Merhaba arkadaşlar,
“SEO” arama motoru optimizasyonu demektir. Optimizasyon peki nedir diye oldukça sorularla karşılaşıyorum hemen açıklayalım.
Optimizasyon “En İyileme – İstenen sonuca ayak uydurma – İstenilene kendini entegre etmek” gibi çeşitli anlamlara gelir. Bir işin yapılmış olması demek, o işin en iyi şekilde yapıldığı anlamına gelmez. Optimizasyon teknikleri, yapılmış veya yapılmakta olan işin en iyi çözümünü ortaya koymak için kullanılır. Bu teknikler kullanılarak ortaya konulmuş olan çözüm, Optimum Çözüm olarak adlandırılır.
Arama Motoru Optimizasyonu Nedir diye o zaman kendimize bir kez daha soralım ?
Google Arama Motoru Optimizasyonu, belli kelimeler için arama motorlarında ilk sıralarda çıkabilmek amacıyla yapılan web sayfası optimizasyonudur.
Yani belli kelimelerde – sitemizin ilgi alanına ait – arama motorunda iyi konumda olmak için kendimizi arama motoruna ve onun kurallarına uydurmalıyız ki arama motoru bizi tanısın. Nasıl ki tanıdığınız kişiye her yerde torpil vardır – istisnaları geçiyorum – arama motoru da tanıdığına torpil yapıp onu aranan içerikte ön sıralara çıkartmış olur.
Nasıl optimize olacağım diyorsanız; basitçe :
1) Optimizasyon teknikleri ile
2) İçeriğiniz ile
Optimizasyon teknikleri için yani “SEO” ile alakalı yapabilecekleriniz için makalelerimi okumak için tıklayınız.
İçeriğiniz ile ise ufak ipucu vereyim detaylar yine SEO ile ilgili makalerimde yer alıyor.
Mesela bu yazımın başlığı “kısaca seo” olabilirdi ancak ben ilave olarak “google seo” ekledim. Nedeni ise Google da yapılan aramalar da seo terimini arayan büyük popülasyon aynı zamanda google seo şeklinde de arama yapıyor bu da arama motorunda bulunurluğunuza etki ediyor. Böyle etkili anahtar kelimeler ile de SEO yapmış olursunuz.
Bu yazıya ait sayfaya ulaşmak için tıklayınız