lostyazilim
tr.link

10 Maddede Sabit Temel Arama Motoru Optimzasyonu

16 Mesajlar 2.326 Okunma
acebozum
tr.link

VipTema VipTema Vip Tema Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad Ö** I**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 704 / 703
  • Ticaret 21, (%100)

BKD adlı üyeden alıntı

İnsanlar internette bilgi ararken şekle şemale bakmaz doğru ama önemli olan bilgiyi insanlara ulaştırabilmektir. İnsanların çoğu ilk 5 sıradaki sitelere tıklıyor ve gerisine bakmıyor bile. Ücretsiz domaini üst sıralara taşımak da oldukça zor(hile, apk, xyz vb. kategoriler değilse) Ben bu konuda tamamen katılıyorum arkadaşa. Ücretsiz domain tamamıyla zaman kaybıdır.

Son paragrafımda bunu yazdım hocam haklısınız. Ama bakış açısı şu olmamalı
"ben webmaster'ım html, php, css, domain, seo ne biliyorum. O halde tüm insanlar bunu biliyordur dolayısıyla beni beğenmezler, beni ötekileştirirler"

Bir blog takip ediyorum reklam olmasın zaten şuan adını yaz desen yazamam. Görüp görebileceğin en b.ktan alan adına sahip site. Bundan dolayı herkes eminim bu siteyi ya google'a yazıp ulaşıyor(google'a yazıp o siteye ulaşmak ayrı bir avantaj seo açısından) yada favorilerine kayıt etmişlerdir. mishel-scofield bilmem bilmem ne diye devam eden bir blog bilen bilir.

wmaraci
reklam

BKD BKD WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 130
  • Ticaret 11, (%100)

Okan IŞIK adlı üyeden alıntı

"ben webmaster'ım html, php, css, domain, seo ne biliyorum. O halde tüm insanlar bunu biliyordur dolayısıyla beni beğenmezler, beni ötekileştirirler"

Bir blog takip ediyorum reklam olmasın zaten şuan adını yaz desen yazamam. Görüp görebileceğin en b.ktan alan adına sahip site. Bundan dolayı herkes eminim bu siteyi ya google'a yazıp ulaşıyor(google'a yazıp o siteye ulaşmak ayrı bir avantaj seo açısından) yada favorilerine kayıt etmişlerdir. mishel-scofield bilmem bilmem ne diye devam eden bir blog bilen bilir.

Tabi michaelsikkofield'ı ben de takip ediyorum. Ama dikkat ettiyseniz o bloğun içeriği çok ama çok sağlam. Bir ara inci sözlükte baya reklam edildi konusu sayesinde. O bloğun belli bir okuyucu kitlesi oluştu. Bunda yazarın üslubu, sunduğu içerik vs. çok önemli. Farklı olduğu için kazandı o blog. Ama şimdi siz gidip forex konusu ile ilgili bir blogspot site açarsanız bu tamamen zaman kaybıdır. Ne kadar kaliteli yazarsanız yazın ne kadar faydalı olursanız olun gelebileceğiniz yer sınırlıdır. Bu yüzden eğer ciddi bir proje düşünülürse mutlaka ücretli host ve domain ile başlanmalı işe. Bu arada ben sizin demek istediğinizi anladım yani anlamadım sanmayın sakın :)
VipTema

kişi bu mesajı beğendi.

hasaaab hasaaab WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)

Birinci maddeden sonrasını okumadım.
"...Ücretsiz domain ve hostingler ile boşuna zaman harcamayın. Size zaman kaybından başka bir şey vermezler. Sitene giren bir çok kişi senin bu işte ciddi olduğunu düşünüyor ve senin hep olacağını düşünüyor onları yüzüstü bırakmak istemezsin değil mi ? Google da ciddi ve güvenilir olarak gördüğü sitelere ziyaretçiyi yönlendirir. Buna seo deriz işte kardeşim."

Google algoritmaları insanların beğeni kriterlerine göre çalışır, tabiri caizse insan gibi yapılandırılır yada zamanla yapılandırılmaya çalışılır.

İnsanoğlu internette bilgi ararken domainin uzantısına şekline şemaline bakmaz. İlk odaklandığı kısım asıl aradığıdır. Hiç duydunuz mu? Webmaster kelimesinin anlamını, domainin ne olduğunu bilmeyen bir insanın şöyle dediğini?

"Ay ne kadar değersiz site bedava domain almış Allah bilir hostingi de bedavadır bunun, en iyisi ben bu siteden çıkayım da bu işe para yatırmış insanların sitesinde doğru bilgi arayım hıhhh"

Şimdi yukarıda kalın olarak alıntıladığım cümlenizi şu şekilde düzeltirsek doğru olur bedava domainler ve hostingler, her özelliği desteklemez, zaten çoğu subdomain gibi olduğundan bir halta yaramaz, sınırlandırılmışlardır, kabuğunuzu kıramazsınız vs...

Size kesinlikle katılıyorum. Hatta arkadaşın "Uzun süre de " kelimesine hiç katılmıyorum. Neden insanlar Wordpress.com sitelerinden paravan oluşturuyor? aslında ciddi anlamda bu sitelerde büyük iş yapabilen sistemler gördüm.
Çok iyi hatırladığım bir olay vardı halen yapıyor mu bilmiyorum. Adam ücretli domainleri almış 20-30 adet bloggere basmış dizi izle kelimesin de en tepelerde geziniyor. İşi bilmek Çok Ayrı bir şey. Artık Webmaster ve Seo ile uğraşan herkes şunu Çok iyi biliyor "İçerik Kraldır".
Özgün içeriği daya bakalım o siteler neler oluyor bak gör.

Yine de yazın için teşekkürler Kardeş. Sayene en azından ufak ta olsa akılda soru işareti var ise bu konu ile ilgili giderilmiş olur.
Hayırlı Geceler Herkese.
VipTema

kişi bu mesajı beğendi.

terzi312 terzi312 Wordpress PERFORMANS Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

Birinci maddeden sonrasını okumadım.
"...Ücretsiz domain ve hostingler ile boşuna zaman harcamayın. Size zaman kaybından başka bir şey vermezler. Sitene giren bir çok kişi senin bu işte ciddi olduğunu düşünüyor ve senin hep olacağını düşünüyor onları yüzüstü bırakmak istemezsin değil mi ? Google da ciddi ve güvenilir olarak gördüğü sitelere ziyaretçiyi yönlendirir. Buna seo deriz işte kardeşim."

Google algoritmaları insanların beğeni kriterlerine göre çalışır, tabiri caizse insan gibi yapılandırılır yada zamanla yapılandırılmaya çalışılır.

İnsanoğlu internette bilgi ararken domainin uzantısına şekline şemaline bakmaz. İlk odaklandığı kısım asıl aradığıdır. Hiç duydunuz mu? Webmaster kelimesinin anlamını, domainin ne olduğunu bilmeyen bir insanın şöyle dediğini?

"Ay ne kadar değersiz site bedava domain almış Allah bilir hostingi de bedavadır bunun, en iyisi ben bu siteden çıkayım da bu işe para yatırmış insanların sitesinde doğru bilgi arayım hıhhh"

Şimdi yukarıda kalın olarak alıntıladığım cümlenizi şu şekilde düzeltirsek doğru olur bedava domainler ve hostingler, her özelliği desteklemez, zaten çoğu subdomain gibi olduğundan bir halta yaramaz, sınırlandırılmışlardır, kabuğunuzu kıramazsınız vs...

Hiçbirimiz kusursuz yaratılmadık.
Eşşek kadar çirkin bir hayvanın bile gözleri eşsiz güzelliğe sahiptir.
Yani bir kusur gördük diye bu kadar emek verilmiş yazıyı yabana atmak olmaz.

Değerli bilgiler içeriyor yeni başlayan arkadaşlar için.

uzayperformans.com
wmaraci
wmaraci

meclisiala meclisiala Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Blog
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 759
  • Beğeniler 649 / 185
  • Ticaret 65, (%100)

Benim demek istediğimi tam anlamıyla anlamadınız sanırım Okan bey. Direk yargılamak yerine biraz düşünseydiniz. Yıllardır özgün içerik, içerik gir yeter cümlelerini zaten herkes duyuyor. Ama o maddede hosting ve domainin öneminden bahsediyorum. Yani Google ücretsiz host ve domain ile ücretli host ve domaini birbirinden ayırıyor. Ona göre muamele yapıyor. Bu demek değil ki blogspot site bi halta yaramaz. Tabi ki yarar ama blogspotla uzun yıllarda yapacağınızı ücretli uzantı ile 2 haftada yapabilirsiniz.

Bu paragrafımda sizi yargılamıyorum sadece bir kez daha düşünüp bir kez daha cevap vermenizi istiyorum. Teşekkür ederim.

eroroman eroroman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 269
  • Beğeniler 30 / 39
  • Ticaret 14, (%93)
Güzel bir yazı olmus

Başarı Tesadüf deyildir ....
Site Ayarları