lostyazilim
tr.link

Spun Makale ile ilgili Tartışalım

10 Mesajlar 942 Okunma
lstbozum
tr.link

hasaaab hasaaab WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Öncelik olarak Hayırlı kandiller ve Hayırlı Cumalar dilerim.
Konumuza girelim hemen.
Spun makaleleri araştırıyorum şu son 2 haftadır ve yazabilmenin detaylarını inceledim. Sormak istediğim ve tartışma olarak konu almak istediğim şey bu spun makaleler yüzdelik olarak diğer makalelere oranları belirtiliyor peki bunu alt yani Tier 2 (Paravan Bloglara) kullanmamız gerektiği söylenmektedir. Daha çok bunun amacı özgün olarak kullanacağımız makaleyi az özgün yaparak ana siteye zarara uğratmadan buralarda kullanmak olduğudur. Spun makaleleri yüzdelik olarak 70 üzerindekileri özgünleştirmek adına makaleye ekstradan kelimeler ekleyerek yapabilirmiyiz. Yani 200 kelimelik bir makeleyi spunladığımızı varsayalım ve ekstra olarak local bölgelere 3-5 adet kelime girerek makalemiz %'de 100 özgün hale gelebilir mi?

Hemen Örnek vereyim
Orjinal Makale
Wmaracı ile sitelerinizi analiz edebilir, Google de ki yerinizi sorgular, üyeler ile sohbet edebilirsiniz.
Spun Makale hazırlanışı
{Wmaracı|webmasteraracı|Wmaraci.com}ile{sitelerinizi|bloglarınızı|sayfalarınızı} {analiz|araştırabilir|çözümleyebilir}, {Google|arama motoru|google.com} de ki {yerinizi|konumunuzu|bulunduğunuz yeri} {sorgular|araştırır|arama yapar}, {üyeler|kullanıcılar|webmasterler} ile {sohbet edebilir|değerlendirme yapabilirsiniz|tartışabilirsiniz}.
Bu yazdığımız makale ile çeşitli varyasyonlar ile spun makalelerden birini hemen alalım

Orjinal Makale ile Spun Karşılaştırılması
webmasteraracı ile sitelerinizi araştırabilir, arama motoru de ki yerinizi arama yapar, kullanıcılar ile değerlendirme yapabilirsiniz.

Burada kırmızı yazı ile belirttiğim konunun içerisine 3. bir ekstra kelime katarak makale kordinatında ki yerlerinden oynayarak özgünleştirmiş olabilirmiyiz. İşte diğer ve sonuncu makale

Spun Makaleyi özgünleştirme
webmasteraracı ile size ait olan sitelerinizi araştırabilir, böylelikle web sayfanızın arama motoru de ki yerinizi arama yapar, kullanıcılar ile değerlendirme yapabilirsiniz.

İşte burada ekstradan koyduğum turuncu renkli iki kelime bu makaleyi daha özgün yapar mı. Dikkat edin 2 makale arasında ki kırmızı yazılar yine duruyor.

wmaraci
reklam

grafen grafen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 962
  • Beğeniler 23 / 181
  • Ticaret 17, (%100)
Geçenlerde bir tane spun makale cikarttim özgünlük oranı % 70 civarı çıkıyor 5 sefer yayinladiktan sonra .
Senin yayınladığın yukaridaki makaleyi kesinlikle anlayacaktır diye düşünüyorum

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)

grafen adlı üyeden alıntı

Geçenlerde bir tane spun makale cikarttim özgünlük oranı % 70 civarı çıkıyor 5 sefer yayinladiktan sonra .
Senin yayınladığın yukaridaki makaleyi kesinlikle anlayacaktır diye düşünüyorum

Pardon kardeşim anlayamadım. Uykusuzluğuma vur kusura bakma geceden beri uyanığım ve yaklaşık olarak 48 saat oldu uykusuzum.
Biraz açabilirmisin senin yayınladığın makaleden anlayacaktır derken?

• Üyelik 26.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 962
  • Beğeniler 23 / 181
  • Ticaret 17, (%100)

hasaaab adlı üyeden alıntı

Pardon kardeşim anlayamadım. Uykusuzluğuma vur kusura bakma geceden beri uyanığım ve yaklaşık olarak 48 saat oldu uykusuzum.
Biraz açabilirmisin senin yayınladığın makaleden sonra anlayacaktır derken?

Yukarıdaki makalede her kelimenin eş anlamlilariyla değiştirirsen belli bir makaleden sonra özgün olmadığı yine ortaya çıkacaktır ben 400 kelimelik bir makaleyi spunladiktan sonra 5 sefer yayinlayinca % 60-% 80 arasında özgünlük vermeye başladı

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)

grafen adlı üyeden alıntı

Yukarıdaki makalede her kelimenin eş anlamlilariyla değiştirirsen belli bir makaleden sonra özgün olmadığı yine ortaya çıkacaktır ben 400 kelimelik bir makaleyi spunladiktan sonra 5 sefer yayinlayinca % 60-% 80 arasında özgünlük vermeye başladı

5 sefer aynı makaleyi mi yayınladınız?

• Üyelik 26.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 962
  • Beğeniler 23 / 181
  • Ticaret 17, (%100)

5 sefer aynı makaleyi mi yayınladınız?

Bir makaleyi spunladim 103 makale çıkardım 103 makaleden sırasıyla yayinladiktan sonra 5. seferde % 60-% 80 arası özgünlük vermeye başladı.

Sen araya kelimelerde arsanda dün denedigim icin konuşuyorum özgünlük oranında fark olmadı

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)
400 Kelimelik bir makale 103 makaleye bölüştürürsen olacağı bence odur kardeş kusura bakma. Ben 400 kelimelik makaleyi en fazla 10 adete bölüyorum. 103 makale :) inan ki hiç düşünmedim o kadar makaleyi.
Yine de tartışma konusunu arayacağım inşallah bulabilirim.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Bu konuda Google'a değil, kıyaslamayı kendine göre yap. Spinner girilmiş bir makaleyi gördüğünde sitede kalma süren ne kadar? Hiç spinner makale girilmiş bir sitede reklama tıkladın mı?
Bu tarz makaleler önce ziyaretçi kaybına neden olur. Abuk subuk bir dönüştürücüyle makalenin daha ikinci kelimesinde bu ne ya deyip adam çıkıp bir daha dönmemek üzere siteden gidecek. Bu makale yüzüne kısacık sürede 3 önemli şeyi kaybettin. Birincisi ziyaretçi kaybettin. O adamı artık sitene geri getirme şansın sıfır. İkincisi Adsense gelirini kaybettin. Üçüncüsü olası alternatif ödeme yöntemlerini kaybettin. Bu ne demek? Adsense harici alternatif gösterim başına ücret ödeyen siteler verdiğin linkleri inceler. Spinner girilen bir siteye de kolay kolay hiçbir ciddi firma gösterim başı ücreti ödemez.
İşin Google kısmına gelince. Google'da şu an çalışan kişi sayısı, tüm Türkiye'deki bilişim sektöründeki insan sayısına eşit neredeyse. Bu adamların en cahilinin master derecesi var. Hepsini geçtim sistemi inşa eden kendileri. Şimdi senin aklına gelen şey onların aklına gelmiyor mu sence? Google bazı güncellemeleri kullanıcılara duyurarak yapar, bazı güncellemeleri de duyurmadan. Sen bunun ancak neticesini dalgalanma yaşandığında farkedersin. Ki o zaman artık çok geç olur.
Olayın gelir, tıklanma, şu bu olayını geçtim. Bir internet sitesi açıyorsan bu bir hizmet vaad ettiğin içindir.
Webmaster forumlarında bakıyorum bazı insanlara, site açınca karşısındakileri müşteri gibi görüyor. İnternette milyon tane alternatif varken insanlar bu sitelere muhtaç değil, site sahipleri ziyaretçilere muhtaç. İşini iyi yapan her yerde kazanır. Şark kurnazlığı yapıp da birkaç ilginç başlık atıp, içinde bilgi sunmayan içerik girdiğinde belki birkaç gün hitin yükselir ama sonra o hit dibi gördüğünde akıl başa gelir. Aman yaa boşver adsense sayfasında 3 haneli gelir var, çok da umrumda dersen ay sonunda ya adsense benim parayı ödememiş hala diye ağlarsın.
(Yazdıklarım kişisel değil genel. Onun için okurken bunu göz önünde bulundurun.)

• Üyelik 26.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 962
  • Beğeniler 23 / 181
  • Ticaret 17, (%100)

400 Kelimelik bir makale 103 makaleye bölüştürürsen olacağı bence odur kardeş kusura bakma. Ben 400 kelimelik makaleyi en fazla 10 adete bölüyorum. 103 makale :) inan ki hiç düşünmedim o kadar makaleyi.
Yine de tartışma konusunu arayacağım inşallah bulabilirim.

ben sana 103. makaleyi alıp kullandım demedim sirayla gelen makalelerden 5. Sini aldim % 70 civarı ozgun çıkmaya başladı sen araya kelimelerde atsan özgünlük kontrolü yapan siteler cümleler yerine kelime öbekldrini aldıkları icin özgünlük oranında değişme olmuyor

• Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)
Bunları daha farklı mi kullanmak lazım neler yapılabilir acan?

Ek Olarak:

NK1864 adlı üyeden alıntı

Bu konuda Google'a değil, kıyaslamayı kendine göre yap. Spinner girilmiş bir makaleyi gördüğünde sitede kalma süren ne kadar? Hiç spinner makale girilmiş bir sitede reklama tıkladın mı?
Bu tarz makaleler önce ziyaretçi kaybına neden olur. Abuk subuk bir dönüştürücüyle makalenin daha ikinci kelimesinde bu ne ya deyip adam çıkıp bir daha dönmemek üzere siteden gidecek. Bu makale yüzüne kısacık sürede 3 önemli şeyi kaybettin. Birincisi ziyaretçi kaybettin. O adamı artık sitene geri getirme şansın sıfır. İkincisi Adsense gelirini kaybettin. Üçüncüsü olası alternatif ödeme yöntemlerini kaybettin. Bu ne demek? Adsense harici alternatif gösterim başına ücret ödeyen siteler verdiğin linkleri inceler. Spinner girilen bir siteye de kolay kolay hiçbir ciddi firma gösterim başı ücreti ödemez.
İşin Google kısmına gelince. Google'da şu an çalışan kişi sayısı, tüm Türkiye'deki bilişim sektöründeki insan sayısına eşit neredeyse. Bu adamların en cahilinin master derecesi var. Hepsini geçtim sistemi inşa eden kendileri. Şimdi senin aklına gelen şey onların aklına gelmiyor mu sence? Google bazı güncellemeleri kullanıcılara duyurarak yapar, bazı güncellemeleri de duyurmadan. Sen bunun ancak neticesini dalgalanma yaşandığında farkedersin. Ki o zaman artık çok geç olur.
Olayın gelir, tıklanma, şu bu olayını geçtim. Bir internet sitesi açıyorsan bu bir hizmet vaad ettiğin içindir.
Webmaster forumlarında bakıyorum bazı insanlara, site açınca karşısındakileri müşteri gibi görüyor. İnternette milyon tane alternatif varken insanlar bu sitelere muhtaç değil, site sahipleri ziyaretçilere muhtaç. İşini iyi yapan her yerde kazanır. Şark kurnazlığı yapıp da birkaç ilginç başlık atıp, içinde bilgi sunmayan içerik girdiğinde belki birkaç gün hitin yükselir ama sonra o hit dibi gördüğünde akıl başa gelir. Aman yaa boşver adsense sayfasında 3 haneli gelir var, çok da umrumda dersen ay sonunda ya adsense benim parayı ödememiş hala diye ağlarsın.
(Yazdıklarım kişisel değil genel. Onun için okurken bunu göz önünde bulundurun.)

Sorumu tamamıyla farklı anlamışsın hocam. Aynen bende katılıyorum ama benim dediğim şey şudur. Bu makaleleri ana sayfa değil paravan sitelere uygulamayı planlıyorum. Yani 100 de yüz değil de 60 ial 70 leri. tabi bu benim nacizane görüşüm.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al