lostyazilim
tr.link

Neden Physical Memory Usage ve I/O Usage çok yüksek?

23 Mesajlar 18.906 Okunma
lstbozum
tr.link

temp542 temp542 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 384
  • Beğeniler 10 / 18
  • Ticaret 6, (%100)

freetorrent adlı üyeden alıntı

anladım hocam benimkisi günlük 5-6k ondan yetmiyor birazda , sizinkinin yetmesi lazım aslında kullandığınız eklenti sayısı mı fazla , resimlerinizin boyutu mu büyük bunlara dikkat edin hocam eklenti sayınız mümkünse 10u geçmesin :) vps sanal kişisel sunucu demek yani paylaşımlı hostinglerden daha hızlı performans gösteriyormuş söylenenlere göre bende daha henüz kullanmadım ama mecburen geçiş yapmak zorunda kalıcam yakın zamanda , site büyüdükçe normal hosting paketleri yetmiyor , yani ilerde vps , vds sunucuları bir araştırın ama şuan sizin içinde erken , dediklerimi yapın gereksiz kullanmasanızda olacak eklentileri kaldırın , p3 plugin installer adlı eklentiyi kurup hangi eklentinin sistemi daha çok yorduğuna bakın , ona göre kaldırın resimleri wp smush eklentisiylede optimize edebilirsiniz ama ben onun yerine direk bilgisayardan image tuner programıyla optimize ederek atıyorum , dediğim cache eklentisinide kurun şimdilik idare edersiniz : )

peki hocam sağolun

wmaraci
reklam

AliBulutYILMAZ AliBulutYILMAZ WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 3 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

temp542 adlı üyeden alıntı

Düzelmiş ama yine aynısı olmaz inş.

Hocam siteniz imzanızdaki site mi? 55 gb depolama mı yapıyorsunuz ben mi yanlış görüyorum? :)

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)

Ali Bulut YILMAZ adlı üyeden alıntı

Hocam siteniz imzanızdaki site mi? 55 gb depolama mı yapıyorsunuz ben mi yanlış görüyorum? :)

Bir de o siteyi locale çekmek var :)

Fizello - Inspired by Colors

bayNOKTA bayNOKTA Ya İstiklal Ya Ölüm Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 55
  • Beğeniler 30 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Bence sql'i yoran bi script var sitede physical momory bir nevi cache bellektir hdd nin kendi içine bi dosyadır ve bunu sistemi hızlandırmak için kullanırız genelde hostunuzla görüşürüzseniz bu sorunu çözeceklerini düşünüyorum.
Sistem normal ram'e yüklenmeyip sürekli ordan okuma yapıyor buda sitenin belli bir süre sonra kasmasına sebep olur çünkü hdd aşırı derecede ısınır ve performansı düşer kasma ve hatta kitlenme ( donma ) bile yapar Sitenizde cache bellek programı kulanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca tahmin ediyorumki siteniz cache belleği kendi bünyesinde tutuyor program kullansanız karşı tarafın pc sinde tutarsınız. Buda ne sql nede wps vss yorar.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 3 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Blacksheep adlı üyeden alıntı

Harbiden ya resmen ölüm demek bu site için :) Aylık kaç gb trafik vardır dersiniz?

• Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)

Harbiden ya resmen ölüm demek bu site için :) Aylık kaç gb trafik vardır dersiniz?

Sonuçta apk paylaşım sitesi ancak apk dosyalarıda başka sunucularda yüklü bu kadar veri ne yüklenmiş çözemedim :)

• Üyelik 17.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 3 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Sonuçta apk paylaşım sitesi ancak apk dosyalarıda başka sunucularda yüklü bu kadar veri ne yüklenmiş çözemedim :)

Açıkçası bende merak ettim fakat bence başka bir site bu veya resimler ve temalar ile birlikte ilk yüklemeler sunucu üzerinde bulunuyor. En kısa zamanda hocamızın merağımı gidermesini istiyorum kendisinden :)

temp542 temp542 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 384
  • Beğeniler 10 / 18
  • Ticaret 6, (%100)

- Şuan baktım 80GB olmuş :eek: ftp'den ftplerin kapladığı alana bakıyorum 10GB'yi geçmiyor? (yedek'de 16GB hosting yedeği+6GB'de site yedeği var)

- Bide locala almak neyin nesi :confused:

- Aylık GB'yi ve diğer istatistikleri merak ediyorsanız;

APK'ları tabiki sunucuya yüklemiyorum tabiki öyle olsa site çoktan çökmüştü :D nedir bu kadar boyut bende anlamadım.

Açıkçası bende merak ettim fakat bence başka bir site bu veya resimler ve temalar ile birlikte ilk yüklemeler sunucu üzerinde bulunuyor. En kısa zamanda hocamızın merağımı gidermesini istiyorum kendisinden :)

Geç cevabım için özür dilerim :)

- Bide bir sorum daha olacak: sitemde yavaşlık bazen sayfa yüklenmemesi gibi sorunlar yaşıyorum? bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

carpediem carpediem Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 867
  • Beğeniler 166 / 127
  • Ticaret 15, (%93)
konu dışı olacak ama bu istatistiklere (ram işlemci vs) nereden ulaşıyorsunuz? bende mi yok acaba:)

• Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)

temp542 adlı üyeden alıntı

- Şuan baktım 80GB olmuş :eek: ftp'den ftplerin kapladığı alana bakıyorum 10GB'yi geçmiyor? (yedek'de 16GB hosting yedeği+6GB'de site yedeği var)

- Bide locala almak neyin nesi :confused:

Yedek almak local bilgisayara çekmek anlamında :) yavaşlığın sebebi ise birçok neden olabilir.

Ek Olarak:

carpediem adlı üyeden alıntı

konu dışı olacak ama bu istatistiklere (ram işlemci vs) nereden ulaşıyorsunuz? bende mi yok acaba:)

cPanel Anasayfa ekranında sol konsol alanında alt kısımda bulunur hocam yoksa Hosting firmanızdan destek alın açsınlar :)
carpediem

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al