ÇAKILIRSINIZ. Neden derseniz. Bununla ilgili ayrıntılı bir makaleyi ileride paylaşacağım. Özetle şunu söyleyeyim: elin oğlu bizim gibi değil. Şikayet etmekten zerre üşenmiyorlar, çekinmiyorlar. İngilizce içerik çalışmak gerçekten çok karlı. Ancak iyi derece de bir ingilizceniz yoksa hiç bulaşmayın derim. Makale satın alırım falan diyebilirsiniz ama ne kadar özenli olacağı ne kadar özgün olacağı tartışılır. Aşağıda araba kelimesinin türkçe ve ingilizce karşılaştırmalarına bakın mesela. Tr de verilen ücret şaka gibi. Sebebinin ne olduğu belli. Türkiye de ki spam,copy paste zihniyeti bence.





Tamam kardeş güzel iyi dedin de benim aklımda hiç orijinal fikir yok ?
Orijinal bir fikriniz ya da bir fırsatınız olmayabilir. Belki bütçemiz olmayabilir, belki elimizde o kadar iyi yazılımlar ve profesyonel kişiler olmayabilir. Ama ben bu alanda iyi olduğuma inanıyorum derseniz…. Kimse doğuştan bu işleri öğrenerek gelmiyor. Eğer uğraşmak istediğimiz sektör de rakiplerimiz çok güçlüyse ki her sektörde çok ciddi rakipler var. Yapacağımız şey o rakiplerden daha iyi olmak ya da en azından o kaliteye yaklaşmak. Eğer hiç fikriniz yoksa farklı alanlardan orijinal fikirler edinebilirsiniz. Son bir senedir ben de bu şekilde çalışıyorum. Niche kelime denen yöntem işe yarayan bir yöntem mesela. Tabi ki yine analiz etmek ve kaliteli bir hizmet vermek kaydıyla. Aşağıda arama kriteri iyi olup güzel tıklama ücreti veren ve rekabeti düşük birkaç kelimeyi görebilirsiniz mesela. Bununla ilgili de bir yazı paylaşacağım ilerleyen günlerde.



Birlikten Kuvvet Doğar
Bir diğer konu güç birliği. Bir futbol takımının güçlü oyuncuları transfer etmesi gibi düşünebilirsiniz. Cengizhan komtanına bir ok verip kırmasını ister komutan oku dizine vurup kırar. Cengizhan komutana 10 ok verip kırmasını istediğinde komutan okları ne kadar zorlasa da kıramaz. Bir ok öldürücüdür ama tek başına etkisi sınırlıdır. Ancak birleşen 10 oku kırmak çok zordur. Bu bilenen bir hikayedir arkadaşlar. Bugün okuduğum şu yazı bu fikri daha da güçlendirdi. Eğer rakibin real madrid ise çıkıp siz hepiniz ben tek hadi! diyemezsin bu rakibe. Yani tek başınıza çok güçlü rakiplerle mücadele etmektense güçlü kişilrle birleşip ortak birşeyler yapmak benim şu günlerde düşündüğüm bir oluşum. Herkse tek başına bir yerlere gelmeye çalışıyor ancak herkes küçük küçük kazanıp bir umut daha büyüğünü bekliyorken pastanın kaymağını neden büyük rakipler yesin arkadaş ? Emin olun google hepimize yeter de artar bile neden ufak ufak miktarlara tenezzül edelim ki? Hem de bunun için bir çok zahmet çekiyorken.

Bir içerik ortalama min. Yarım saaatinizi alsa günde 10 saat içerik girseniz günlük 20 içerik ancak girersiniz. Rakibinizin sizin gibi 20 editörü varsa ? Ona ulaşmanız imkansız. Ancak birlik olup sen de 20 kişi çalışırsan bu rakibi alt etmesen de en azından ona yaklaşırsın. Hatta belki öne de geçersin gerçekten kaliteli çalışırsanız neden olmasın. Yakın zamanda ben de bir ekip oluşturmayı düşünüyorum.

Her şey tamam herşey yukarıda anlatılanlarda ki gibi sonuç ?
Bildiğiniz üzere sık sık duyduğunuz şey sabırdır. Sabır bu işte altın kuraldır unutmayın. Emin olun google amca gerçekten emek veren kişinin emeğini karşılıksız bırakmıyor. Yukarıda anlatamadığımız daha bir sürü ayrıntı var sitenin isminden tasarımına, sektöründen içeriğine seo suna, kitlesini vs. vs. bir çok önemli etken var. Bunları biraz araştırarak biraz tecrübe ederek bilgi kazanarak zamanla öğreneceğiz. Size ne yapmanız gerektiğini söylemek benim haddim değil ama yaşadıklarımdan yola çıkarak ne yapmamanız gerektiğini söyleyebilirim. Sabırlı olacak ve asla kaliteden ödün vermeyeceğiz. Sakın sakın spamla botla illegal yöntemlerle uğraşmayın. Sakın bilmeiğiniz bir alana girmeyin, herkese güvenmeyin ve bilgi edinin. Bilgi her kapıyı açar. Hırs yapın ama her şeyin fazlası zarardır. İnternet de yazan her şey doğru değildir. Kendiniz neyi nasıl yapmanız gerektiğini araştırarak bulun. Yukarıda anlatılanlara sadık kalarak çalışıyorum uzun zamandır. Bu zamana kadar da çok şükür kazandık bir şeyler.

Son söz,ben kaçar :)
Bu anlattıklarım sadece benim görüşlerimdir yaşadıklarım tanık olduklarımdır. Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Belki de ben yanılıyorumdur. Dediğim gibi değinmediğimiz atladığımız bir çok şey var konu altına sorularınızı yazabilirsiniz elimden geldiğince cevaplarım. Diğer yazıları da zamanla paylaşacağım. Kaynak belirtmek suretiyle istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Herkese iyi forumlar bol kazançlar.
bd sercan1097 lukama

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

muhendiss muhendiss tavsiyelazim.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1922
  • Beğeniler 52 / 360
  • Ticaret 54, (%100)
Bu tarz güzel yazıları görmek mululuk verici. Belkide biraz palaşımcı olsak herşey daha güzel olacak.
UNKEF erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

OktayEfendi OktayEfendi WordPress Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 89 / 91
  • Ticaret 35, (%100)
Teşekkürler hocam. Bilgilendirici bir yazı
erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)
Gerçekten bir yazı,bir konu bu kadar mı güzel ve doğru olur? Klavyenize sağlık hocam.
sterk erekaone akrepkral

kişi bu mesajı beğendi.

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.
wmaraci
wmaraci

SenolK SenolK WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 27.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum ABD
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 918
  • Beğeniler 362 / 281
  • Ticaret 11, (%100)
Güzel yazı emek var :)
erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Güzel Yazı. Eline Sağlık.

Ama şu yazdıklarını bilmeyen varsa; WM aracını WM Forumu olarak Kullanmıyor demektir. Gelip wordpress vs konularında yardım alıp gidiyordur.

Konunuz zerinden WM olmak isteyenlere tavsiyem ; 2013 ve Öncesi Konulara baksınlar. Maalesef son zamanlarda Seo namına hiç bir Paylaşım görmedim WM aracında ( @bilo nickli bir arakdaş yazmıştı en son)
erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

HoRoZz HoRoZz www.horozz.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 689
  • Beğeniler 57 / 190
  • Ticaret 0, (%0)
işte gerçekten olayı çok güzel anlatan mükemmel bir yazı.. Tebrikler kardeşim.. web işi yapanların yada bu işle girmeyi düşünenlerin köşe başı yazısı olacak nitelikte..
erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

www.horozz.net - www.mekan.me - www.icsel.net

erekaone erekaone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 172 / 219
  • Ticaret 0, (%0)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Güzel Yazı. Eline Sağlık.

Ama şu yazdıklarını bilmeyen varsa; WM aracını WM Forumu olarak Kullanmıyor demektir. Gelip wordpress vs konularında yardım alıp gidiyordur.

Konunuz zerinden WM olmak isteyenlere tavsiyem ; 2013 ve Öncesi Konulara baksınlar. Maalesef son zamanlarda Seo namına hiç bir Paylaşım görmedim WM aracında ( @bilo nickli bir arakdaş yazmıştı en son)


Teşekkürler. Ancak bilmeyenlerin sayısı gerçekten çok fazla. Ama bu ayıp bir şey değil tabi ki. Her gün görüyorum ne yapayım nasıl yapayım ya da kazanamıyorum vs. vs. diye konular. Bence bunlar bilinse bu durumlar oluşmaz. Seo konusuna gelince. Bence yazılmaması güzel bir şey size belki saçma gelecek ama seo denilen olay o kadar da aman aman mühim bir konu değil yani aslında üzerinden bir kesimin rant sağlamasından dolayı bu kadar harkulade bir konuymuş gibi görünüyor ama o kadar da: aman haaa seo bilmiyorsanız kendiniz uğraşmayn gelin şu seo paketini alın dedirtecek kadar bir takım kimselere ekmek çıkaracak bir konu değil demek istiyorum :)

Ek Olarak: Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Yararlı olduysa ne mutlu bana :)
 

 

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

erekaone adlı üyeden alıntı

Teşekkürler. Ancak bilmeyenlerin sayısı gerçekten çok fazla. Ama bu ayıp bir şey değil tabi ki. Her gün görüyorum ne yapayım nasıl yapayım ya da kazanamıyorum vs. vs. diye konular. Bence bunlar bilinse bu durumlar oluşmaz. Seo konusuna gelince. Bence yazılmaması güzel bir şey size belki saçma gelecek ama seo denilen olay o kadar da aman aman mühim bir konu değil yani aslında üzerinden bir kesimin rant sağlamasından dolayı bu kadar harkulade bir konuymuş gibi görünüyor ama o kadar da: aman haaa seo bilmiyorsanız kendiniz uğraşmayn gelin şu seo paketini alın dedirtecek kadar bir takım kimselere ekmek çıkaracak bir konu değil demek istiyorum :)

Ek Olarak: Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Yararlı olduysa ne mutlu bana :)


Seo Taktiktir. Balık vermek değildir amaç, balığın nasıl tutulacağı konusunda farkındalık yaratmaktır.

Siz bakmayın burda Seo =Backlink+ Özgün içerikSosyal medya vs
diyenlerin olduğuna. Yazılması gereken makaleler insanların aklında Ampüller yakmaktır. Bu yüzden Gerçek Seo; backlink işi değil, araştırma işidir.

Konunuzda Örnekler vermişsiniz. Söyledikleriniz kafa yordugunuzun bir göstergesi ancak inanın yeteri kadar kafa yormamışsınız. yoksa kazanç kısmı minimum 4 haneli olurdu Bu bakış açınızla. Yani siz balık yakalamayı öğrenmişsiniz ama, Balık olmayan yere olta atıyorsunuz.

Balığın nerede oldugunu bulmak bu noktada Sizin işiniz.
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

KomikBrokoli KomikBrokoli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 491
  • Beğeniler 37 / 38
  • Ticaret 9, (%89)
Tam aklimdaki seyleri aktarmissiniz emeginize klavyenize saglik ama yeni sektor bulmak zor :(
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al