lostyazilim
tr.link

Yemek Tarifi Siteleri Gittikçe...

31 Mesajlar 4.491 Okunma
acebozum
tr.link

th3laststand th3laststand WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı

Öncelikle işinize saygı duyuyorum. Bakıyorum ki pek celallenmişsiniz. Yaptığım yorumda büyük düşünemiyor derken farklı sektörlere yönelim değil de hangi site hit çekecekse ona yönelimden bahsediyorum. Peki siz gibi aşçı olup da kaç kişi yemek tarifi sitesi üzerinde çalışıyor ? Bu yorumumu üzerine alınacak onlarca insan varken sizin alınmanız şaşırtıcı doğrusu. Konuyu başlatan kişi yemek tarifleri sitesinin fazlalığından yakınmış ki farklı farklı webmaster forumlarında ne sitesi açmalıyım konularının altına genel olarak yemek sitesi aç kanka tarzında bir çok yorum görebilirsiniz. Yani bu işi yapanların yarısından fazlası bu işi kendi bile yapmıyor. Makale satışı konularına girerseniz eğer yemek tarifi makalelerinin de ne kadar rağbet gördüğünü siz de görürsünüz. Siz dahil olmayabilirsiniz veya tarifleri bilen kişiler dahil olmayabilir fakat bu alanda azıcık birşey bilmeyip de hit uğruna bu yola yönelen onlarca kişi sayabiliriz. Elbet ki sitesi üzerinde çalışan tariflerini özgün giren kişiler hak ettiği yere zaten geliyor. Ayrıca ev hanımları eşlerine destek olma peşinde demişsiniz fakat şu zamanlarda malesef ki ben ev hanımlarından çok webmaster kimliği altında bu alana girmiş daha fazla kişi var. Son olarak illegal işlere yönelsinler gibi bir ibare de ben bulunmadım ve buna yönelsinler de demiyorum. Sadece bu işin makale satın alıp öylesine bir tasarımla ve bilgisiz bir şekilde sadece hit kazanmak veya para kazanmak için yapılmamasından yanayım. Nerede para çoksa oraya yönelen insanlar fazlaca baymıyor mu sizce de ? Böyle olduğu sürece herkesin pastadan aldığı pay küçülüyor

tamam şimdi anladım sizi ona birşey diyemem insanlara dur diyemiyoruz durmayı bilmeyen insan oğlu ögrenmek çabalamak yerine kolay para kazanmayı ister kim istemez. :) ama şunu söylemek istiyorum bir kaç tanıdıgım sayfa var bırak yani en iyi sayfa olmayı ilk 20 de hiç bir kelimesi yoktur hit buna ragmen 10 bin ve aylık kesintili geliri 1 milyar dan başlıyor bence temiz para. kendi işinde çalışsan bu geliri ek gelir olarak görebilirsn. ben bu yaptıgım işi iş olarak ypmıyorm saten hobi. kendi işimi yapmay adevam edecegim tabi. ama bu ek gelir sağlamasnı istiyorum :d

wmaraci
reklam

BerkKAVAK BerkKAVAK Professional Seo Advisor Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

Armut piş, ağzıma düş tarzında çok insan olduğunu belirttim sadece. İnanın şöyle bir forumu gezdiğinizde görebilirsiniz. İşini hakkıyla yapanlar zaten kendini belli ediyor.

Bazı insanlar başkasından görerek özenir ve bu tür siteler açar buna bende dahilim çevremde 3-4 kişi açtı bende en güzelini açacağım diyerekten açtım.
Kâr amacım yokmuydu? Tabiiki vardı ve gerçekten çok uğraştım site için en sonunda 1.5 hafta sonra dedim ki Berk tamam site çok güzel oldu ama bu iş senin işin değil çok ilgi istiyor, 70 TL ye sattım.
Benim gibi 100 insan olduğunu var sayarsanız zaten piyasanın %60'ı bir hevesle bu işe giriyor, %20 si çok kâr elde etme amacı gütse geri kalan %20 side zaten ev hanımı aşçılar v.s

Baktığınız zaman bu kadar popüler olmasının tek sebepleride bunlar değil. Yok, piyasada açacak adam gibi bir sektör kalmadı her sektör aynı durumda farksız.
Şimdi bende düşünüyorum, ne yapsam ne etsem diye. Aklımda güzel bir proje var ama içeri girerim diye korkuma yapamıyorum. Halbuki çok masum bir proje.
Böyle konuşmak yerine, ya bu sektörden vaz geçin. Bakın xxxx sektöründen de kazanç elde edilebilir v.s önerilerde bulunursanız çok sayılan sevilen bir insan haline gelebilirsiniz. Madem bunun yanlış olduğunu düşnüyorsunuz insanlara proje üretmelerinde yardımcı olmalısınız.
th3laststand

kişi bu mesajı beğendi.

sometimes sometimes Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 06.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 /
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 22 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Cevap Adsense. Önceden sağlık sektöründen çok kazandırıyordu. Herkes o sektöre yönelince öldü. Yakında da yemek tarifleri siteleri ölecek

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

sometimes adlı üyeden alıntı

Cevap Adsense. Önceden sağlık sektöründen çok kazandırıyordu. Herkes o sektöre yönelince öldü. Yakında da yemek tarifleri siteleri ölecek

o dedigin şey zor biz türküz aşkı bile mideye bağlamış milletiz yemekden tatlıdan asla vazgeçmeyiz biz herşeyden vazgeçerizde bu işten vazgçmeyiz :D

wmaraci
wmaraci

KAS KAS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad i** K**
  • Mesajlar 257
  • Beğeniler 34 / 62
  • Ticaret 40, (%100)
Birincisi makale bulmak kolay, ikincisi özellikle ev hanımları sayesinde trafik sorunu çekilmiyor ama her şeyde olduğu gibi onu da abarttık ve suyunu çıkardık.

sometimes sometimes Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 06.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 /
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 22 / 9
  • Ticaret 1, (%100)

th3laststand adlı üyeden alıntı

o dedigin şey zor biz türküz aşkı bile mideye bağlamış milletiz yemekden tatlıdan asla vazgeçmeyiz biz herşeyden vazgeçerizde bu işten vazgçmeyiz :D

Zaten kimse sağlık sektöründe de vazgeçemedi ki istesede vazgeçemez zaten. Çünkü elde olan bir şey değil. Öleceğinden kastım adsense de ölecek. Çünkü her geçen gün artıyor. Adsensede öldükten sonrada kimse dönüp bakmaz daha

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

tamam şimdi anladım sizi ona birşey diyemem insanlara dur diyemiyoruz durmayı bilmeyen insan oğlu ögrenmek çabalamak yerine kolay para kazanmayı ister kim istemez. :) ama şunu söylemek istiyorum bir kaç tanıdıgım sayfa var bırak yani en iyi sayfa olmayı ilk 20 de hiç bir kelimesi yoktur hit buna ragmen 10 bin ve aylık kesintili geliri 1 milyar dan başlıyor bence temiz para. kendi işinde çalışsan bu geliri ek gelir olarak görebilirsn. ben bu yaptıgım işi iş olarak ypmıyorm saten hobi. kendi işimi yapmay adevam edecegim tabi. ama bu ek gelir sağlamasnı istiyorum :d

Sanırım daha sonraki yazım daha açıklayıcı oldu. Kimi zaman bende kendimi tutamıyorum maalesef. Çünkü forumda öylesine çok ne yapması gerektiğini bilmeyen kişiler var ki.

Berk KAVAK adlı üyeden alıntı

Bazı insanlar başkasından görerek özenir ve bu tür siteler açar buna bende dahilim çevremde 3-4 kişi açtı bende en güzelini açacağım diyerekten açtım.
Kâr amacım yokmuydu? Tabiiki vardı ve gerçekten çok uğraştım site için en sonunda 1.5 hafta sonra dedim ki Berk tamam site çok güzel oldu ama bu iş senin işin değil çok ilgi istiyor, 70 TL ye sattım.
Benim gibi 100 insan olduğunu var sayarsanız zaten piyasanın %60'ı bir hevesle bu işe giriyor, %20 si çok kâr elde etme amacı gütse geri kalan %20 side zaten ev hanımı aşçılar v.s

Baktığınız zaman bu kadar popüler olmasının tek sebepleride bunlar değil. Yok, piyasada açacak adam gibi bir sektör kalmadı her sektör aynı durumda farksız.
Şimdi bende düşünüyorum, ne yapsam ne etsem diye. Aklımda güzel bir proje var ama içeri girerim diye korkuma yapamıyorum. Halbuki çok masum bir proje.
Böyle konuşmak yerine, ya bu sektörden vaz geçin. Bakın xxxx sektöründen de kazanç elde edilebilir v.s önerilerde bulunursanız çok sayılan sevilen bir insan haline gelebilirsiniz. Madem bunun yanlış olduğunu düşnüyorsunuz insanlara proje üretmelerinde yardımcı olmalısınız.

İşte sorun bir hevesle açılıp sonra bırakılan sitelerden ibaret. Her sektörde bu maalesef çok fazla. İnsanlara proje üretmelerinde yardımcı olmak için zaten bir proje üzerinde çalışıyorum. Fakat insanlar kendilerini tanıyamadıktan ve ne yapacaklarını bilemedikten sonra ben insanlara proje hakkında fikir vermişim kaç yazar. Kişi önce kendinin ne yapması gerektiğini bilecek daha sonra fikir danışacak. Zamanında fikir isteyip de yardımcı olduğumuz kişiler şuan piyasada yoklar bu da farklı bir ironi. Maalesef çoğu zaman kişi ne istediğini ne yaptığını bilmiyor. Bir hışımla açtığım bir kaç site olduğunu bende bilirim. Fakat akıllanmak gerek. En azından ben böyle yaptım.

Teamtofas.com

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

Sanırım daha sonraki yazım daha açıklayıcı oldu. Kimi zaman bende kendimi tutamıyorum maalesef. Çünkü forumda öylesine çok ne yapması gerektiğini bilmeyen kişiler var ki.

İşte sorun bir hevesle açılıp sonra bırakılan sitelerden ibaret. Her sektörde bu maalesef çok fazla. İnsanlara proje üretmelerinde yardımcı olmak için zaten bir proje üzerinde çalışıyorum. Fakat insanlar kendilerini tanıyamadıktan ve ne yapacaklarını bilemedikten sonra ben insanlara proje hakkında fikir vermişim kaç yazar. Kişi önce kendinin ne yapması gerektiğini bilecek daha sonra fikir danışacak. Zamanında fikir isteyip de yardımcı olduğumuz kişiler şuan piyasada yoklar bu da farklı bir ironi. Maalesef çoğu zaman kişi ne istediğini ne yaptığını bilmiyor. Bir hışımla açtığım bir kaç site olduğunu bende bilirim. Fakat akıllanmak gerek. En azından ben böyle yaptım.

şahsi fikrimi söylemek istiyorum ne kadar çok para yatırırsan o kadar çok para kazanırsın biz millet olarak şunu bırakmalıyız int sitesi açtık x site adense reklam verdi tamam köşeyi döndük bu mantıgın bitmesi lazım.
MehmetGUMUS3

kişi bu mesajı beğendi.

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

şahsi fikrimi söylemek istiyorum ne kadar çok para yatırırsan o kadar çok para kazanırsın biz millet olarak şunu bırakmalıyız int sitesi açtık x site adense reklam verdi tamam köşeyi döndük bu mantıgın bitmesi lazım.

İşte aynen öyle.

Teamtofas.com

BerkKAVAK BerkKAVAK Professional Seo Advisor Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

İşte, her sektör aynı. Yemek tarifleri sektörü değil sadece hem fikiriz bu konuda.
Maalesefki yarın bir daha site açılacak, sonra pasta tarifleri sitesi açma planım var yaz aylarında zamanımın bol olduğu vakitlerde mesela.
Tek nedeni hatunla beraber yaptığım pastaları paylaşmak.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al