-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
imamları da görüyoruz zırhlı arabacıklarıyla geziyolar. Bizim insanlarımız salak arkadaş bu adamlarda sıkıntı yok ki :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Konu birazdan siyasete kayacak yine :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
blog yazarlığı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
92, (%99)
İmam hatip gerekli mi ? -Evet
Bu kadar imam hatip gerekli mi? -Hayır
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Problem imam hatiplerde veya normal okullarda değil. Problem eğitim sisteminin temelinde.
Tarih okuyanlar varsa medreselerin tarihteki önemini biliyordur. 18. yüzyıldan sonra medreselerde ilim derslerinin gereksiz olduğu düşüncesinin hakim olması, Tanzimat'tan sonra da batının okullarının yanında iyice eriyip bitmesi, Cumhuriyet ile de tamamen tasfiye edilmesi medreseleri tamamen bitirmiştir. Özellikle Nizamiye medreselerinde büyük ilim adamları yetişmiştir. Dini derslerin yanında ilmi dersler (astronomi, astroloji, mantık, felsefe vs.) de verilmiştir.
Günümüzde medreselerdeki gibi ilme vakıf hocalar var mı? Veya ilmi öğrenecek öğrenciler var mı? Bence tartışılması gereken ilk konu budur. İmam hatipler yapılsın, buna karşı çıkacak son kişilerden biriyimdir. Fakat imam hatipler yapılırken yanında ilmi derslere de önem verilsin. Yukarıda da söylediğim gibi 17. yüzyılda medreselerin çöküşe geçmesinin sebebi ilmi derslere önem vermemesidir.
Bir diğer konu ise imam hatiplerde okuyan öğrenciler hiçte imam hatipte okuyor gibi değil. Ülkede ahlaksızlık hat safhalarda ve bu da imam hatiplere kadar sirayet etmiş durumda. Bizzat şahit olduğum olaylar mevcut. Önce İslamiyet'i aile çocuğuna öğretmeli. Günümüzdeki gibi modern İslamcılık oynarlarsa çocukta "bu yaz acaba hangi marka eşarp moda" diye sorar.
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Sadece şu cümlene yorum yapıyorum:
"İşin içinde biri olarak söylüyorum herhangi bir enstrüman öğrensin istiyorsanız çocuğunuz 4 saat için 200 lirayı gözden çıkarmak zorundasınız. "
Bugün her ilde en az bir gençlik merkezi ve kültür merkezi bulunuyor. Bunun yanında halk eğitim merkezleri de var. Ve buralardaki eğitimler tamamiyle ücretsiz.
Ney, keman, gitar, piyano alanında Türkiye'nin dört bir yanında bu ortamlarda eğitim alıp başarılı bir şekilde ilerleyen tanıdıklarım olduğu için böyle bir yorum yazdım.
Birebir özel ders alacak olursan illaki para vermek gerekir, Kuran dersleri için de bu böyle. Birebir dersler ücretlidir genelde. Çünkü karşındaki adam o vaktini sadece senin için ayırıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.