-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Siyaset Bilimci
-
-
Ad Soyad
F** Ü**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Reklam konusunda yukarıya Katılıyorum, adsense reklamları hiçbir zaman ilgimi çekmiyor ama sırf ortada bir emek varsa Karşılıksız kalmasın diye,özellikle Tbm yüksel OLDUĞUNU bildiğim reklam çıkana kadar sayfada dolanıyorum,tıklıyorum.pop up olan siteleri kara listeme alıyorum, sürekli haber sitesi linki veren fb ve Twitter adreslerinden,sayfalarından nefret ediyorum.
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
imlesene adlı üyeden alıntı
Reklam konusunda yukarıya Katılıyorum, adsense reklamları hiçbir zaman ilgimi çekmiyor ama sırf ortada bir emek varsa Karşılıksız kalmasın diye,özellikle Tbm yüksel OLDUĞUNU bildiğim reklam çıkana kadar sayfada dolanıyorum,tıklıyorum.pop up olan siteleri kara listeme alıyorum, sürekli haber sitesi linki veren fb ve Twitter adreslerinden,sayfalarından nefret ediyorum.
İşte kullanıcı deneyimi buna derler arkadaşlar. Aslında bu sorunun cevabı yine bizlerde. sadece daha fazla etkileşim ve iletişim lazım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
wdrleo
Back-end Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Full-stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
*Bir site de en çok nelere dikkat edersiniz,
Cevap: Logosuna, tasarımına, sayfayı kaplayan reklamlarının olmamasına, renklerine
*Reklamlara tıklar mısınız, şayet hayır ise sebebi nedir?
Cevap: reklam ilgimi çekiyorsa tıklarım, çekmiyorsa neden tıklayayım ki ? :)
*Yanlış reklam tıklamasına neden olacak bir yerleşim nasıl bir tepki vermenize neden olur?
Cevap: Siteyi komple kapatırım. hosts dosyasından siteye erişimi de engellerim. Şayet birgün unuturda yanlışlıkla girersem diye :)
*Siteye girerken açılan tam sayfa reklamlar veya pop-up lar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Oldukça yanlış, amaçsız. Getirisi olacağını düşünenler giden ziyaretçileri hiç düşünmüyorlar :) + kalite düşürüyor.
*Girdiğiniz sitenin paylaşıma layık olduğuna karar vermeniz için hangi özelliklere sahip olması gerekir.
Cevap: Kaliteli içerik, içeriğe layık tasarım, kullanıcı deneyimi açısından son derece performanslı bir tasarım, açılış hızı
*Girdiğiniz sitenin kalitesini ölçerken ismine(domain) ne kadar önem verirsiniz?
Cevap: %70
*Ziyaret ettiğiniz sitenin haberlere konu olması veya hakkında başarı hikayeleri yazılmış olması söz konusu siteye olan bakış açınızı ne derecede etkiliyor?
Cevap: Bir ünlünün sitesi çok haber olmuştu :) girdim bi kere baktım bu nasıl tasarım o kadar parayla bunu mu yaptırmış, bu mu o hiti almış deyip anasayfadan çıkmam 10 saniye sürmemiştir.
*Web gezintilerinizde tek referansınız Google'mı?
Cevap: Aynen.
*Daha çok hangi sitelerin isimlerini aklınızda tutarsınız?
Cevap: İşime yarayan ve zaman geçirmeyi düşündüğüm sitelerin birde kısa domainler ister istemez akılda kalıyor.
*Sık kullanılanlara eklediğiniz siteleri tekrardan ziyaret etmek için ilgili kısa yol logosuna mı tıklarsınız yoksa eklediğiniz gibi orada kalır ve unutur musunuz?
Cevap: İsmini hatırlamıyorsam sık kullanılanlardan açarım. İsmini yani domainini hatırlıyorsam yazma yoluna giderim.
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle şunu anlıyoruz ki, kimse açılış esnasındaki pop-up lardan hoşlanmıyor. Fakat pop-up, ilgi çekmenin en iyi yoludur. Bunu da hepimiz biliyoruz.
Peki söz konusu pop-up içerik siteye girdikten 3-5 dakika sonra açılsa veya mouse'un 2-3 dakika hareketsiz kalmasının ardından açılsa tepkiniz ne olurdu? Yani daha kabul edilebilir karşılar mıydınız?
Ya da ilk girişinizde değil de siteyi ikinci veya üçüncü ziyaret edişinizde önceki girişlerinizden ötürü sizi tanıyıp bu işlem gerçekleşseydi?
Yorumlara baktığımızda kimse pop-up'ları sevmiyor. Fakat hepimiz görüyoruz, öyle siteler var ki pop-up tan geçilmiyor. Hatta pop-up'ı bir kenara koydum reklam dayatması yüzünden siteye giriş yapamıyorsunuz. Kendisi belirli bir saniyenin ardından otomatik yönlendiriyor.
Fakat buna rağmen bu siteler hala milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Belki içinizden alternatifi yoktur diyenler olabilir. Alternatifleri var. Hemde bir çok alternatif var.
Bunun en büyük sebebinin kullanıcı alışkanlıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Peki bu kullanıcı alışkanlıklarını yenmenin yolu nedir? Bu konuda atılması gereken adımlar nelerdir?
Buna bizlerde dahiliz. Örneğin; Google üzerinde yaptığınız bir arama da önceden ziyaret ettiğiniz veya bildiğiniz sitelere mi tıklarsınız, yoksa diğer alternatifleri de değerlendirir misiniz. "Dur bir bakayım diğer sitelerde neler varmış?" der misiniz?
Şayet bunu demiyor iseniz, bu durumda Google'da 1. sıraya yükselmek sadece gel-geç müşterilere, o anlık ihtiyacını gidermek isteyen ziyaretçilere hitap etmek anlamına mı geliyor?
Şayet öyle ise, sadece işini görüp çıkmak isteyen ziyaretçiler siteniz ile ne gibi bir etkileşime girebilirler. Ya da özenerek yaptığınız içeriğiniz ile bunların kaçını cezbedebilirsiniz?
Diğelim ki eski kullanıcıların alışkanlıklarını yenemiyorsunuz. Peki bu durumda arkadan gelen yeni nesil internet kullanıcıları için ne gibi adımlar atılabilir? Bu kişilerin beğenisini çekmek için eski kullanıcıların tavsiye gücüyle ne gibi bir mücadele içerisine girmek gerekir?
Sorulacak bir sürü soru...
wdrleo
Back-end Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Full-stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Öncelikle şunu anlıyoruz ki, kimse açılış esnasındaki pop-up lardan hoşlanmıyor. Fakat pop-up, ilgi çekmenin en iyi yoludur. Bunu da hepimiz biliyoruz.
Peki söz konusu pop-up içerik siteye girdikten 3-5 dakika sonra açılsa veya mouse'un 2-3 dakika hareketsiz kalmasının ardından açılsa tepkiniz ne olurdu? Yani daha kabul edilebilir karşılar mıydınız?
Cevap: Pop-uplar hiçbir türlü hoş değil.
Ya da ilk girişinizde değil de siteyi ikinci veya üçüncü ziyaret edişinizde önceki girişlerinizden ötürü sizi tanıyıp bu işlem gerçekleşseydi?
Cevap Eğer içeriği benim için çok önemliyse birkaç girişlik bu şekilde bir sisteme dayanabilirim :) Ama popuplardan direk indirme işlemi yapan bağlantılar çıkarsa yüzüne bile bakmam.
Yorumlara baktığımızda kimse pop-up'ları sevmiyor. Fakat hepimiz görüyoruz, öyle siteler var ki pop-up tan geçilmiyor. Hatta pop-up'ı bir kenara koydum reklam dayatması yüzünden siteye giriş yapamıyorsunuz. Kendisi belirli bir saniyenin ardından otomatik yönlendiriyor.
Fakat buna rağmen bu siteler hala milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Belki içinizden alternatifi yoktur diyenler olabilir. Alternatifleri var. Hemde bir çok alternatif var.
Bunun en büyük sebebinin kullanıcı alışkanlıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Peki bu kullanıcı alışkanlıklarını yenmenin yolu nedir? Bu konuda atılması gereken adımlar nelerdir?
Cevap: Milyonlarca ziyaretçisi olabilir ama sitede kalma süreleri ne durumda ona bakmak gerekir.
Buna bizlerde dahiliz. Örneğin; Google üzerinde yaptığınız bir arama da önceden ziyaret ettiğiniz veya bildiğiniz sitelere mi tıklarsınız, yoksa diğer alternatifleri de değerlendirir misiniz. "Dur bir bakayım diğer sitelerde neler varmış?" der misiniz?
Cevap: Genelde description kısmı ilgimi çeker, bildiğim siteler için zaten arama yaptırmam. Bir konuyu araştırıyorsam Google'da alakasız sonuçların çıkmaya başladığı sayfalara kadar sonuçları tararım :)
Diğelim ki eski kullanıcıların alışkanlıklarını yenemiyorsunuz. Peki bu durumda arkadan gelen yeni nesil internet kullanıcıları için ne gibi adımlar atılabilir? Bu kişilerin beğenisini çekmek için eski kullanıcıların tavsiye gücüyle ne gibi bir mücadele içerisine girmek gerekir?
Cevap: Geliştiriciler benim gözümde yap denileni yapan insanlar olmamalı, buna kendimi de dahil ederek konuşuyorum. Pop-uptan devam ettiğimiz için oradan bir örnek verecek olsam ben sitemde pop-up kullanacaksam, hani masraflardır vs.dir şarttır. Bunu eğlenceye vurarak ve kullanıcıya devamlı, gözüne batacak şekilde değilde kısa sürelerle bir kez çıkan bir şekilde yapardım. Eğlence kısmına gelirsek biz Türkler kanı sıcak insanlarız :) Yani teknoloji ürünü bile olsa bir etkileşim arıyoruz. Elimizdeki teknoloji, programlama dilleri de buna uygun ama ben hiçbir sitede "Hey ahbap, şuraya bi pop-up koyem mi, koy dersen koyecem, koyma dersen koymeycem, ziyaretçi memnuniyeti hesabı" tarzı bir uyarı çıktığını görmedim. Şahsen böyle yada buna benzer samimi dille yazılmış eğlenceli bir mesaj olsa örneğin; "Şu pointer'ı tamama getirde bi tur pop-up koyak be? Hı ne didin? Sende kazanacan bende kazanacam ziyaretçi gardaş" vs. vs. hayal gücüne kalmış yani ben en dandiklerini buldum şuan :) bu tarz bir etkileşim olsa şahsen ben pop-up'a sırf meraktan izin verirdim. Sonradan devamlı çıkmadığını görünce kazansın adam diye izin verirdim. Yani kullanıcıya sormak gerek sen reklam istiyor musun? sen pop-up reklam istiyor musun? istediğinde kapatıp açmalı, eğer illa reklam olacaksa bunu eğlenceli etkileşimlerle kullanıcıya satmalısınız.
İnsanın siniri film izlemek için girdiği sitede çıkan abuk subuk, tüm sayfayı kaplayan, istemeden tıklanılan, oradan bi pencere, ondan da bir pencere açan, oradan dosya indiren, birden ses çalan bir pencere açan sitelere dayanacak güçte değil. Gelecek hiçbir nesilinde dayanacağını sanmıyorum. Yani sen önce hizmet vereceksin ki sitenden bir içerik paylaşacaksın ki kullanıcı seni anlasın, bu adamın sunucu masrafları var, bu siteyi gelir için kurdu reklam koymak hakkı desin. Ama önce onu haketmek gerekir. Kullanıcının gelme amacını reklamlarla kapatırsan :) senin sitende o reklamlarda Alt+F4 ile tarihe gömülür.
Sorulacak bir sürü soru...
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tabi hazır konusu açılmışken şunu da söylemek gerekir. Web sitenizi ziyaret eden kişilerin çoğu, sitenizde ki reklamlara yapılan tıklamalardan para kazandığınızı bilmiyor. Onlar, reklamı siteye koyarak para kazandığınızı zannediyorlar ve Adsense reklamlarında tıklamaya teşvik politika ihlali sayılsa da "Bu site devamlılığını Adsense reklamları ile sağlıyor" tarzı mesajlara göz yumuluyor. (Şahsımca denenmemiştir. Alıntı bilgidir.)
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
wdrleo adlı üyeden alıntı
Buda gösteriyorki adsense ve diğer reklam şirketlerinin bu konudaki politikalarında da değişiklikler gerekli :) Bence insanların reklamları neden koyduklarını belirtebilmeleri gidin o reklama tıklayın anlamına gelmez, kullanıcıyı bilgilendirmeye girer. Bu kapsamda mesajlar kategorize edilmelidir diye düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum fakat reklam politikaları sadece reklam verenleri desteklediği için sen sadece bir yayıncısın. Kapitalist düzen ;) Para kimdeyse söz hakkı onundur.